0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tata tata atatatatata tammmmmmm al sana NAZAR Maşallah tututututututu tututututu tuututututu harkkkkkk tuuuuuuuu Maşallah, bak çok nazar değmesin diye kallavi tüpürdüm
Talat hocam resim koydun ya 1000 km ye kalmaz başlar eksiltmeye ))Neyse güzel maşallah kazasız belasız binmek nasip etsin allahben 36.000 km deyim yaklaşık 6000 km ve araç sürekli yüksek devir görüyor bendede aynı seviyede, aynen 4.lt yağ konuldu benim aracada.Ben eksiltir diye düşünmüştüm hep ama araç beni utandırdıAllah nazarlardan saklasın.selamlar
Üretici firma eksiltir diyor zaten, eksiltmeyenler bozuk olabilir
10 60 koydum ilk 1000 km de 200 gr uçtu gitti demekki daha da kalınlaştırmak lazım
Atilla amca nın dediği gibi 10bin km ye kadar düzelir.Mobil 1 esp 5-30 dan mobil 1 esp 0-40 a geçince ilk 5 bin km baya eksiltti, şu an hiç bir gıdım eksiltme yok.
Peki neden eksiltti ve neden ne oldu da eksiltme durdu? Eksiltmeye sebep olan şeyi yağ bertaraf mı ediyor zamanla?Mesela bu 0w-20 kullanan arkadaşım ilk 2000 km eksiltme olmadı sonra eksiltti deyince benim aklıma 2000 km boyunca motorun içine ettimi acaba sorusu geliyor
Abi onu ben de bilmiyorum neden. Tek düşüncem bu 0-40 ı koymadan önce motor iç temizleyici ile temizletmiştim, motor iç temizleyici pistonların üzerindeki kurum tabakasını mı alıyor anlamadım. Bir de sonrasında 1000 km yüksek devirde uzun yol yaptım. Tüm bunlar birleşince eksiltme yaptı. Fakat sonradan hiç eksiltme yapmadı. Niye olduğunu açıklayabilen birileri olursa ben de sevinirim.o 2000 km birşey olmayıp da sonra olması da ancak yüksek devir çevirme ile alakalı gibi geldi.