0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla amca ve bilgi sahibi olan diğer arkadaşlar...2003 model corolla aracım var.100.000 km ye kadar benzinle binilmiş ve 10w40 yarı sentetik yağ kullanılmış.100 binde lpg takıldı ve ben yüzbinde aldım.şuan 200.000 de araç.ben 10000 km periyotlarla sırasıyla 2 kez 10w40 yarı sentetik,bir kez mobil 1 5w50 full sentetik ,bir kez mobil 1 10w60 full sentetik ,2 kez castrol edge 5w40 full sentetik,üstüste 3 kez gulf 5w40 sentetik teknoloji ve 1 kez elf moligraf 5w40 sentetik teknoloji kullandım.tüm yağlarda farklı oranlarda eksilme oluyor.ama kullandığım yağların hiçbiri minimum çizgisinden aşağı seviyeye inmedi.sanırım yağ çubuğundaki minimum çizgisi ile maksimum çizgi arası 1 lt filan oluyor.yani en çok eksilten yağ 10k de 1 lt eksiltmiştir.şuan hangi yağı koyayım.shell ultra 5w40 full sentetik.elf 5w40 moligraf sentetik teknoloji sanırım full sentetik değil.Shell Helix HX8 5W40 Motor Yağı tam sentetik diyor ama sanırım buda full sentetik.eneos premium 5w40 full sentetik.bu 4 yağ arasında kaldım,hangisini tavsiye edersiniz.elfin 5w 40 sentetik teknolojili yağı bilinen diğer markaların 10w40 yarı sentetik yağlarıya aynı fiyat yani elf 5w40 yağ 50 55 tl civarı bulunuyor.yada 10w40 tavsiye edermisiniz.
Arkadaşlar iyi günler öncelikle.Geçenlerde LPG taktırmıştım aracıma şükür bir sıkıntım yok ama aklıma takılan bir konu var önce size sormak istedim.Araca 51 LT simit tank taktılar fakat iki seferdir dolduruyorum. 38 LT den fazla yakıt almıyor. Güvenlik gerekçesiyle %15 boş bırakıyor diye biliyorum ama bu durumda da 44 LT ye yakın yakıt alması gerekmez mi. Bu durum sizce normal mi yoksa şamandırada bir sıkıntı mı var.
Hocam lpgciye gidip durumunuzu anlatırsanız gaz kesme sistemindeki teli birazcık eğerek daha fazla almasını sağlıyor. Benim de 42 lt lik tank 28 lt alırdı ve çok sık gaz almak durumunda kalıyordum. Düzelttirdim ve 35 lt alabiliyor.Bu 35 lt nin tamamını da sadece uzun yola çıkacağım zaman kullanıyorum, yoksa gaz bittikçe 50 tl alıyorım ş.içi kullanımında.Siz de böyle kullanacaksanız bir sıkıntı yaşamazsınızMesaj Birleştirildi: Mayıs 17, 2016, 13:15:02Gazınızın tamamen bitmesi lazım bu ayar için. Yolda sürerken bittikten sonra bir de rölantide çalışırken gazın bitmesini bekleyin. Tüm bunlardan sonra bile fazla miktarda lpg çıkışı oluyor, şamandırayı açarken
Hakan Keçiören Shell in pompa basıncı hayli yüksek 12-13 bar falan basıyorlar benim tank 41 lik normalde 33 litre den fazla almaması lazım .Tam da o kadar alıyor . Keçiören Shell tam bittiği için gittim dolsun dedim adam 38 litre lpg bastı 33 litreden sonra tırrr diye şamandırayı zorlayan o ses çıkmaya başladı adama abi niye bu ses çıkıyor diyorum basınç yüksek depoyu iyice dolduruyor diyor tabi işin acemisi olunca inandık sonradan öğrendim Allahtan şamandıram bozulmadı. Eğer öyle fazla gaz doldurma gibi bir niyetin varsa git oraya 51 tanka 48 litre lpg basarlar . Tabi şamandıran bozulursa veya olası bit kazada patladı gitti olma durumu var oda ayrı bir risk hali . Birde 38 litre gaz alıyorsa içinde de 2-3 litre kadar lpg oluyor tankın 38 de de gaz alıyor 40 litre zaten maksimum 41 litre olması gerekiyor .Bence hiç dokundurma derim ki şehir içi 1 depo ile 400 km çok rahat yaparsın
araç benzine geçene kadar bitirdinizmi hiç gazı ben lpg göstergesine bakıyodum hep az alıyodu onda bitti sanıyodum 30 lt den fazla aldıramamıştım 48 litre tank meğerse göstergem yanlış gösteriyomuş ve o göstergeler %80 yanlış gösteriyo km bakarak anlıyorum ben artık benzine geçene kadar bitirdiğimde 40 litre almıştı aracım
Konuyu biraz canlandırayım 37.000 km oldu 7.000 km de yağ eksiltme hiç olmadı.Yazı bekliyorum sıcaklarda motor ne tepki verecek diye meraklaBilgilerinize