0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sustina 0W50 daha iyi bir koruma sağlar.
@Ufuk Sönmez (16363) Kardeşim,neden 0-50 ve neden özellikle Sustina. Kusura bakma çok soru sordum Ben LPG ile 0-20 kullanıyorum da 0-50 ile farkı nedir LPG'de.
Son soruya ben de cevap bekliyorum.Aracım 99000 lpg li 0 40 nevlife kullanıyorum.
Ultra 0W20 ile Sustina 0W50 arasında dikkat ettiyseniz "Density" ve "Flashpoint" değerleri neredeyse aynı ancak LPG kullanıcılarını ilgilendiren "Kinematic Viscosity" kısmı
Lpg'li Araçlar için en uygun motor yağı sizce hangisidir ve neden ?
Bak şimdi huylandım lpg.li 0W20 yağlı satılık avensis.
Çarşı pazar karıştı Cavit abi
Zamanında diyeydin iyiydi:) sorun değil bir dahaki bakıma da bundan alirik [emoji23]
Valla beni Cavit abi itti, n11 de kampanya var kaçırmayın diye bağırınca gaza gelip aldım ama hala daha evde duruyor, salataya koyarız olmadı [emoji38]
Yüksel'cim , Castrol Edge 5/30 kullanıyorsun, ben Mobil 1 ESP 5/30 kullanıyorum.İkisi de üst sınıf bana göre ve iyi yağlar Sadece paylaşmak için yazdım,sana katılıyorum, Mobil olmasa senin yağı tercih ederim
Bu soruya,Hangi araç, hangi motor?Kaç Km'de?Yağ eksiltiyor mu? Evet ise hangi yağı eksiltiyor?Hangi iklimde kullanılıyor?Kullanım şekli (sakin, performanslı vs.) ?gibi sorular ile cevap vermem ve aldığım cevaba göre de kontrol etmem gerekir.Benim tavsiyem araç fabrikadan çıktığı gibi ise ve önerilen şartlarda ve şekilde kullanılıyorsa tabi ki üreticinin tavsiye ettiği standartlardaki ürünü kullanmak. Ancak işin içine LPG girdiğinde doktorun hastayı muayene ettiği gibi nokta atışı yapabilmek için bir çok faktörü değerlendirmek gerekli, bu faktörlerde yukarıda sorduğum soruların cevapları ile belli olur.
Araç 1.6 valvematic 2015 avensis istanbulda kullanılıyo orta bi performansta kullanılıyor 12.000 km şuan 20.000 de gene servisin yağınımı koyayım 0w20 mi sizce ?
Aracınıza Supercharger yada Turbo taktırmış olsaydınız yine aynı sebepler ile Sustina 0W50 önerirdim.
Bülent abi benim incelediğim ve gözlemlediğim kadarıyla Edge serisi Mobil 1 ESP'den baz yağ ve katıklar konusunda kat be kat üstün, magnatec serisi ise tam bir şişirme, tıpkı Mobil X serisi gibi.Mobil 1'in en büyük artısı, dizel partikül onayını (ACEA C2 C3) alarak avrupalı üreticilere (Özellikle VAG) dolum yağı olarak temin edilen ilk yağ olması bu da tahmin edebileceğin gibi maddi konular.