0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir şey sorayım bizim lpg li avensise 0w 50 yerine 0w 40 40 koysak ne olur. Mobilin gördüm hem daha ucuz. 0w 20 den daha iyi olmaz mı 0w40 yağ?
LPG'li, 710.000km'de bir araçta 0W-50 ile sorun yaşamıyorsanız, belki 0W-40'lada sorun olmaz, deneyin.0W-20'den daha iyi olmaz mı? derken.. bu viskozitelere şaşırdım doğrusu..!Motorunuz yeni rektifiyemi oldu?
Ankarada yaşayan üyelerimizden 5w30 kullananlar kışın geç çalışmasından şikayetçi
fabrikaların hava sıcaklığı yağ viskoziteleri grafiğine hiç inanmıyorum
Araç 70 binde. 100 bin civarı 0w 20 lpg li araç kullanan arkadaşlar eksilttigini söyledi. Ben 0w 20 kullanıyorum ilk kez. daha 2 bin km oldu sorun yok. ama 0w 40 daha kalın eksiltme ihtimali az olur diye düşündüm
Evet, bende zaten senin gibi, ülkemizde çok ince yağa gerek olmadığını vurguluyorum. Motor yaşlandıkça Kışlık ve Yazlık viskozitelerin kalınlaştırlması gerektiği konusunada katılıyorum.Bu konularda mutabıkız, Yağdan zarar gelmez.Sanırım dış ortam sıcaklık değerleri konusunda aynı düşüncede buluşamadık.Bu çizelgeler, yağ üreticileri tarafından hazırlanmış, hangi viskoziteyi seçmemiz gerektiğine kolayca karar vermemiz açısından açıklanmıştır.Sekman yanındaki sıcaklıklar dış ortam sıcaklığına bağlı olarak artış yada düşüş göstermektedir.Yani kabaca dış ortamda yükselen her 1 derecede sekman 2.1 C fazla ısınıyor gibi. (-30da 200C / 40C'de 350C gibi örneklenebilir)İç patlama ısısı sabittir ama ısınan yüzeylerin ısısını atma süreleri, dış ortamın ısısına göre farklı sürelerde gerçekleşir. Kışın motor daha hızlı ısı kaybettiği için daha geç ısınır, yada sibiryada ısınmaz örneği açıklayıcı olacaktır. İşte dış ortama bağlı, sekman çevresinde oluşan sıcaklığa dayanım süresi uzun olan yağ, kalın viskoziteli olandır.Sibiryada, sekman çevresinde oluşan ısı, hava ve soğutma suyu ile çok hızlı emildiği için Yazlık viskozitesinin çok kalın olmasına gerek yoktur. O nedenle sibiryada 0W-60 kullanmazlar.Bizim bölgemizdede tam tersine çok düşük viskozite zarar verici olur çünkü 10W-60 0W-60'dan daha dayanıklıdır.Profilindeki km bilgisini düzeltmelisin.0W-20 elbette eksilecektir. 5W-50 kullanmalısın.
Bu aracın eksiltecegini neye dayanarak söylediniz? Önerdiğiniz yağı ne göre önerdiniz? 2000km geçtim şu an milim eksiltme yok mesela
100 bin civarı 0w 20 lpg li araç kullanan arkadaşlar eksilttigini söyledi.
Mobil 1 in bu tablosunu nasıl açıklarsınız peki Anıl Bey ?200 binlik moyora dahi 0w40 ı tavsiye ediyorlar.
sen yağlamanın derhal başladığını savunuyorsun. bu yüzden çelişiyoruz. .... malesef yağ lambası söndükten sonra yağın alacağı bir sürü yol var.