0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tekin bey size KESİNLİKLE KATILMIYORUM Yeni bir motor için 0w20 koruyucu değil diyorsunuz. Szi buna ıspatlamaya davet ediyorumLütfen insanların kafasını karıştırmayalımTekin kendiniz 5w30 kullanabilirsiniz ama siz kullanıyorsunuz diye tüm yeni toyota kullanıcılarına bunu önermenizi anlamıyorum.
Tekrar söylüyorum insanların kafasını karıştırmayın benzin ve lpg ile çalışan bir aracın motor yağıda değişiklik yapmanıza gerek yok motor 90 derecede sabit çalışmaktadır. Lpgde 100 veya üstünde çalışıyorda bizim mi haberimiz yokBu bilgileri bir teknisyen bir yetkili servis deneyimi olan biri olarak yazıyorum.
Bu sabah sitenin otoparkında çok ilginç bir olay yaşadım.Normalde oturduğum sitede kimsede T27 Avensis yok.Sabah 07:30 da aracıma binicekken baktımki yanımda Ankara Plakalı başka bir beyaz tenk T27 Avensis var ve sahibide yan bloktan çıkmış araca binecekti.Beyefendiye seslendim ve dedimki (İçimden tam zamanı karşılaştırma yapmak için) -Kusura bakmayın sanırım Misafirsiniz!-Evet beyefendi dedi kendisi.-Sizden bir ricam olucak dedim.-Mümkünse araçları 2 dakika boyunca aynı anda çalıştırıp rölantide bırakabilirmiyiz dedim!-Tabiki ana neye bakacaksınız anlamadım dedi.-Model yılı 2013 Avensis.43780 km.Servis devamlı 5-30 koymuş yap olarak.-Benimki 2014 Avensis.Km 27000 oldu.Devamlı 0-20 konuyor.Dış hava sıcaklığı 11 derece civarındaydı.-Sonuç--> 2 dk sonunda benim araç ısınma çizgisi toplam 3 çizgi yükselmişti. --> Diğer avensis hala ilk çizgide duruyordu. --> Diğer olay araç sahibi Ankarada karlı havada ilk çalıştırmada aracın motorunun sesli çalıştığından dert yandı.Sizinki sanki çalışmıyor gibi dedi.Keşke bunu birde resimleyebilseydim size malesef adamı sabah sabah daha fazla tutmak istemedim.
Uğur bey, yazdıklarınızın hepsine katılmak ile beraber alıntı yaptığım kısımda size katılmıyorum.Size bir teknisyen ve yetkili servis deneyimi olan biri olarak soruyorum; LPG ile benzinin patlama sonrası ortaya çıkardıkları yanma odası sıcaklığının aynı olduğunu mu söylüyorsunuz? Ek olarak motor yağının, motor sıcaklığını düşürübeilmek gibi bir yeteneğinin olmadığını, yanma odası sıcaklığının yüksek olmasında dahi aynı yağın çok daha yüksek bir ısıyı tolere edebileceğini mi söylüyorsunuz?Motor soğutma suyu sıcaklığı yada kartere inen motor yağı sıcaklığı tek etken değildir ki? Motor yağının kısa bir süreliğine dahi (sürekliliği de düşünün) maruz kaldığı sıcaklık, motor yağının özelliğini etkilemez mi?Bu kısa test bile bir çok şeyi açıklamaya yeterli aslında @Bekir Uğur YAVUZCAN (29160) hocam.
Ayrintili teknik bilgim yok. Ama aklima bi şeygeldi. Sesli ddüşünüyorum Yakit ekonomisi için 0w20 tercih ettik, araç daha erken isindi ve limit sicakliga cabuk ulasti, 0w20 daha bi inceledi ve motor fani soğutma sistemi daha çok devreye girdi, nerde kaldi ekonomi.
Arif bey, aracın çalışma sıcaklığına bir an evvel gelmesi ve orda durması istenir. Orada fanı görüyorsunuz ama kalın yağda da motor bloğu daha geç ısındığı için soğuk duvara gelmeden sönen bir alev ve alev gelmediği için soğuk duvara yakın kısımlarda yanmayan yakıt ve bu yanmayan yakıtın boşa gitmesi durumlarını ihmal ediyorsunuz.Bu tablo sizin için Ufuk bey, ve hala lpg nin yanma sıcaklığı daha yüksek diyenlere gelsin. [attach=1]
Bu tablo sizin için Ufuk bey, ve hala lpg nin yanma sıcaklığı daha yüksek diyenlere gelsin. [attach=1]
Ben sanki lpg yanarken daha fazla isi açığa çıkardığını okudum.
Araçlarımızda termostat diye teknoloki harikası bir ürün var efendim Yakıt ekonomisi için motorun sıcak kalmasını sağlıyor bilgi!!!!!!!!!!!
Nenzin ile lpg arasında uçurum olan bir sıcaklık farkı yok efendim hatta lpg nin kalorisi daha düşükSadece kuru bir yakıt olduğunda sadece egsoz subaklarına uzun vadede zarar verir buda 100 bin km ve üstünde gerçekleşiyor supap ayarı yapılırsa oda bir problem olmaz. Bilgi
Biraz daha altını okusaydınız asıl bilgiyi siz alabilirdiniz, biz aynı hacimdeki iki yakıtın yanma sıcaklığı farkını konuşmuyoruz.Kalorisi düşük olan LPG aynı performansı sunabilmek adına daha fazla kullanım gerektirir, bu yüzden benzinli araçlar aynı şartlarda LPG ile %15-%20 daha fazla hacimde yakıt tüketir.Ek olarak patlama sonrası sönümlenebilme süresi ve miktarı benzin ile aynı değildir dedim, bunun vadesini ne siz ne de biz belirleyebiliriz sizin "100.000km ve üstünde gerçekleşir" dediğiniz olay AFR ayarı bozukluğu, soğutma sistemi yetersizliği vs. ile çok çok daha erken meydana gelebilir.