0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Grafikte birşey dikkatini çektimi Mutlu,Bak adamlar 0-100Bin Km de bırakmıyorlar ince yağı, diğeride 100binde başlayıp sağa doğru gidiyor Birbirini takipo etmiyorlar, biri bitip diğeri başlamıyor
Bunu daha öncede sormuştum. Motor yağı eksikken örnek yarım litre aynı vizkozite ile tamamlarken motorun sıcak yada soğuk olması bişeyi değiştiriyormu?
Neden böyle bir endişen var Yaşar Hocam?
Değiştirmez ama yüksekliği etkileyebilir Yaşar abi. Sıcakken eklenecekse bile 10-15 dakika geçmeli ki yağ süzülsün kartere ve yağ seviyesini doğru göstersin.
Mutlu en sondaki yağın vizkozitesi ne ben tam göremiyorum.
Sırasıyla mobil 1 new life 0w-40, peak life 5w-50, extended life 10w-60
@Mutlu Tekir (30216) selam kardeşim, resimden esinlenerek sormak istedim,Benim araç 2009 Auris D4D,manuel.. 114000km'de.. 5/30 Mobil/Castrol Edge kullanıyorum sürekli.. Mobil 1 new life 0/40 ne gibi farklılık gösterir benim araçta veya kullanmak gerekir mi??İstanbul şehir içi trafikte kullanıyorum genellikle aracımı..
ATİLLA ÖZDEMİR abiyi hatırladım bu mesajı görünce. Kulakları çınlasın hep bu grafiğe göre yönlendirme yapardı inşallah iyidir kendisi, sanki uzun zamandır görmedim
Benim araç 2009 Auris D4D,manuel.. 114000km'de.. 5/30 Mobil/Castrol Edge kullanıyorum sürekli.. Mobil 1 new life 0/40 ne gibi farklılık gösterir benim araçta veya kullanmak gerekir mi??İstanbul şehir içi trafikte kullanıyorum genellikle aracımı..
Merhaba Bülent, 5W-30'u güncellemek istersen, 5W-40 daha uygun olur.Motor yağlarında, üreticinin önerdiği sonrada bölge şartları nedeniyle verilen kışlık viskozite keyfi olarak inceltilmemelidir.Motorlar yaşlandıkça zaten aşındıkları için, sıcak viskozitesinin kalınlaştırılması gerekiyor.Örneğin, 5W-30 ile yağ kaybı yaşanıyor, eğer 0W-40'a güncellenirse, bu sefer soğuk havalarda motor ısınana kadar geçen sürede yağ kaybı yaşanır, sonuç olarak değişen bir şey olmaz.Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2016, 01:07:47Aynı marka ve modele rusyada daha ince viskozite uygulandığını düşünürsek, bizim ülkemiz için farklı bir liste ortaya çıkar.5W-30, 5W-40, 10W-40 gibi olabilir..
2. rakam 1. rakamın viskozitesini de artırıyor, soğukta 0-40 5-30 dan çok az daha kalındır. Daha önce konuşmuştuk.
Yalnız, o kadar çok az kalındır ki, motor bunu algılayamayabilir.O nedenle, 5W-30'dan daha kalına geçmek için 5W-40 daha uygun olur. Kışlığı inceltmenin faydası yok.Şöylede sorgulayabiliriz, F1'de neden 0W-60 kullanmıyorlar da 10W-60 kullanıyorlar?Çünkü (kışlık) ana viskozite kalın olduğunda sıcak viskozite çok daha dayanıklı oluyor. Dolayısiyle 5W-40 kaliteli yağlama ömrü 0W-40'dan daha uzun oluyor.O nedenle yaşadığımız yere uygun kışlık viskozite seçimi çok önemlidir. Çok ince yağların ömürleride kısa olur, ince yağın ömrü soğuk bölgede normal çıkar.
...hiç bir taahhüte girmediklerini kesin bir viskozite önermediklerini görüyoruz..