0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Şimdi şöyle bir durum var; her ne kadar Lpg ile ilgili başlıkları incelemiş olsam da, bilgi ve tecrübem burada okuduklarımdan ibaret olduğu için teknik açıdan meseleye hakim olamıyorum. Özetle, ben bir enjektörün benim Lpg kitimle uyumlu olup olmadığını nasıl anlayacağımı bilmiyorum, bu yüzden özellikle marka model tavsiyesi istemiştim.
Arkadaşlar motul 5w30 da karar kıldım. Şuan motorda bulunan yağ 10w40. Değişim sırasında bunun tamamının boşaltılmasını nasıl sağlarım. Üst kapaktan girip vakumla mı çektirmem lazım. Yoksa alttaki karter kapağını komple mi sokturmem gerek?Bir de araç 70 bin km ye kadar 10w40 ile kullanılmış. Bundan sonra 5w30 a geçmem sıkıntı yaratır mı?
Motor temizleyici olayına girmeyecek misin Demirjhan?Belki fikrin değişir.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=71890.msg984502#msg984502
Kendi servisi bile dediğiniz gibi yapmadı direk 10-40 ı boşaltıp 5-30 koydu
2004 1.0 terra Yaris için bilginiz varmı acaba hala 10-40 koyuyorlar servisindede öyle dediler doğrumudur
132000 km
Dun Youtube dan bir video izledim. Adam motordan gelen vurma sesleri için motor temizliği yaptı kendi başına. Videoda dikkatimi çeken şey ise 320 bin mildeki (515 bin km) kamyonete 5w30 yağ koydu. Bizdeki mantığa göre yağı motorun su gibi içip bitirmesi lazım ama adam sorunsuz kullanıyor.
Bizde yağ deyince sadece visikosite değerine bakılıyor. Karşıladığı sınıflara bakılmıyor ki. Bizde yağ moda halinde. Bir zamanlar 10w40 şimdi 5w30. Diğer yağlar tek tük kullanılmaya başlandı Ben 0w20 kullanıyorum hala kabul etmeyenler var malesef. Ama adamlar kılavuza kocaman yazmışlar bunu kullanın diye. Ama biz malesef önemsemiyorduk
Kılavuzda yazan 0w-20 Kaan doğru. Ancak tartışılan nokta bulunan iklim sıcaklığı, bende 0w-20 koymayı düşünüyorum değişimde ama yazın Antalya sıcağında ince kalır mı diye şüphelerim var.
Antalya da yazın motor soğutma suyu sıcaklığı 200 derece mi oluyor Aytaç