0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yağ yakma yok da km artıyorsa artıkça kalın yağ tercih edilir diyorlar...
Araç benzinliyle Eneos Sustina 0w50 alınabilir. 5w30 dan daha iyi gelir araca. Ayrıca orjinal veya kaliteli ve orjinale yakın filtre isterseniz Tem otomotiv Ufuk Sönmez abiden alabilirsiniz Polen, Hava (eğer kalitesinden şüpheliyseniz) , yağ filtrelerini oradan tedarik edebilirsinizAyrıca 80.000 de aracınızın şanzıman yağı ve fren hidroliği değişimi periyodu diye biliyorum ben
5w30, 0w40, 5w40 yağlarını kullanıyorum ve tavsiye ediyorum. 5w30 dan başlayıp araç yağ yakmaya başladıkça bu sıraya göre kalınlaştıracağım.Mesaj Birleştirildi: Haziran 19, 2016, 00:16:12yağ filtresi kesinlikle orjinal olmalı. Polen ve hava filtresi orjinal olmasa da olur.yağ markası mobil, castrol, motul, eneos hangisini ucuza bulursanız onu alın.
arabanın km si düşük, mobil1 esp 5w30 uygundur, 100-120 bin km olunca mobil1 esp 0w40 kullanırsınız.
Henüz fiyat araştırması yapamadım ancak 5x30 uyumlu ve fiyatıda makulse tercih edebilir diye anlıyorum. Sölediğiniz markayı daha önce hiç duymamıştım araştırıp tedarik etmeye çalışacağım. Filtreleri alabilirsiniz dediğiniz Ufuk beye nasıl ulaşabilirim acaba?Bende okumuştum şanzıman yağı değişimi gerekiyor en kısa sürede onuda değiştireceğim ancak önceliğim şuan motor yağı bilgi için teşekkürler.Mesaj Birleştirildi: Haziran 20, 2016, 10:40:53Yağ filtresinin orjinal olmasına özellikle dikkat ediceğim anladığım kadarıyla tahminimden çok önemli bir konu, aklımda mobil vardı ancak eneos ve diğer markalarıda araştıracağım dediğiniz gibi hangisi uygunsa onu kullanmayı düşünüyorum.Çok küçük çaplıda olsa araştırabildim anladığım kadarıyla mobil ve eneos marka rekabet içinde ve fiyatları birbiriyle hemen hemen aynı, 5x30 ile 0x40 arasında da pek bir fiyat farkı göremedim aracıma en uyumlusu hangisiyse onu kullanıcam ama kafası karışıyor insanın git gide bu konuyla ilgili birçok yorum var.Mobil 1 esp 5x30 mu 0x40 mı?Eneos premium hyper 5x30 mu?Yoksa Kaan beyin önerdiği 0x50 eneos sustina mı? fiyat olarak biraz fazla geldi bana ancak araca en uyumlusu odur illa onu kullan denilirse tekrar düşünmem gerekecek.
merhabalar, benim aracım chevrolet lacetti 2004 model 1.4 benzin + lpg'li ve 66000 km de. devamlı 10-40 yağ kullanılmış ve eksiltme yapmamış aracıma kilometresinden dolayı mobil esp 5-30 kullanmak istedim ve sonuç olarak bir sonraki yağ değişiminde seviye minimum ile orta çizgisinin arasındaydı. Eksiltme olduğu için ben tekrar 10-40a döndüm eksiltme yok şuan. Acaba yağ türünü değiştirdiğim için mi eksiltti ilk etapta bilmiyorum. Tekrar tam sentetik yağ kullanmak ve devam etmek istiyorum bu şekilde önereceğiniz yağ türü hangisi olur? Kitapçıkta 5-30 veya 10-30 yazıyor. Tapatalk ile gönderildi.
castrol edge 5w40 kullanabilirsin eksiltme olmaması lazım.
@BATUHAN UYUMAZ (37885),@Ufuk Sönmez (16363) bey Toyota parçaları konusunda en iyi tedarikçi parça satan bir arkadaşımız. Ayrıca Toyotalar konusunda oldukça bilgili. Aklıma birşey takıldığında sık sık rahatsız ederim kendisini sağolsun hepsine de sıkılmadan cevap verir. Ben yağ konusunda kendisine danıştığımda marka olarak sırasıyla Motul, Eneos, Castrol ve Mobil markalarını tercih ederim demişti.Kendisine özel mesaj yoluyla ulaşın aklınıza takılan yağ numarasınıda danışabilirsiniz. Ayrıca parça konusunda da oldukça yardımcı olur.
2015 Corolla benzinlide servise bakıma giderken 4 LT Mobil 1 ESP Formula 5W-30 götürmek istiyorum.4 lt yağ yeterli olur mu? (Filtre değişimi de olacak)Kitapçıkta sanırım 4.2 lt diyordu. Bir sorun olur mu
Benzinli Corollada 0w20 kullanın. 4 litre Eneos 0w20 alın. Aracı tam olarak kullanmış olursunuz