0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lpg konusunda tek diyeceğim: tanısan seversin [emoji23]
Talat benimde sana LPG konusunda tek diyeceğim: Sana da restore edilmiş bir AE92 GT sattırsa, sende nefret edersin
Arkadaşlar aracım 2015 corolla 1.6 benzinli+LPG li, LPG alırken serviste takıldı. 10.000 km. bakımı geldi, yorumları okudukça kafam karışıyor. Mobil 1 esp 0-40 ile Castrol Edge 5-30 arasında kararsız kaldım. Aracı biraz agresif kullanırım, genelde 3.000 ile 4.500 devirleri arasında kullanıyorum. Ankara‘da yaşıyorum, LPG li aracıma hangi yağı tavsiye edersiniz.
Kesinlikle haklısın abi. Lakin nispeten yeni ya da lpg takılmamış bir aracın varsa,tsı ecoboost, thp ya da fsı/tfsı, vb motor değilse iyi bir kit ve iyi bir işçilikle keyfini sürersin. Ha az km yapıyorsan orası ayrı [emoji41]
değerli arkadaşlar , open-loop hakkında aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim, fakat esas sorduğum yağ tercihleri hakkındaki görüşlerinizi, hala merak etmekteyim. bu konu hakkında bilgilendirme yaparsanız memnun olurum.
Konu yağ konusu ama lpg hakkında merak ettim şimdi, emme manifolduna verilen gaz haldeki lpg nin sıcaklık derecesi kaç bilen var mı?
Talat teklifin için teşekkür ederim ama ben 230hp aracım ile 12Lt/100km, 400hp aracım ile 11Lt/100km ortalamalarımdan, sınırlı da olsa zevkli ve sorunsuz kullanımımdan memnunum 1 Yılda yaklaşık 10-15.000km yapabiliyorum.@Uğur SAMUK (36136) bey kusura bakmayın lütfen, performanslı kullanımınız sebebi ile benim ilk tavsiyem Eneos Sustina 0W50 olur, fiyatı konusunda bütçenize aykırı ise Mobil 1 New Life 0W40 kullanmanızı öneririm.
ufuk bey ,(mobil1 esp 0-40) ile (mobil1 new life 0-40) arasındaki fark nedir acaba.? hangisi lpg için uygun olur.
Teşekkürler Mutlu o zaman silindirlere yada valflere eksi bilmem kaç derecede lpg girmiyor yani sanki sübap deformasyonu vb şeyler bu sıcaklık farkından oluyor gibi bir şey okumuştum. Gerçi aynı mantıkla -20 derece dış ortam sıcaklığı olan yerde de emme manifoldundan giren hava da sübapları bozar. Ruslar habire motor yaptırırdı herhalde böyle birşey olsaydı
Şerdil bey 365 gün içerisinde %200 ısı değişimi için normalde yerinizde olsam 6 aylık periyot ile yağ değiştirim ancak tek yağ kullanacak olsam 45.000km'de LPG ile kullanılan 3ZZ-FE motor için Edge 5W40 ile devam ederdim.Kulaktan dolma marka öneren çok olur ancak önemli olan marka değil, modeldir her zaman
Mrblar Ufuk bey, cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Ancak cevabınız gelmeden önce yağı almıştım. Mobil Süper 3000 X1 5W-40 4lt Benzinli Dizel LPG Motor Yağı. Bir sorum olacak size değişim km ye bağlımı olmalı yoksa yıla bağlımı? en son 7.500 km önce yağ değişim yapıldı. Değişimi yapan usta 8000 km sonra değişelim dedi, castrol edge 5 w 40 yağ idi.
Araç, Palio 1.2 16V Sıralı Sistem LPG'li, bu zamana kadar hep benzinli kullanılmış, 5 bin km'dir LPG ile biniyorum, önceki sahibi yağı değiştirmiş yeni ama tam emin olamadığım için ve uzun yol gittiğim için ve araç 150.000KM ye geldiği için yenilemek istiyorum. El kitabında 10w/40 ACEA A3 ve API SJ sentetik çok dereceli diyor, hemen hemen tüm yağlara baktım, şu API SJ yazmıyor teknik dökümanlarda çoğunda API SL/CF yazıyor, bu önemli mi ? Elf veya Shell düşünüyorum fiyatından dolayı Mobil de olabilir, üçü de 50tl civarlarında, şu api konusunda bilgi sahibi olan arkadaş varmı ?
S.a herkese.......Aracım 2013 model yeni kasa 1.6 advance corolla lpgli. Yağını değiştirmek istiyorum , servise gitmeyeceğim. Nette 20 tl ye bosch marka yağ filtresi var. Bu filtreye güvenebilirmiyim acaba?