0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ama bir araç hangi yağa alıştıysa ondan devam etmesi daha iyi
Arkadaslar haftaya aracimi 20 bin bakimi icin servise gorurucem.4 litrelil Mobil1 Esp Formula 5w30 yagdan aldim ve aracima bunu koydurmayi dusunuyorum. Acaba Toyota'nin orjinal motor yagi yerine bu yagi koydurdugumda aracim garanti disinda kalir mi?
Mobil bu duruma karışamaz ki. Servisler garanti sürecininde ön incelemede aracın servis kayıtlarına bakıyorlar. Koyulan yağ farklı bir yağ olacak. açık bir şekilde garanti dışı kalma ihtimali var
Servisin koyduğu yağ kaliteli değilmiki fiyatından dolayımı farklı yağ götürüyorsunuzMesaj Birleştirildi: Şubat 07, 2016, 10:43:02Dışarda değişse tmm bende magnatec 5-30 koymuştum
Atilla amca servise götürülen yağın orjinalliğide önemli. Piyasa sahte ürün dolu. Servis bizim götürdüğümüz yağa neden garanti versin. Misal gecen günlerde sahte rakıdan 20 ye yakın insan öldü.
Kaancığım sen toyota olarak 5w30 yağ diyorsun ve dünyanın en büyük yağ üreticisinin 5w30 en ileri teknoloji yağını kabul etmiyorsun bunun çok büyük hukuki yaptırımı olur bu işler o kadar kolay değil, müşteri diyorsaki ben 5w40 10w40 yağ koyacağım ancak o zaman servisin eline koz geçebilirki o da tartışmalı olur.
selamın aleyküm arkadaşlarEski aracımı sattım ve 2000 Model Corolla 1.6 Terra 120.000 km de araç aldım. Aracın yağını değiştirmek istiyorum. Eski aracımda enoes 5/30 kullanıyordum. Yeni aracıma hangi yağı tavsiye edersiniz?
Km orijinal ve eksiltme yapmadığından eminseniz kullanabilirsiniz ancak 10w-40 viskozitesinde yağ kullansanız daha iyi olur düşüncesindeyim. Forumda tecrübeli arkadaşlarda fikirlerini söyleyerek yardımcı olacaklardır.
@Hasan Hüseyin (33222) Hilmi Bey'in dediği gibi yağ eksiltme problemi yoksa 5/30'u deneyin, ya da risk almam diyorsanız 10/40 ile devam edebilirsiniz.
Km orjinal ancak eksiltme varmı yok mu ölçemedim.. Yeni aldığım için... Dediğiniz gibi 10/40 kullanıp garantiye almak daha iyi.. Hangi marka yağ önerirsiniz? Bu arada araç LPG'li
Castrol Magnatec 10/40' yıllarca kullandım önerebilirim.
Hasan Hüseyin hocam hayırlı olsun arabanız öncelikle. 4afe motor bildiğim kadarıyla koşullarda hesaba katılarak. 0w-40ve 5w-40 kullanmayı tavsiye ediyorlar. Motor iyiyse 10w kalın gelir. Yerinde olsam 5w-40deneme amaçlı koyarım. Arabanın durumunu bilmiyorsun sonuçta.
sağol hocam teşekkür ederim.. 4afe motor hangisi bilmiyorum ama Üzerinde vvti motor yazıyor.. eski arabanın motoruna benziyo...5/40 yağ ince mi oluyor?