0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
:Hayırdır Mehmet hocam gece gece deney mi yapıyorsun Ayrıca o dereceleri gören motor var mı?
Valla cok saolun hocam biraz rahatlattiniz ben ve esim ogretmeniz istanbul da gorev yapiyoruz birimiz mersin li birimiz antalyali her tatilde iki memlekete de gidiyoruz malum yol uzak bir de hergun okul-ev derken aracta lpg li olunca yerinde durmuyor araba SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
78binde ise aracınız 3 kere yağı değişmiştir ve yeni yağ koymaya 2000 km kalmış. Hiç baktınız mı yağın miktarı nasıl? Miktarında azalma var mı? Motor yağı koyma kapağını açıp motorun içine bakınca siyahlaşma kurum gibi şeyler görüyormusunuz? Yağ çubuğunu çıkarıp silince simsiyah mı çıkıyor? Eğer cevaplar evet ise 20000 km çok, cevaplar hayır ise 20bin iyi ve aynı yağı kullanmaya devam edebilirsiniz sonuçta elf çok reklam yapan firma değil fiyatları daha uygun herhalde
Hocam hic eksilme yok ve rengi de bildiginiz aycicek yagi surekli kontrol ediyorum ama dedikleriniz mevcut degil o zaman ben elf ile devam edeyim ha yarin gezinirken kafam atarda fikir degistirirsem bi kere farkli bi yag denemek isterim o zaman castrol veya mobil 1 e el atarim cok tesekkurler zaman ayirdiginiz icin benim icin cok aydinlatici oldu SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İnşallah doğru aydınlatmışızdır Bu arada polen filtresi pek önemli değil ama hava ve yağ filtresini orjinal olarak kullanın
Hah simdi geldik filtreye bosch mu yoksa renault mu ))SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hangisi orjinal? 20000 km de bir hava filtresi değişiyor mu? Ben olsam orjinal kullanırdım. Bir kaç mesaj önce de dedim Toyotacılar sizin 20binde verdiğiniz rakam civarı yada fazlasını 10binde bir veriyor. Bence yetkili serviste yaptırın bakımı kafanız rahat olsun.
Mutlu,şu konuda bilgin var mı kardeşim: parlama noktaları biri 230 diğeri 254 C olan aynı vizkoziteli iki yağın yanarak eksilmesi durumunda eksilen yağ miktarlarında çok büyük fark olur mu?
Orjinal olan tabiki renault un ama hani bosch da kaliteli urun uretiyor ya ondan sordum bu fransizlara hic guvenmiyorum ben her ne kadar orjinali renault olsa da bosch un renault dan daha kaliteli uretecegi kanisi var bende sohbetinizle kafamda cogu sey sekillendi zaten saolun SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Murat abi dogru soylemis. Madem 20.000 km de 1 bakim yaptiriyorsunuz Polen harici hava ve yag filtresini orjinal servisten alin. Bosch ama hangi bosch. Cogu cakma fason uretim bosch ibaresi ilave kutusuna koy sat. Eger ki araca daha uzun sureler kmler bineceksiniz nacizane fikrim aracta lpg oldugundan oturu bakimi 15.000 de bir yaptirmaniz bana gore daha mantikli.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir de başka mantığa aykırı gelen şey, hem 10w40 kullan yarı sentetik sanırım hem de 20 bin KM de bir yağ değişimi periyodu uygula diyor?GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tam sentetik olmadan 20 bin km bence sakat is ilk defa duyuyorumSM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Üretici altına basa basa demiş ki bu model için 20bin de bir bakımı karşılayabilecek donanımla üretilmiştir diye. Bana da ilginç geldi.GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O da iyiymis tam sentetik olsa daha iyiymis SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Biz corollaya premium 5w30 koyuyoruz, 10 binde bir değiştiriyoruz, toyota bizi söğüşlüyor anlamına geliyor da bile bile gitmek zorundayız işte. GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende ki 2004 1.2 Palio 16V nin bakım aralığı bile 20 bin km.de bir, yağın ne zaman değiştiğini bilmiyorum, her hafta kontrol ediyorum ne bir eksilme ne de renk de bozma var aldığımdan beri 6 bin km devirli yol yaptm, araç Lpg li, altımdan 15 e yakın hemen hemen e15-e16 geçti zaten e15 dizeller yağ yakıyordu bazıları 2bin - 3 bin km sonra bakıyorum 500 ile 750Ml eksiltiyordu. Bu Toyotanın cidden kafasını kırmak lazım test etmeden sürmek anlamına geliyor bu,neyse bunu ilgili konuda çok tartıştık zaten.Benim konu palio 150bine geldi el kitabında 10w40 kullan diyor, Api Sj ve Acea A3 sınıfını karşılayan, Elf 10w40 - Shell 10w40 - Mobil 10w40 arasında kaldım sizce?GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam lpgli bir araç için 20.000 kmde bir bakım yapmak riskli. Kitapçıkta yazan değerler benzinli kullanım için, lpg değil. Motor yağının renginin değişmemesi de iyi bir şey değil. Bakım yaklaştıkça yağın kararması lazım çünkü iyi bir yağ motor temizliği yaptığı sürece kararmaya başlar. Ayrıca 10w40 yarı sentetik bir yağ için bakım periyodunuz 8-10 bin km olmalı. Eğer 20.000 de bir bakım yapacaksanız mobil 5w40 koyun size tavsiyem, hem daha iyi koruma sağlar tam sentetik olduğundan dolayı hem de ilk çalıştırmada daha üstün yağlama gerçekleşir. Fiyat konusunda da http://www.hepsiburada.com/mobil-super-3000-x1-5w-40-4lt-benzinli-dizel-lpg-motor-yagi-uretim-yili-2016-p-OTYAGMBL0006?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.oto.pla&gclid=COi_oYvi6M4CFUNZhgod-zQNwQ