0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benimde bir sorum olacak. 0w20 yağda Mobil 1 mi, Eneos mu, Motul mü yoksa önerebileceğiniz başka marka var mı?
Kaan 0w20 mi kaşınma git hemen S ile Millet yağ kalınlaştırıyor sen 0w20 diyon [emoji14]Mesaj Birleştirildi: Eylül 02, 2016, 03:21:16Bu arada ben Eneos ultra premium almıştım hala daha o var yarın nasipse bi inip bakacağım yağın durumuna. Gerçi çubuğu çekince hala daha göremiyorum seviye nerde ama olsun bakmakta fayda var
Doğrudur. Motor çok yüksek km.de ise tavsiye edilmiyor.
Mutlu bi ara bu konuyla ilgili video izlemiştim. Amerikadan elemanın biri 315 000 mil deki ford f350 kamyonetinde kullandı motor temizleyiciyi, sonrasında da motorumun sesinde çalışmasında bir değişiklik olmadı diye yorum yapmıştı.
elimde kullanılmamış kağağı açılmamış 0-20 Motul var arkadaşar, 4.2 lt. almak isteyen olursa kargo alıcıdan gönderebilirim. Ben 0-50 kullandığım için kaldı.
0W-20 kullandın mı Mehmet? 0w-50 ile arasındaki farkı soracağım eğer kullandınsa
abi motor daha sessiz,yakıt 0-20 ile aynı, ivmelenme hızlı,daha sessiz daha yüksek süratlara çıkabiliyorsun.En azından afaki farklar değil ama hissediliyor.En önemlisi motor daha da sessizleşti.
Ben de şöyle yeni bir ekleme yapmak istiyorum. Aracımda 10w40 texaco varken motor optimum sıcaklığa ulaştıktan sonraki rolantim 650 rpm idi. Şimdi 5w30 motul eco-clean den sonraki rolantim 610 rpm e düştü. Değerleri torque programı ile izledim. İyi birşey mi bilemedim
Ufuk hocam/Murat abi yorumlar için teşekkürler. Herhalde surtunme kuvveti daha azaldığı için motor rolantisi düşüyor bu da yakıta pozitif katkıda bulunuyor diye düşündüm ben de inşaatçı kafasıyla. Rolantide titreme mevcut hafiften fakat o vitesten dolayı. N ye atınca o titreme de kayboluyor.
Klimayı açarsan da titreme gider yük yükselince arabadaki enjeksiyon süresi artıyor, ve lpg enjektörü daha sağlıklı çalışıyor. Denersen haber et Araba resmen uyku moduna geçiyor rölantide 1.6 ms lere kadar düşüyor benzin enjeksiyon süresi
Hımm tuhaf, rölanti yüksekti bak Mehmetin, geçen ayar yaparken dikkatimi çekmişti 0w50 yağ olduğuna göre. Benimkide eskiden bu kadar düşmüyordu demek ki 0w20 yağdan dolayı düşüyor değişik bir bilgi oldu bu