0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki, sıcak bölgede olan ve lpg olmayan rav4 için, mobil 5 30 yada 5 40 arasında hangisini seçerdiniz.
O kadar çok bilgi okudumki kafam karıştı Şimdi çok net bir soru soruyorum 2 tane aracım var ikisi içinde yağ tavsiyesi isteyeceğim siz değerli üyelerden Yaşadığım yer Konya.Kışları sabahları -20 görmüşlüğümüz var.Yazları ise 40 derece görmüşlüğümüzde var.1- Opel astra H 2004 model 1.6 motor LPG'li.Araç şuanda 48.000km'de.Lpg takılalı 20.000km oldu.Şuanda yetkili servisin koyduğu gm markalı 10-40 yağ var ve 5000km oldu bakımdan bu yana bi eksiltme görmedim fakat sanki aracımın çekişi sanki eskisi gibi değil ve motor sanki eskisine göre daha gürültülü çalışıyor gibi.İlk aldığımda bakımda servise 5w30 koymalırını belirttim ve 28.000km den 43.000 km'ye kadar 5-30 ile kullandım.Servise belirtmediğim için servis bu sefer bakımda 10w40 koydu ve neden 5w30 koymadınız dediğimde ise abi araç zaten LPG'li 5w30 ile yağ eksiltir dediler.Şuanda 10w40 ile içim hiç rahat değil gül gibi arabamı üzüyormuşum gibi geliyor fakat hangi yağ ile değişim yapacağıma karar veremedim değiştirip değiştirmemek konusundandada kararsızım.2-Toyota Corolla 2008 model 1.6 motor LPG'li.Araç şuanda 130.000km'de.Lpg takılalı 22.000km oldu.Şuanda son bakımda yetkili servis tarafından konulan 5w30 yağ var herhangi bir eksiltme yok.Son bakım 120.000km de yapıldı.Şuanda bakım vakti geldi ve yağ konusunda tekrar kararsızlıklar başladı.Sizce bu aracıma hangi yağı koymalıyım ?Belirttiğim gibi iki araçta Konya'da kullanılmakta ve genel olarak hem sakin hemde çok agrsif olmayan bir sürüş tarzımız var. 4000d/d pek geçilmez.
5-30 ile devam et Yunus Emre, agresif de kullanmıyorsunuz, eksiltme yaptığında kalınlaştırırsın.
İki araç ilede 5-30 mu ? Ayrıca astranın yağını değiştiriyimmi yoksa 15.000km dolana kadar bekleyim mi
Zevkle takip ediyorum nokta nasıl koyulacak onuda merak ediyorum herkesin emeğine sağlık sayenizde bilgileniyoruz. 2008 125 bin d4d 5*30 şimdilik eksiltme yok.
İsteyen istedigi yagı kullanabilir,MSDSlerini inceledigim 0/50 eneos a hayran kaldım, koruma sıcaklık grafikleri vs. kullandıgım 5/30 dan çok daha güzel.Yarın nasip olur ise yağ değişiminde bu yağ ile yolumuza devam edecegiz.
Kullanırsan yorum alabilir miyiz abi?
Mantıklı bir yaklaşım. Fakat 5-30 kullandığımızda, kışın akışkanlığını koruyabiliyor, yazın 40 derece sıcakta eksiltme problemiyle karşılaşma ihtimali olmaz mıydı öyle olsa?
O kadar çok bilgi okudumki kafam karıştı Şimdi çok net bir soru soruyorum 2 tane aracım var ikisi içinde yağ tavsiyesi isteyeceğim siz değerli üyelerden Yaşadığım yer Konya.Kışları sabahları -20 görmüşlüğümüz var.Yazları ise 40 derece görmüşlüğümüzde var.Şuanda 10w40 ile içim hiç rahat değil gül gibi arabamı üzüyormuşum gibi geliyor fakat hangi yağ ile değişim yapacağıma karar veremedim değiştirip değiştirmemek konusundandada kararsızım.
yağlamanın başlaması motor çalıştıktan kısa bir süre sonra gerçekteştiğini düşünüyorum.
Değerli büyüklerim.Toyota Corolla 1999 1.6 Terra 4afe motor için 110000 de hangi yağı önerirsiniz. (Araç lpg li)
Şu an ne kullanıyorsun, eksilme varmı?
Tekin abi ben aracı yeni aldım ama herhangi bir eksilme yok bundan önce 10w-40 kullanılmış Bende full sentetik bir yağla değiştirmek istiyorum .
10W-40 devam edebilirsin yada 5W-50'ye güncelleyebilirsin.
Cevabın için teşekkürler Tekin abiPeki hangi marka olduğunun bir önemi varmı ben eneos ile mobil arasında kaldım.