0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Internette castrol edge 96 liraya buldum ama acikcasi guvenemedim orj midir degilmidir en iyisi gozumle gorerek degissin dedim 20 fazla olsun kafam rahat olsun ayrica polen filtresi bizim de 72 liraymis bende kalsin dedim onemli olan yag ve hava filtresi orj oksun polen olmasa da olur dedim ))SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
www.yagcarsisi.com
Maksat karter değil ki, motorun içinin, subapları yağlamak için giden ince boruların temizlenmesi. Enteresanlık bir olay yok, en basit haliyle motor iç temizleyicilerin videolarını bulabiliirsin.
Bu motor ici temizleme katkisini kullananlar ne sikintilarla karsilastilar. Bu sikintilari asabildiler mi ?
Koymadan önce mi ne oldu demek istediniz?Arkadaşımın BMW E60 520D aracınında değişim öncesi koyduk. Yağ değişim sonrasında araçta tüm vibrasyon gitti. Önceden gür gür gür çalışıyordu. Sonrasında sessiz sedasız oldu dizel araba Koyma sebebimiz ise 150 binde idi araç. Kendisinde 2. Bakımı yapılıyordu. Bende tavsiye ettim. Değişimde Mobil1 ESP 5w30 koyduk saat gibi oldu araç
Yuh 150binde 2. Bakım mı?
Kaan temzileyiciyi hangi marka kullandınız?
Antep sanayisinde Berner bulabildim abi. Ama yine bayaaa iyiydi. Bi tek kaç litre yağda ne kadar kullanılmalı ona dikkat etmedim alırken. Malum E60 6.5 litre yağ alıyor kutusunda 5 litreye kadar kullanabilirsiniz diyordu
Anladım Kaan sağ olasın. Mutlu gibi durulama yaptınız mı?
Yok abi yapmadık. Okuduğum için yapalım dedim ustaya. Gerek yok dedi. Bende pek üstelemedim. Zaten adamların işine çok karışıyormuşum
Kendisinde 2. Bakımı
Bu motor gomlegindeki pistonlarin surtundugu yuzeylerde bulunan kilcal(insan gozunun goremedigi) ciziklerin icinde bulunan faydali kurumlarin da cozulmesine sebep oldugu bu yuzden de fayda saglarken zarar da verdigi soyleniyor dogru mu ?
Doğrudur. Motor çok yüksek km.de ise tavsiye edilmiyor.
--Karbon temizliği için de aynı şeyi söylüyorlar Mutlu. --Bizim araç 214 bin oldu tekrar yapmak için km uygun mu acaba?
Aynen ismi gelmemişti o işlemi de yazacaktım. Karbon clean için de geçerli. Valla risk uygulayanın inisiyatifinde. Ben şahsen şöyle düşünürdüm, o km. lerde araç yağ yakıyorsa zaten kurumla gitmesin, belli etsin sorununu ya da yağı kalınlaştırmak için bir uyarı olur. Bu benim şahsi düşüncem söyleyim. Bir de varsa öyle bir sıkıntı, sonradan yağ yakacaktır belli bir süre. Mazdam bir süre yaktı sonra durdu, tabi o sürede agresif de kullanıyordum. Bir daha denemek istiyorum. Temizlensin de gerekirse yağ kalınlaştırayım.