0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
önümüzdeki ay yağ zamanım geliyor. eneos almayı düşünüyorum. 0w-40 mı ? 0w-50 mi? 5w-40 mı? 5w-50 mi almalıyım. eneos var, eneos sustina var , eneos premium hyper var. bunlar ne acaba.
mobil 1 in teknik özellikleri0w20 5w30 0w40 5w50 10w6044,8 72,8 75 108 152,7 40 santigrat 8,7 12,1 13,5 17,5 22,7 100 santigrat 2,7 3,58 3,8 4,4 5,7 150 santigrat
Bu arada ince yağ falan diyorum ama. Bu gün arkadaşın 1.5 benzinli lancer (mivec motor degil) kaputu kaldırdım. Fabrika dolum yağı 10w40 yazmışlar oha dedim ya traktöre mi yağ koydunuz tabi mühendislerin bildiği vardır. Demem o ki bu yağ meselesi hakkaten kafamı çok karıştırıyor
Arkadaşlar 0W-1000 olsada motorunuzu 40 derecede koruyamaz. Çünkü içinde basit deyişle yağ yok.Yoksa otomobil firmaları öyle yapmazlarmıydı? dünya çapında, kutupta yada ekvatorda 0W-1000 kullanın derlerdi. İş çözülmüş olurdu.
Esas soruyu ben sorayım, tamam viskosite dedik, şu sıcaklıkta bu Cst lerde oluyor yağları gördük. Peki bir motor için minimum kaç Cst olması lazım? Yani kaç Cst den ötesinde bu yağlar iş görmez yırtılır su olur???
yahu tartışıp durmayın artık motora göre yağ konulur , bitti.
Tekin abi formundan bir sey kaybetmemissin
Merhaba Sercan, Auriste ne kullanıyorsun?
Tamam Tekin abi ben onu sormuyorum, minimum kaç Cst olmalı? Atilla abi paylaştı işte, orada en ufak kaç Cst olursa bizim motorlar ayvayı yemeye başlar onu soruyorum? Motordaki sıcaklık ve Cst olayında? Diyelim ki 100 derecede 1 Cst oldu, hah şimdi motor yanar diyebilirmisiniz?
Merhaba abi,5 30 esp1 mobil1 kullaniyorum su an panik oldum acaba dogru mu diye 😳
3.6Birgün yağ üreticileri 60W kadar yoğun ama 0W kadar akışkan soğuk bir yağ ürettiklerinde tüm tartışmalar son bulacak. Belki o yağ petrol bazlı değilde maden bazlı olacaktır, o taktirde belki motorun ömrü boyunca komple yağ değişimide olmayacaktır, sadece filtre ve eksileni tamamla şeklinde. Mesaj Birleştirildi: Nisan 02, 2016, 15:03:46Doğru ve limitte, sorun yok, güncellemek istersen 5W-40 daha iyi olur."Yok ben hiç bir zaman şehir dışına çıkmıyorum" diyorsan yine sorun yok, 5W-30 devam edebilirsin.
3.6
Biz de onu tartışıyoruz. Motora göre derken bile anlayış farklılığı oluşuyor. Fabrika dolum yağı 0w20 olan Araça 5w 40 koyulur mu yoksa aynı yağdan mi devam edilir hala. Bunun derdindeyiz
fabrika dolum yağı genelde ince yağ seçilir, arabanın ilk servisine kadar olan sürede ne motor nede fren zorlanır yağ ince olduğundan motorun alıştırma sürecide kısa bir zamanda tamamlanıp sonra servisler normal viskozitedeki yağı koyarlar. arkadaşlar bu yağ mevzuunu mizah konusu yapmayın birşeyler öğrenmek için forumumuzu takip eden insanlar var .
Atilla amca o zaman arkadaşın lancer aklıma geldi. Fabrika dolum yağı 10w 40 olan Araca biz galiba 10 bin km den sonra 15w 40. 70 80 binden sonra 20w50 falan koymamiz lazım ki. İş makinesi motoruna yağ koyar gibi yağ koymamız lazım