0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bekir hocam,Bu konuyu telefonda bana ilk sordugunuzda,Bu konuda konuşmak istemiyorum demiştim. Bilmem hatırladınız mı?Nedenini şimdi daha iyi anlamışsınızdır.
Yorumları bekliyoruz inşallah. 0w50 çok aZ avensiscilerden. Önceden hangi yağı kullandınız?
atilla bey merhaba.2004 toyota e12 1.6 terra lpg'li 150.000 km'deki aracıma hangi yağı koymam gerekir?
Bakıma 600 km kaldı,yağımızı aldık.
@Talat Serkes (28471) 4.250 LT 130 TL,İzmir Bornova yetkili bayiiden aldım kardeşim.Öncekini de bu arkadaştan almıştım,Motul Türkiye Distribütörü yönlendirmişti bu arkadaşa da.
0w-20 (90-100 bin km civarı)0w-30 (100-180 bin km civarı)0w-40 (200 bin km üzeri diyelim)Avrupada yakın bir gelecekte 0w-10 ve 0w-16 numara yağları görürsek şaşırmayalım.O zamanda geriye dönüp 0w-20'lere kalın yağ demeye başlarız gibime geliyor!Herşey yakıt ekonomisi için
Haftasonu ALJ'de baktım vitrine koymuşlar, 1 litresi 88 liraydı 0w-20 yağın. Uzerinde hybrid logosu da vardı.
Mehmet Bey E12 için o yağ uygun mu araştırdınız mı veya avensis için mi alıyorsunuz?
Bekir hocam 0W10 ve 0W motor yağları var zaten sadece özel makinelerde kullanılıyor. 0W (mono viscosite) bazı yarış araçlarında da kullanılıyor ancak,tahmin edebileceğiniz gibi ekonomi için değil, mikron seviyesinde sürtünme elde edebilmek için e tabi her yarışta motor değiştiriyor adamlar :)O fiyata 3 litre Eneos alırsınız, keza 4 litresi 100 lira civarında.
Merhaba. Toyota rav4 2008 model 70bindeki aracıma hangi yağı önerirsiniz. Araç lpg siz.Özellikle Castrol ve mobil1 markaları.Servis castrol 5x40 edge yağın apı vb değerinin bu araca uygun olmadığını söyledi ne kadar doğrudur.