0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar ebay denen sitede toyotanın orjinal 5w30 yağını alsak nasıl olur ..100 tl diyor..daha uygun ve orjinal..
10 60 yağ koymuştum ama garip bir durum yaşıyorum. motoru çalıştırdıktan sonra hemen yağ lambası sönüyor. fakat gaza sabit basmama rağmen ancak 3 5 saniye sonra motor devri kendine geliyor. sanki gecikiyormuş gibi hissettim. daha önce ne 5 50 de ne 10 40 yağda böyle bir şey yoktu. yağ filitresini bosch takmıştı acaba ondan mı diyeceğim ama ağırlığı falan gayet iyi idi. şuan şüphe içindeyim. motor sanki hiç ısınmıyormuş gibi çalışıyor. ancak bayır çıkarken veya rolantide uzun süre çalışırsa ısındığını anlıyorum. iyi mi kötü mü bilemedim...
Dün T27 konusuna yazmıştım, buraya kopyalıyorum,110 bin bakımında kullandığım 0w-20 Eneos'un 5.500 kilometredeki durumu şu, çubukta yağ orta noktadan az, yarım litre kadar eksilmiş, tamamladım. Yağın rengi açık, yeni kirlenmeye başlamış.
Bu şu demek, 10.000km'de yaklaşık 2 litre eksiltecektir. Sustina 0W50 deneyin derim.
Merhaba arkadaşlar2013 avensis elegant extra aracıma 30.000 km bakımda toyota 0-20 yağ koydurdum şu an araç 35.000 km de.Sürekli yağ seviyesini gözlemliyoum herhangi bir olumsuzluk yokArtılar olarak motor sesinde azalma,performansta hissediler artış gözlemliyorum.Buda benim deneyimlerimKazasız sürüşler dilerim.
Hayır LPG yok Talat hocam,Benm çakmak bile zippo benzinli:))
Bu motorlarda mı eksiltiyo yağı.Yağ, yanma ile mi veya başka nedenlerden mi eksiliyor?
Araç lpg li yağ koyarken 4l mu koyuldu 4.2l mi?
Talat hocam, 4.2L koyulmuştu. 4+1 litre almıştım, şimdi eklemeyi yapınca 200 ml kaldı elimde.