0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni bir soru sorayım:Eksilme yapmış motor yağına yeni yağ eklemek ne kadar sağlıklı.Eklenen yeni yağ mı kötü olur yoksa eskimiş yağ mı iyi olur.(sürekli yaptığım bir durum)
Zira f1 de 10w60 yağ kullanıyorlar ama ; bu araçların motorlar 22 bin devir çeviriyor 0w20 yağdan bahsetmişler. kesinlikle kullanılmaması yönünde uyarı yapanlar var. Sanırım arkadaşlarımız Toyota mühendislerini baya geçmişler buda güzel bişey Kimse alınmasın ama. Aracın kitapçığında bile 0w20-5w20-5w30 kullanabilirsiniz diyor 40 ve üstü olanlar performaslı kullanılan araçlar için yada yağ eksiltme yapan km yüksek araçlarda daha uygundur.
Viskoziteler devir sayılarına göremi uygulanıyormuş?Toyota Türkiye Mühendislerinin kararıyla yetkili servislerde standart bakım periyodunda 0W-20 kullanılan hangi model var?Kitapçıkta sadece belirttiğiniz 3 viskozite mi var?Ahmet Güve arkadaşımıza Ufuk arkadaşımız sıcak viskozitesi 50 olan yağ gönderdi, uyarınızı dikkate alacaklardır.
Tekin abi,O yağı digerleri ile karıştırmanı rica ederim.Yeni nesil benzinli motorum olsa bende 0/20 kullanırdım.
Toyota Türkiye Mühendislerini Japonyaya şikayet etmek lazım: Yaris Hybrid için "eğer bulamazsanız 2. değişimde muhakkak yine 0W-20 koyunuz" diye kitapçıkta yazan uyarıya karşı çıkıp Türkiyedeki Yaris Hybridleri 5W-30'a güncellediler. Bu güncellemenin başrol oyuncusuda bendim.
Ahmetcim o yağı diğerleri ile karşılaştırmamamız kadar mükemmel ise, 0W-20'ye zaten gerek kalmıyor demektir.Zaten 0W-20 bizim ülkemiz için yeterli özelliğe sahip değil yada sınırda özelliğe sahip olduğundan riskli konumunda.Sonuçta mühendislerin kararıyla bu yağın ülkemizde kullanımı iptal edildi.
Eğer ki başrol oyuncusu sizseniz , bu kadar Hybrid kullanıcısı kişinin araçlarındaki motorun sağlığını etkilemiş oluyorsunuz ve bu büyük bir sorumluluk gerektirir. Toyota diğer markalar gibi çalışmıyor yağ konusunda. Yine söylüyorum. Honda, Mazda gibi japon firmaları her model her motor için ayrı yağ koyuyorlar. Toyota bir konuda hata yapıyor biz bunu doğru yöne düzeltmemiz gerekirken yanlış yöne düzeltiyoruz. Ayrıca Rusya için satılan Toyota 0w20 motor yağı ile Avrupa için satılan 0w20 yağ arasında fark olduğunu biliyorum
Ayrıca Distribütör nezdinde ki "teknik ekip (yada siz mühendis diyebilirsiniz)"
Eğer ki başrol oyuncusu sizseniz , bu kadar Hybrid kullanıcısı kişinin araçlarındaki motorun sağlığını etkilemiş oluyorsunuz ve bu büyük bir sorumluluk gerektirir.
Bir düzeltme yapıyım Kaancım, Mazda Total'den devşirme Dexelia 5w-30 yarı sentetik yakıt ekonomisi yağı kullanıyor, çoğu firmada da olmuyor zaten Castrol ya da Mobil kullanıyorlar. Motor üretici değil de, yağ üreticilerinin önerilerinin daha doğru olduğunu düşünüyorum.
"0W20 kullanılmamalı" diye bir rapor yada servis bülteni gördünüz mü?
İyi bir teknik ekip mühendis kadar etki yaratabilir.
Sorunu telf, servis ve kişisel mail yoluyla merkeze ilettik, teknik ekip bunu Japonyaya bildirdi ve Türkiye için güncelleme yapıldı.Bu süreç ne kadar zaman aldı bilemiyorum, ben algıladığım bir sorunu bildirdim ve güncellemeden memnunum, doğru karar.
Amaçları sadece kolaylık ve maliyet olsaydı, Hybrid'i piyasaya sürmeden önce zaten 5W-30 olarak otomatiğe bağlarlardı.
Kaancım gururlandım, teşekkür ederim, demekki teknik ekip/mühendisler benden o kadar etkilenmişler ki, Japonyadan beni kırmamak için bunca Hybrid kullanıcısının zarar göreceğini bile bile bu güncellemeyi yaptılar hatta yetinmeyip Avrupada ve ABD'de 5W-30 kullanmaya başladılar.Konuyu gündeme getiren kişi olarak başrol oyuncusuyum, karar Toyotanındır. Şikayetlerinizi oraya yapacaksınız ama elinizde 5W-30'un yağlama yetisinin az olduğu belgesi olmalıdır.Ve şunuda unutmamak gerekiyor, 5W-30 kitapçıktaki viskozitelerdendir.
Böyle bir bülten olamaz aksi halde kendileri ile çakışırlar.Bu motorun belli düşük ısılı dış ortamlarda kullanılması halinde 0W-20'ye ihtiyacı olduğu aşikar ama İstanbul, Ankara, Antalyada değil.Eğer Sivas, Erzurum sıralamasında yaşıyor olsaydım, bakıma gitmeden belki 0W-20 yağımı hazırlayın derdim ve onlarda hazırlarlardı.Oğlum Utah'ta 1.5 Hybrid kullanıyor, Kışın ortalama -5C geçti ve 5W-30 kullanılıyor.
Ben de aynı şeyden bahsediyorum zaten, kullanılacak yağ konusunda size -x derecenin üzerinde bir iklimdeyseniz xWxx yağ kullanın demiyor fark ettiyseniz, sadece servis bu yağı kullanıyor.Doğruluğu sizin memnuniyetiniz ile doğru orantılı, ortada bir zorlama yok.Ben istanbulda yaşıyorum, yaptığım yolun %90'ı İstanbul içi, 1999 model aracımda Sustina 0W50 kullanıyorum, sizce bu sadece iklim şartları gerekliliğinden mi?
Hybrid için 0W-40/50 güncellemesi yapsaydı yine memnun olurdum, ama Uğur kesin bir şey var.! o da Yazlık 20 viskozitenin bizim hava şartlarımıza yetersiz geldiği.Eğer çok iyi ise, maliyetini boşverip neden 0W-20 kullanmıyorsun? hem her 5.000km'de de değişmemiş olursun..!?Neyse ben yatıyorum yarın devam ederiz.
şimdi ben Güzel Ülkemin en sıcak yerinde bulunuyorum. Şanlıurfa Suruçkışları en soğuk -8 C ve 15 gun felan sürüyor genelde kış kısa ve 0 C ile +5 C arası geçiyor. yaz uzun ve max sıcaklık 55 C ve 20-30 gün bu sıcaklık oluyor, onun haricinde 40-45 C oluyor.Ankara da iken durum farklı idi. kış -20 C ve uzun yaz 30 C ve kısaAnkara da 0w-30 kullandım burda ise 5w-30 kullanıyorum ve burda 30 un hala yetmeyeceği kanaatindeyim, öte yandan benim aracım ekonomi için tasarlanmış ve 0w-20 fuel economi yağı kullanmamı tavsiye ediyor. şimdi ben bir ikilemde kalıyorum fuel-full ekonomi mi yapacağım? motorumu mu koruyacağım ?Askerliğimi de Ülkemin en soğuk yerinde Kars-Sarıkamış ta yaptım. nöbette -40 dereceyi bizzat gördüm. zaten orda yaz diye bi şey yok ** sizce Suruç ta hangi yağı kullanmalıyım ? 1 ay kış 3 ay bahar 8 ay yaz var burda.