Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1799436 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #2760 : Mart 30, 2016, 20:36:48 »
Yeni bir soru sorayım:Eksilme yapmış motor yağına yeni yağ eklemek ne kadar sağlıklı.

Eklenen yeni yağ mı kötü olur yoksa eskimiş yağ mı iyi olur.

(sürekli yaptığım bir durum)

Her iki durumda gerçekleşir. Hiç bir sorun olmaz. Asıl sorun eksilmesidir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2760 : Mart 30, 2016, 20:36:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla 1.6 elegant A/T
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2761 : Mart 30, 2016, 22:52:02 »
arkadaşlar yağ konusunu bugün baya okudum ve hayretler içerisinde kaldım. F1 den örnekler verilmiş ama çok yanlış bilgiler içeriyor insanları yanıltmayalım.
Her araca her numara yağ uygun değildir.
Zira f1 de 10w60 yağ kullanıyorlar ama ; bu araçların motorlar 22 bin devir çeviriyor ve motor ömrü sadece 1 ila 2 bin km civarında.
Lakin biz yarış otomobili kullanmıyoruz.
0w20 yağdan bahsetmişler. kesinlikle kullanılmaması yönünde uyarı yapanlar var. Sanırım arkadaşlarımız Toyota mühendislerini baya geçmişler :) buda güzel bişey Kimse alınmasın ama. Aracın kitapçığında bile 0w20-5w20-5w30 kullanabilirsiniz diyor ve hatta ilk dolum yağı 0w-20 dir ve bu yağ ile devam edilmelidir diyor ( YAKIT EKONOMİSİ İÇİN )
Yağların ilk numarası soğukta ilk çalışmayı ifede eder Sondaki ise sıcaktaki dayanımı.
2012 1.6 124 Bg araç için 10w40 tavsiye edenler , hatta kullananlar.
Dediğim gibi Formula 1 de araç kullanmıyoruz son numarası 40 ve üstü olanlar performaslı kullanılan araçlar için yada yağ eksiltme yapan km yüksek araçlarda daha uygundur.
Yüksek vizkozite kullanalım derken yakıt ekonomisini hiçe sayıyoruz.
örneğin son hanesi 40 -50-60 olan yağlar ısıya dirençli olduğu için motorun yavaş ısınmasına sebebiyet veriyor.
Uygun araca uygun yağ önermek daha doğru olur diye düşünüyorum saygılar.
Today Tomorrow  E15 :)
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2762 : Mart 30, 2016, 23:11:59 »
Zira f1 de 10w60 yağ kullanıyorlar ama ; bu araçların motorlar 22 bin devir çeviriyor

0w20 yağdan bahsetmişler. kesinlikle kullanılmaması yönünde uyarı yapanlar var. Sanırım arkadaşlarımız Toyota mühendislerini baya geçmişler :) buda güzel bişey Kimse alınmasın ama.

Aracın kitapçığında bile 0w20-5w20-5w30 kullanabilirsiniz diyor 

40 ve üstü olanlar performaslı kullanılan araçlar için yada yağ eksiltme yapan km yüksek araçlarda daha uygundur.

Viskoziteler devir sayılarına göremi uygulanıyormuş?

Toyota Türkiye Mühendislerinin kararıyla yetkili servislerde standart bakım periyodunda 0W-20 kullanılan hangi model var?

Kitapçıkta sadece belirttiğiniz 3 viskozite mi var?

Ahmet Güve arkadaşımıza Ufuk arkadaşımız sıcak viskozitesi 50 olan yağ gönderdi, uyarınızı dikkate alacaklardır.

Toyota Türkiye Mühendislerini Japonyaya şikayet etmek lazım: Yaris Hybrid için "eğer bulamazsanız 2. değişimde muhakkak yine 0W-20 koyunuz" diye kitapçıkta yazan uyarıya karşı çıkıp Türkiyedeki Yaris Hybridleri 5W-30'a güncellediler. Bu güncellemenin başrol oyuncusuda bendim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2763 : Mart 30, 2016, 23:20:51 »
Viskoziteler devir sayılarına göremi uygulanıyormuş?

Toyota Türkiye Mühendislerinin kararıyla yetkili servislerde standart bakım periyodunda 0W-20 kullanılan hangi model var?

Kitapçıkta sadece belirttiğiniz 3 viskozite mi var?

Ahmet Güve arkadaşımıza Ufuk arkadaşımız sıcak viskozitesi 50 olan yağ gönderdi, uyarınızı dikkate alacaklardır.

Tekin abi,
O yağı digerleri ile karıştırmanı rica ederim.
Yeni nesil benzinli motorum olsa bende 0/20 kullanırdım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2764 : Mart 30, 2016, 23:28:04 »
Tekin abi,
O yağı digerleri ile karıştırmanı rica ederim.
Yeni nesil benzinli motorum olsa bende 0/20 kullanırdım.

Ahmetcim o yağı diğerleri ile karşılaştırmamamız kadar mükemmel ise, 0W-20'ye zaten gerek kalmıyor demektir.

Zaten 0W-20 bizim ülkemiz için yeterli özelliğe sahip değil yada sınırda özelliğe sahip olduğundan riskli konumunda.

Sonuçta mühendislerin kararıyla bu yağın ülkemizde kullanım önceliği iptal edildi.

Eneos 0W-50 özelliklerine bakmadım ama Eneos 5W-40 ile karşılaştırdın mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2765 : Mart 30, 2016, 23:29:43 »
Servisler konusunda atlanmaması gereken bir kaç husus var, servisler sarf malzeme konusunda  stok/maliyet ve fayda/kar oranlarının kesitini baz alırlar.

Bundan 3 sene öncesine kadar 1.3 karbüratörlü Corolla'dan, V8 Land Cruiser'a kadar, her serviste kendi anlaşmalı olduğu markanın, standartları belirsiz yada değişken 10W40 yağ kullanılırken şu an 5W30 kullanılması bir düzeltme değildir.Ayrıca Distribütör nezdinde ki "teknik ekip (yada siz mühendis diyebilirsiniz)" kullanılan yada kullanılacak sarf malzeme ile ilgili beyanda bulunmaz, garanti kapsamındaki aracın sorun çıkaran parçası yada parçalarının üreticiye iletilmek üzere raporunu hazırlamak ile mükelleftir.

3 senede ülkemizin iklimimi değişti? İnsanların araç kullanım şekli mi değişti? Ne değişti? Servise giren ve gerekliliği 5W30 olan araç sayısı değişti, diğer gereklilikler göz ardı edilebilir olarak görülüyor,sadece bu.

Ayrıca servislere kullanılacak sarf malzeme (yağ vs.) konusunda marka'nın da bir yaptırımı yoktur, bu konu servis insiyatifindedir hatta servislerin anlaşmalı firmaları yerine markanın kendi ambalajlı ürünlerinin kullanılması adına, distribütör tarafından bazı kampanya ve uygun koşullarla tedarik sağlanmaktadır.

Yani bundan 2 yıl sonra tüm araçlarda 0W30 kullanıyoruz derlerse şaşırmayın, servisler 100.000km'ye kadar olan süreçte üreticinin garantisini kullanıyor ama araçların bir çoğunda sorunlar 100.000km sonrasında görülüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2766 : Mart 30, 2016, 23:35:17 »
Toyota Türkiye Mühendislerini Japonyaya şikayet etmek lazım: Yaris Hybrid için "eğer bulamazsanız 2. değişimde muhakkak yine 0W-20 koyunuz" diye kitapçıkta yazan uyarıya karşı çıkıp Türkiyedeki Yaris Hybridleri 5W-30'a güncellediler. Bu güncellemenin başrol oyuncusuda bendim.

Eğer ki başrol oyuncusu sizseniz , bu kadar Hybrid kullanıcısı kişinin araçlarındaki motorun sağlığını etkilemiş oluyorsunuz ve bu büyük bir sorumluluk gerektirir.

Toyota diğer markalar gibi çalışmıyor yağ konusunda. Yine söylüyorum. Honda, Mazda gibi japon firmaları her model her motor için ayrı yağ koyuyorlar. Toyota bir konuda hata yapıyor biz bunu doğru yöne düzeltmemiz gerekirken yanlış yöne düzeltiyoruz.

Ayrıca Rusya için satılan Toyota 0w20 motor yağı ile Avrupa için satılan 0w20 yağ arasında fark olduğunu biliyorum

intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #2767 : Mart 30, 2016, 23:40:59 »

Ahmetcim o yağı diğerleri ile karşılaştırmamamız kadar mükemmel ise, 0W-20'ye zaten gerek kalmıyor demektir.

Zaten 0W-20 bizim ülkemiz için yeterli özelliğe sahip değil yada sınırda özelliğe sahip olduğundan riskli konumunda.

Sonuçta mühendislerin kararıyla bu yağın ülkemizde kullanımı iptal edildi.

Zaten Sustina 0W50, Toyota'nın önerdiği  ILSAC GF 0W20 özelliklerinden fazlasını barındırıyor dolayısı ile dediğiniz gibi 0W20'ye gerek kalmıyor, burada konu maddiyata geçiyor.

Bizim ülkemizin araç kullanımı şartları konusumda Almanya, Fransa, Belçika yada İngiltere'den ne farklılığı var Tekin bey?

"0W20 kullanılmamalı" diye bir rapor yada servis bülteni gördünüz mü? Şayet böyle bir rapor hazırlayan Toyota teknik ekip mensubu ve bunu imzalayan bir müdür varsa huzurunuzda kendilerine neden kullanılmamasını söyledikleri yağın satışını yaptıklarını sormak isterim :)

Yani kısacası bu yağın kullanımı iptal edildi vs. gibi bir durum yok, sadece servisler kullanmıyor. Niye kullanmıyor? Herkes faturasında 4 litre yağa 350TL ödeyeceğini gördüğünde sizin gibi anlayışlı olmayabilir, hele ki ülkemiz araö kullanıcı profilini az çok incelerseniz bazı bölgelerde servisi kurşun yağmuruna tutulması bile olasılık dahilinde.Dolayısı ile zaten 100.000km boyunca sorun çıkarmayacağını bildikleri ve satacakları ürünü de satamayacaklar, üstelik maddi oonular sebebi ile de sorun yaşamayacakları ürünü kullanmayıp neden kar kaybı yaşasınlar ki?

Umarım mantıklı bir açıklama olmuştur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla 1.6 elegant A/T
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '12
  • 33 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2768 : Mart 30, 2016, 23:43:30 »
Serviste 0w20 yağın litre fiyatı 80 tl iken bakımda sadece yağın fiyatı 320 tly geçiyorsa ki servis bakım fiyatları yüksek 5w30 koyduklarında bile 450 tly buluyor bu bir servis politikasıdır başka bişey değil bence.

Ama bazı arkadaiların 0w20 yağla bir sıkıntısı var sanırım  niye insanlara5w30 veya yüksek viskozireli yap  empoze etmeye çalıştığını anlamakta güçlük çekiyorum isteyen istediğini kullanır. Yanlış bilgi vermeylim demek istediğim bu.
Ayrıca bahsettiğim gibi yetkili servisin kendisi diyor aracın orjinal yağı 0w20 fakat fiyatı yüksek olduğu için 5w30 kullanıyoruz. Bunu yetkili servisin kendisi diyor.
Today Tomorrow  E15 :)
0w20 Petronas

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2769 : Mart 30, 2016, 23:45:16 »
Eğer ki başrol oyuncusu sizseniz , bu kadar Hybrid kullanıcısı kişinin araçlarındaki motorun sağlığını etkilemiş oluyorsunuz ve bu büyük bir sorumluluk gerektirir.

Toyota diğer markalar gibi çalışmıyor yağ konusunda. Yine söylüyorum. Honda, Mazda gibi japon firmaları her model her motor için ayrı yağ koyuyorlar. Toyota bir konuda hata yapıyor biz bunu doğru yöne düzeltmemiz gerekirken yanlış yöne düzeltiyoruz.

Ayrıca Rusya için satılan Toyota 0w20 motor yağı ile Avrupa için satılan 0w20 yağ arasında fark olduğunu biliyorum

Bir düzeltme yapıyım Kaancım, Mazda Total'den devşirme Dexelia 5w-30 yarı sentetik yakıt ekonomisi yağı kullanıyor, çoğu firmada da olmuyor zaten Castrol ya da Mobil kullanıyorlar.
Motor üretici değil de, yağ üreticilerinin önerilerinin daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Ufuk beye katılıyorum. 100 tl tam sentetik için verilen yağı çok bulanlar var bu memlekette.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2770 : Mart 30, 2016, 23:46:44 »
Ayrıca Distribütör nezdinde ki "teknik ekip (yada siz mühendis diyebilirsiniz)"

İyi bir teknik ekip mühendis kadar etki yaratabilir.

Sorunu telf, servis ve kişisel mail yoluyla merkeze ilettik, teknik ekip bunu Japonyaya bildirdi ve Türkiye için güncelleme yapıldı.

Bu süreç ne kadar zaman aldı bilemiyorum, ben algıladığım bir sorunu bildirdim ve güncellemeden memnunum, doğru karar.

Amaçları sadece kolaylık ve maliyet olsaydı, Hybrid'i piyasaya sürmeden önce zaten 5W-30 olarak otomatiğe bağlarlardı.

Kaancım gururlandım, teşekkür ederim, demekki teknik ekip/mühendisler benden o kadar etkilenmişler ki, Japonyadan beni kırmamak için bunca Hybrid kullanıcısının zarar göreceğini bile bile bu güncellemeyi yaptılar hatta yetinmeyip Avrupada ve ABD'de 5W-30 kullanmaya başladılar.

Konuyu gündeme getiren kişi olarak başrol oyuncusuyum, karar Toyotanındır.

Şikayetlerinizi oraya yapacaksınız ama elinizde 5W-30'un yağlama yetisinin az olduğu belgesi olmalıdır.

Ve şunuda unutmamak gerekiyor, 5W-30 kitapçıktaki viskozitelerdendir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2771 : Mart 30, 2016, 23:58:30 »
Bir düzeltme yapıyım Kaancım, Mazda Total'den devşirme Dexelia 5w-30 yarı sentetik yakıt ekonomisi yağı kullanıyor, çoğu firmada da olmuyor zaten Castrol ya da Mobil kullanıyorlar.
Motor üretici değil de, yağ üreticilerinin önerilerinin daha doğru olduğunu düşünüyorum.

Biz arkadaşın aracı için servise gittiğimizde orada her araca ayrı kullandıkları mazda ambalajlı yağlar vardı. hatta ben Toyota servisi gibi düşündüm , merkezi bir dolum pompasından mı yapılıyor diye. paketten dolduruyorlar diye hatırlıyorum ben

Ama Honda forumlarında kullanıcılar FB7 de 0w20 ES7 de 5w30 gibi seçeneklerle yağ koyduklarını yazmışlardı

intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2772 : Mart 31, 2016, 00:05:44 »
"0W20 kullanılmamalı" diye bir rapor yada servis bülteni gördünüz mü?

Böyle bir bülten olamaz aksi halde kendileri ile çakışırlar.

Bu motorun belli düşük ısılı dış ortamlarda kullanılması halinde 0W-20'ye ihtiyacı olduğu aşikar ama İstanbul, Ankara, Antalyada değil.

Eğer Sivas, Erzurum sıralamasında yaşıyor olsaydım, bakıma gitmeden belki 0W-20 yağımı hazırlayın derdim ve onlarda hazırlarlardı.

Oğlum Utah'ta 1.5 Hybrid kullanıyor, Kışın ortalama -5C geçti ve 5W-30 kullanılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #2773 : Mart 31, 2016, 00:23:05 »

İyi bir teknik ekip mühendis kadar etki yaratabilir.

Toyota'da, Toyota Master Technician belgesi sahibiyseniz teknik ekipte çalışmak üzere başvurabilirsiniz ancak hiç bir yetkiniz yoktur sadece rapora yazabileceğiniz fikriniz vardır.

Rapor yada servislere gönderilecek bülteni, teknik ekip lideri (genellikle Yüksek Makine Mühendisi) onaylar.

Sorunu telf, servis ve kişisel mail yoluyla merkeze ilettik, teknik ekip bunu Japonyaya bildirdi ve Türkiye için güncelleme yapıldı.

Bu süreç ne kadar zaman aldı bilemiyorum, ben algıladığım bir sorunu bildirdim ve güncellemeden memnunum, doğru karar.

Ülkemizde satış sonrası oluşan teknik sorunlar telefon bir kenara mail ile bile ulaştırılmaz :) TR-Net isimli sistem üzerinden TME'ye (Toyota Motor Europe) iletilir, Toyota Japonya şu an için Toyota Türkiye ile muhatap bile değildir, Toyota Türkiye'nin sunduğu teknik ve mali raporlar neticesinde kararı TME verir.

Siz memnunsanız sorun yok :)

Ben ise bu kadar mesai harcanarak geliştirilmiş teknolojik makinelerin tüm nimetlerinden faydalanarak, dünyanın en pahalı yakıtının satıldığı ülkemde biraz bile olsa ekonomi sağlayabilecekken neden önlenmek istediğini anlayamıyorum.Ayrıca ortada bir karar olduğunu da sanmıyorum, bir karar vararsa da bunun mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

Amaçları sadece kolaylık ve maliyet olsaydı, Hybrid'i piyasaya sürmeden önce zaten 5W-30 olarak otomatiğe bağlarlardı.

Ülkemizde kaç adet Hybrid Toyota satıldı? Toplam satılan araç sayısının içerisindeki hybrid araç yüzdesi nedir?

Cevap burada...

Kaancım gururlandım, teşekkür ederim, demekki teknik ekip/mühendisler benden o kadar etkilenmişler ki, Japonyadan beni kırmamak için bunca Hybrid kullanıcısının zarar göreceğini bile bile bu güncellemeyi yaptılar hatta yetinmeyip Avrupada ve ABD'de 5W-30 kullanmaya başladılar.

Konuyu gündeme getiren kişi olarak başrol oyuncusuyum, karar Toyotanındır.

Şikayetlerinizi oraya yapacaksınız ama elinizde 5W-30'un yağlama yetisinin az olduğu belgesi olmalıdır.

Ve şunuda unutmamak gerekiyor, 5W-30 kitapçıktaki viskozitelerdendir.

Nagoya şehrini (Toyota City) yürüyerek dolaşsanız ve mühendisler bir kenara her Japona tek tek başvurunuzu sorsanız bile bir tane haberdar kişi bulamazsınız :)

Ortada zarar görecek kişi falan yok, "uygun ürün" var "kullanılması gereken ürün var".

Avrupa ve ABD'de hybrid araçlarda 5W30 kullanılması gerektiğini, 0W20 kullanılmaması gerektiğini gösteren bir servis bülteni yada rapor varsa bunuda huzurunuzda direk TME ile paylaşırım :)

Kimse 5W30'un hybrid yada yeni nesil benzinli araçlar için yetersiz olduğunu söylemiyor ki, sadece daha uygun ürün varken aynı fiyata neden "olabilir" ürünü kullanıyoruz diye sorguluyor.Farkındaysanız yetisinin az olduğunu iddia eden tek kişi siz ve tek ürün 0W20 bu konuda.

Kitapçıkta aynen şu şekilde yazıyor "Aracınızın dolum yağı 0W20'dir, temin edilemez ise 5W30 kullanabilirsiniz ancak bir sonraki yağ değişiminde yeniden 0W20 kullanın"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #2774 : Mart 31, 2016, 00:30:07 »

Böyle bir bülten olamaz aksi halde kendileri ile çakışırlar.

Bu motorun belli düşük ısılı dış ortamlarda kullanılması halinde 0W-20'ye ihtiyacı olduğu aşikar ama İstanbul, Ankara, Antalyada değil.

Eğer Sivas, Erzurum sıralamasında yaşıyor olsaydım, bakıma gitmeden belki 0W-20 yağımı hazırlayın derdim ve onlarda hazırlarlardı.

Oğlum Utah'ta 1.5 Hybrid kullanıyor, Kışın ortalama -5C geçti ve 5W-30 kullanılıyor.

Ben de aynı şeyden bahsediyorum zaten, kullanılacak yağ konusunda size -x derecenin üzerinde bir iklimdeyseniz xWxx yağ kullanın demiyor fark ettiyseniz, sadece servis bu yağı kullanıyor.Doğruluğu sizin memnuniyetiniz ile doğru orantılı, ortada bir zorlama yok.

Ben istanbulda yaşıyorum, yaptığım yolun %90'ı  İstanbul içi, 1999 model aracımda Sustina 0W50 kullanıyorum, sizce bu sadece iklim şartları gerekliliğinden mi?

Utah'da yaşayan oğlunuz mutlu ise sorun yok, Amerika gibi bir ülkede 5 gallon 10W40 alıp eksildikçe tamamlayarak bile kullansa sorun olmaz emin olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2775 : Mart 31, 2016, 00:46:38 »

Ben de aynı şeyden bahsediyorum zaten, kullanılacak yağ konusunda size -x derecenin üzerinde bir iklimdeyseniz xWxx yağ kullanın demiyor fark ettiyseniz, sadece servis bu yağı kullanıyor.Doğruluğu sizin memnuniyetiniz ile doğru orantılı, ortada bir zorlama yok.

Ben istanbulda yaşıyorum, yaptığım yolun %90'ı  İstanbul içi, 1999 model aracımda Sustina 0W50 kullanıyorum, sizce bu sadece iklim şartları gerekliliğinden mi?

Hybrid için 0W-40/50 güncellemesi yapsaydı yine memnun olurdum, ama Uğur kesin bir şey var.! o da Yazlık 20 viskozitenin bizim hava şartlarımıza yetersiz geldiği.

Eğer çok iyi ise, maliyetini boşverip neden 0W-20 kullanmıyorsun? hem her 5.000km'de de değişmemiş olursun..!?

Neyse ben yatıyorum yarın devam ederiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2776 : Mart 31, 2016, 00:56:42 »
Benim soru arada kaynadı gitti yine :)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #2777 : Mart 31, 2016, 01:03:58 »

Hybrid için 0W-40/50 güncellemesi yapsaydı yine memnun olurdum, ama Uğur kesin bir şey var.! o da Yazlık 20 viskozitenin bizim hava şartlarımıza yetersiz geldiği.

Eğer çok iyi ise, maliyetini boşverip neden 0W-20 kullanmıyorsun? hem her 5.000km'de de değişmemiş olursun..!?

Neyse ben yatıyorum yarın devam ederiz.

0W20, 0W40, 0W50 bu yağların kaderi ülekmizde hemen hemen aynıdır, kullanım alışkanlığı konusunda değişikşik getirmez, siz yetersiz geliyor diyorsanız öyledir Tekin bey, siz memnun olduğunuz yağı kullanın.

0W50 0W20'den daha maliyetli :) benim konum viskoziteden öte bir durum 3850cc V6 Supercharger'lı ve 7. enjektör kiti bulunan 99 Model bir Land Cruiser, 4850d/d yaklaşık 400hp :) üstelik bu 2 tonluk aracı pek sakin kullanmıyorum, benim 0W50 kullandığım araca fabrika önerisi 15W40 umarım anlatabilmişimdir.

Size Allah rahatlık versin, benim biraz daha çalışmam gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2778 : Mart 31, 2016, 02:06:40 »
şimdi ben Güzel Ülkemin en sıcak yerinde bulunuyorum. Şanlıurfa Suruç
kışları en soğuk -8 C ve 15 gun felan sürüyor genelde  kış kısa ve 0 C ile +5 C arası geçiyor.   yaz uzun ve max sıcaklık 55 C ve 20-30 gün bu sıcaklık oluyor, onun haricinde 40-45  C  oluyor.
Ankara da iken durum farklı idi. kış -20 C ve uzun yaz 30 C ve kısa
Ankara da  0w-30 kullandım  burda ise 5w-30 kullanıyorum ve burda 30 un hala yetmeyeceği kanaatindeyim, öte yandan benim aracım ekonomi için tasarlanmış ve 0w-20 fuel economi yağı kullanmamı tavsiye ediyor. şimdi ben bir ikilemde kalıyorum fuel-full ekonomi mi yapacağım? motorumu mu koruyacağım ?
Askerliğimi de Ülkemin en soğuk yerinde Kars-Sarıkamış ta yaptım. nöbette -40 dereceyi bizzat gördüm. zaten orda yaz diye bi şey yok :)
** sizce Suruç ta hangi yağı kullanmalıyım ? 1 ay kış 3 ay bahar 8 ay yaz var burda.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2779 : Mart 31, 2016, 03:21:01 »
şimdi ben Güzel Ülkemin en sıcak yerinde bulunuyorum. Şanlıurfa Suruç
kışları en soğuk -8 C ve 15 gun felan sürüyor genelde  kış kısa ve 0 C ile +5 C arası geçiyor.   yaz uzun ve max sıcaklık 55 C ve 20-30 gün bu sıcaklık oluyor, onun haricinde 40-45  C  oluyor.
Ankara da iken durum farklı idi. kış -20 C ve uzun yaz 30 C ve kısa
Ankara da  0w-30 kullandım  burda ise 5w-30 kullanıyorum ve burda 30 un hala yetmeyeceği kanaatindeyim, öte yandan benim aracım ekonomi için tasarlanmış ve 0w-20 fuel economi yağı kullanmamı tavsiye ediyor. şimdi ben bir ikilemde kalıyorum fuel-full ekonomi mi yapacağım? motorumu mu koruyacağım ?
Askerliğimi de Ülkemin en soğuk yerinde Kars-Sarıkamış ta yaptım. nöbette -40 dereceyi bizzat gördüm. zaten orda yaz diye bi şey yok :)
** sizce Suruç ta hangi yağı kullanmalıyım ? 1 ay kış 3 ay bahar 8 ay yaz var burda.
Yagi bilemem de Allah yardimciniz olsun. Sicaklik degerleri cok yuksek benim icin. [emoji43]