0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat abi hava filtresi gibi bir yapısı var. Kirleniyor. Malum istasyonlardaki gaz temiz değil.
Arkadaşlar lpg 10bin bakımından sonra motor kısmındaki lpg filtresine gelen ve sonrasında lpg enjektörlerine giden hortumlardan gaz kaçağı vardı ses geliyordu anahtarla kelepçeleri bayağı bir sıktıktan sonra kaçak durdu. Acaba gevşek mi bağladılar yoksa bir sorun mu var ki ? Araca lpg montajından sonra da aynı sorun olmuştu kendim sıkmıştım bütün kelepçeleri. Acaba bu hafif kaçaklar normal mi yoksa benim dayanamayıp hepsini sıkmam mı normal olan ? Bu arada lpg sistemi atiker.
Ya aslında fazladan bir filtre takmak lazım dandikte olsa sökmesi takması kolay olan ve onu değiştirip durmalıyım bu "muhterem aks kafasi" montajcı aslında depoyu takarken içine hava falan tutup temizlese iyiydi. bak streçe girdim Mesaj Birleştirildi: Mayıs 07, 2016, 17:10:10Kaçak derken baya baya lpg kaçağı mı? Hocam hemen gidip kontrol ettirseydiniz ya? Siz sabunlu suylamı kontrol ettiniz
Mutlu lft-sft ekran görüntüsü aşağıda.
Hortumlar eskimiş olabilir.Kelepçeler uzun süredir kullanıldığı icin zarar verebiliyor.çatlama falan varsa degistirin.Hortuma zarar vermemesi icin altina bez bant sarip üstüne kelepce ile sıkıyor bazi yerlerdeLG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar motul 5w30 ile yaklaşık 1000 km oldu ve yağ seviyesi sabit. İnşallah bundan sonra da eksiltmez. Eksiltirse de ekleyerek devam bir dahaki bakıma kadar
Bende mobil ESP 0-40 ve Motul 5-30 arasında gidiyorum fakat motulun birden fazla serisi var tam olarak karar veremedim bu yüzden
Güzel bence abi, aküyü resetlersin bi ara.
Dün Mocan da Lpg yol ayarı yaptırdım . Devir bandına göre MAP dan gelen sinyale göre benzin lpg haritası var her devir için kırmızı noktacıklar vardı . Onlar benzin verileri imiş aracın . Birde yeşil noktacıklar vardı yeşil noktacıklar tam kırmızılarla her devir iç içeydi . Övünç bey abi bak bu yeşil noktacıklar kırmızıların üst tarafında veya alt kısmında kalırsa zengin fakir olayı ortaya çıkıyor dağınık olursa her devirde eşit gücü vermez dedi seninkinde en ince yapılabilecek ayarı yaptık dedi hakikaten de araba benzinde mi gazda mı belli değil haritanın resmini çekecektim unuttum .
Oğuz bey İvedik de yerleri Muayane istasyonunun tam karşısındaki caddeye giriyorsunuz 2 inci ışıklarda sola karşıya girip ilk sola dönüyorsunuz 100 metre ileride . İnternette adresleride vardır . Övünç bey ile görüşün Toyota Club den yönlendirildiğinizi söyleyin gerekeni yapacaklardır . Ben şu an ayardan çok memnunum benzinle hiçbir farkı yok .Zaten ayar sonrası map verileri ile alına haritayıda gördüm benzin gaz verileri tamamen iç içe her devirde . olması gereken ayar o zaten benzin verilerinin üstünde veya altında olursa zengin veya fakir karışım oluyormuş . Gazdan ayağı çektiğindeki silkeleme kelebek boğazı kirliliğinden de olabilir .
Oğuz soyadın çok yabancı gelmedi KAZAN / ORHANİYE mahallesi - köyü eski adı Minaris diye geçer . Senin araba da ki arızayı tam olarak anlatır mısın . Benzinde mi gazda mı yapıyor ne yapıyor . Hangi devirde yapıyor . Çözmeye çalışalım
Bende Orhaniyeliyim, arızayı şöyle anlatayım; LPG ve benzin farketmiyor ama bu silkeleme benzinde biraz daha yumuşak oluyor yani silekeme esnasında kasaki sarsıntı biraz daha az. 1,2 ve 3. viteste genellikle 1000-2500 dd aralığında ayağımı gazdan çektiğimde kompresöre binme yerine silkeleme başlıyor ,yaklaşık 5-6 defa silkeliyor gaza bastığımda da aynısını yapıyor ama 2-3 defa silkeliyor hatta bazen silkeleme kesilmiyor debriyaja basmak zorunda kalıyorum, trafikte çok sorun oluyor. Mesela 2.viteste giderken ayağımı gazdan çekip rolantiye gelmesini bekliyorum 1000 dd gelince silkelemeye başlıyor bariz hissedilir derecede 650 dd gelince kesiyor. inşallah anlatabilmişimdir. Araç 193 binde.