0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Örnek teşkil edermi bilmiyorum ama benim fabrika çıkış LPG Li civiciğime 0\20 yağ konuyor ben bir eksiltme gözlemlemedim.
Kullanım klavuzuna göre mutlaka 0/20 koymalıymışız.Sent from my iPhone using Tapatalk
Ben aracı yapan mühendislerden daha iyisini bilmeyeceğimizi düşünenlerdenim. Adamlar bu motoru yapmışlar, bütün huylarını,hobilerini, fobilerini, yediği yemediği herşeyi biliyorlar ki 0w20 öneriyorlar Bizde 10-20 bin arası 5w30 koyduk. Sonrasında 0w20 koyduk ve iyiki koymuşuz diyorum Bu arada tork ihtiyacı elbette oluyor , 5w30 kullandığımızda bozuk televizyonlar gibi ses geliyordu görüntü geç kalıyordu yani araba bağırıyor ama istediğim gibi gitmiyordu. 0w20 koyduğumuzda herşey düzeldi, görüntü ve ses birlikte gelmeye başladı yani ne kadar bağırıyorsa o kadarda gidiyor araba. Siz nasıl memnun kalmadınız ben ona hayret ediyorum. Biz Bursa gibi inişi çıkışı bol şehirdeyiz ve çok memnunuz
Vvt-i motorun yağ çubuğu iki nokta min.max arası kaç litre bilen var mı?
Araç benzinliyle Eneos Sustina 0w50 alınabilir. 5w30 dan daha iyi gelir araca. Ayrıca orjinal veya kaliteli ve orjinale yakın filtre isterseniz Tem otomotiv Ufuk Sönmez abiden alabilirsiniz Polen, Hava (eğer kalitesinden şüpheliyseniz) , yağ filtrelerini oradan tedarik edebilirsinizAyrıca 80.000 de aracınızın şanzıman yağı ve fren hidroliği değişimi periyodu diye biliyorum ben
Merhabalar. Aracım 42.000 km de şu an ve lpg'li lpg ise 33.000 km'de takıldı. Kitapçığın yazdığı 0/20 ama aracım lpg'li olduğu için çekincelerim var 0/20 yağ koyunca yakma yapar mı. Ben lpg'de 3000 deviri geçmem, geçeceğim zaman ise benzine alıp 1-2 km benzinde bindikten sonra yüksek devir çeviririm. 2-3 depo lpg kullanım sonrası ise yaklaşık yarım depoya yakın benzinde kullanırım arabayı. Bu durumda yağ yakacağını sanmıyorum. Siz olsanız 0/20 mi yoksa 5/30 mu koyarsınız?Sent from my iPhone using Tapatalk
Bende 5-30 kullanıyorum 2009 Corolla difordi aracım Sent from my iPhone using Tapatalk
Öncelikle Bu cevap için kaan beye çok teşekkür ediyorum. Beni Ufuk beye yönlendirerek ne kadar iyi yaptığını ufuk beyle tanışınca daha iyi anladım. Kendisi öncelikle mail yoluyla daha sonrada telefonla gereken tüm bilgileri verdi gereken tüm ilgiyi gösterdi. Aldığım tüm parçaları istediğim marka ve özelliklerde, aynı gün kargoya teslim ederek beni kırmadı. Ufuk beye burdan birkez daha teşekkür etmek istiyorum ayrıca gönderdiği kutunun içinden forum sticker'ıda çıktı onada ayrıca memnun oldum. Parça ve destek ihtiyacı olanlar kesinlikle Ufuk beyden yardım isteyebilir.Herkese birkez daha yardımları için teşekkür ederim.
Dün itibariyle Opel markalı aracımın yağ değişimini yaptırdım.Bakımda kendi götürdüğüm Motul 8100XcleanFE isimli yağı koymalarını istedim.Almış olduğum yağ 4lt idi.Başta ısrarla aracımın 5lt yağ aldığını belirttiler.Kullanım klavuzunda filtre dahil 4lt yazdığını buna istinaden 4lt yağ getirdiğimi söyledim.Biz koyalım ama eksik kalır dediler bende sorun yok siz getirdiğim yağı koyun diye belirttim.İşin ilginç tarafı aracın içinden 5lt yağ çıkt ve bir önceki bakımı yetkili serviste yaptırmıştım.Sonuç:4lt yağ yağ çubuğumda en üst seviyeyi gösteriyor.Motul ile yağ lambası marş yapar yapmaz sönüyor.Aracımın ısındığında düşen performansı düzeldi motor sıcakken bile performansı yeterli hale geldi.Sonuç olarak kullandığım yağı tavsiye ederim.Aracım 2004 model 1.6 twinport Astra H