0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
3- Esas fark ettiğim eskiden 6. viteste 4000-4500 devirde yaptığım hızları 3000-3500 devirlerde yapabilmek.
hiç bir şey anlamadım ?
Yakıtı gözle abi, bende epey düşmüştü bu yağa geçince.@Murat Köse (28015)
Yaklaşık 5 bin km sonra yağ kalmayacak arabanda. dikkat et. Hahhaha[emoji28]
Ben yağı kullanmaya başlayalı beşbin km oldu.Yağ çubuğunu o kadar özene bezene yapmışlarki yağ eksilsede hep full gösteriyor. Bu hafta sonu eksilme varmı diye iki üç defa silip çıkarttım çubuğun her tarafı yağ olmuş seviyenin nerede olduğunu anlayamadım.
120.000 deki 2011 Corolla D-4D MMT aracımın yağ değişim zamanı yaklaştı, Aşağıdaki yağlardan hangisini koymalı fikir verir misiniz?ENEOS PREMIUM HYPER 5W/30 4 LT Motor YağıENEOS PREMIUM HYPER 5W/40 4 LT Motor YağıCastrol EDGE 5W-30 4LT Motor YağıCastrol EDGE 5W-40 4LT Motor YağıEn son ENEOS PREMIUM HYPER 5W/30 yağ götürdüm değişim için usta bu yağdan alma iyi değil dedi. Hekse elindeki malı sapma peşinde mi iyilik olsun mu diyor artık çözemiyorum.
Ben Castrol servisinde eneos yağ değiştirirken. Eneos çöp bu yağ ucuz yağ demişti adam. İçimden söverek uzaklaştım mobil servisinde değiştirirdim. Ağız ucuyla sordum adama nasıl abi bu yağlar dedim. Adam abi değerlerine bakmak lazim deyince. Sanayide bazen usta bulunabileceğini de anlamama vesile olan bir olay yasamistim
Eneos çöp mü?
Sanırım arkadaş Doblo 1.3 Multijet'e Motul 300V kullanıyor Aytaç
Çağlar bey motul 5w30 5 lt lik yağı 129 ₺ kargo ücretsiz aldım. Mobilin 5 lt 5w30 undan daha ucuz şuan.
Hocam 4+1 mi yoksa direk 5 litrelik olanı var mı ? Ben geçen sen baktım bulamamıştım. 4 litre koyduk yarım litre kadar daha konulsa iyi olur dedi usta ama aynı markadan (Mobil1 ESP Formula 5W-30) bulamayınca koyamadım bu sene 5 litre almayı düşünüyorum. 4+1 130 lira yapıyor.
Ayrıca Würt'ün Dizel yakıt sistemi ve Enjektör temizleyici gibi katkılar almam da fayda var mı arkadaşlar ? İlk 50 bin Shell sonra hep Opet'ten yakıt alında araç 130 binde.
Wurth benzinli için enjektor temizleyiciyi her 5 bin de kullanıyorum. Hatta şuan depomda mevcut daha bitiremedim lpg li olduğu için. Bir dahaki sefere guex marka alman patentli Türk malını deneyeceğim. Çok övüyorlar. Hem de wurthun 3 te 1 fiyatına sahip.
Verdiğiniz bilgiler için sağ olun hocam. Ben Mobil1 ESP Formula 5W-30 4+1 litre alayım o vakit. %10 da bana özel indirim varmış 120 liraya mal olacak. Bizim araç dizel olduğu için sık sık depoyu tam olarak dolduruyorum geçen pompacı önerdi ama hiç bir bilgim yok bu konuda sormak istedim hocam, elle tutulur bir etkisi var mı peki önerir misiniz ?
Benim aracın km si duşuk olduğu için çok fark etmedi ama 100 bin km ustu olup daha önce hiç kullanmamış arkadaşlar. Sabah çalıştırmada stop eden motorun duzeldiğini soyluyorlar. Yakıt sistemindeki kurumlanmaları temizliyor. Kullanmakta bence fayda var.