0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@Bülent Sertkol (1829) abi ACEA Ax onayları benzinli motorlar içindir, yeni nesil common rail dizel araçlar için ACEA Cx onayı gerekir, en son cıkan ACA Cx onayı bir önceki C onayının normlarını karşılar, bu sebebpten ACEA C3 onaylı bir yağ kullanılması gerekir.
http://www.yagcarsisi.com/motul-8100-x-clean-fe-5w-30-4-lİtre-3Motul yağları biraz kontrol ettim benim aracım Opel astra H ve opelin sertifikası dexos2 yi karşılayan ve uygun fiyatlı olarak motul serisi olarak bunu gördüm.Bu yağımı önerirsiniz yoksa GM'nin kendi adına ürettirdiği 5-30 yağımı almalıyım
Teknik farkları bilemeyeceğim fakat motul alanının en iyilerinden bir tanesi. Güvenle kullanabilirsiniz. Motul mobil eneos valvoline hepsi olabilir. Gm hiç kullanan duymadım açıkçası.
Corolla değilmi aracınız yetkili servis zaten 5-30 premium tam sentetik yağ koyuyor şu an Sent from my iPhone using Tapatalk
Arabaya 0W-20 yağ koyupta yorum yapmamak olmaz diyordu Talat Haftasonu 0W-20 Eneos yağ koyduktan sonra ilk kez deneme fırsatım oldu.Gözlemlerim,1- Motor Sesi hakkında pek birşey diyemiyeceğim zaten 5W-30 daykende sessizdi.2- Motorun ısınması (havaların ısınmasından mı bilemiyorum) çok erken, lpg ye nerdeyse hareket eder etmez geçiyor araba.3- Esas fark ettiğim eskiden 6. viteste 4000-4500 devirde yaptığım hızları 3000-3500 devirlerde yapabilmek.4- Yağ yakar mı eksilir mi bilmiyorum çünkü hala daha yağ çubuğundan adam gibi ölçüm yapamıyorum. Maksimum çizgisinin de yukarısında görünüyor. Komple yağ ve filtre değişimi sonrası 4.2 litre yağ koydurdum.
Evet aracım lpg li. 4+1 litre almıştım ama forumda arkadaşlar 4 litre koymuşlardı. Ben garanti olsun diyerek 4.2 litre koydurdum Sizin araba genç benimkisi 80000 km de, bence deneyin 0w-20 yağı, ciddi anlamda fark var gibi geldi bana.
Burda 3. Maddede yazdığınız şeye kusura bakmayın ama sadece gülebilirim aracın yağı ile şanzıman oranının ne alakası var debriyaj balatanızı falan değiştirseniz amlarım baskı balata anlarım ama motor yağı nedir ya
Cvp için teşekkür ederim. Evet bende bir dahaki sefere deneyeceğim. Tek korkum yağ eksiltmesi lpg'den dolayı. Geçen sürede aracinız herhangi bir yağ eksiltme yaparsa forum dayanışmasi acısından paylaşır mısınız? inşallah yapmaz tabi
Ya biz dedik ya gitmese de öyle diyeceksin. Tamamen psikolojik 5 30 ile 0 20 arasında son kullanıcının farkedebikecegi bir fark sadece psikolojiktir! Hahahhaha[emoji23] [emoji23] [emoji23] hep bunları söylemek istemiştim
Sırf bunun için bana yorum yazdırdın demek Ben son kullanıcı değilim ki, benden sonra kullananlarda olacaktır mutlaka [emoji14][emoji14]