0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar aracım 2012 auris 1.6 benzinli 14000 kilometrede .14 ay önce 10000 bakımı yapıldı.Yağ değişimi için mobil süper fe 5w30 kullansam olurmu.Siz ne tavsiye edesiniz.
http://www.shell.com.tr/products-services/on-the-road/consumer-lubricants-tpkg/cars/how-oil-works/inside-your-engine.html
Bugün servisle konuştum.Toyota'nın orjinal motor yağını beğenmediğimi, yağımı kendim getirmek istediğimi söyledim.Onlarda kabul ettiler. 20 bin bakımı için Mobil1 Esp Formula 5w30 alip, onu koydurucam.
Hocam bende kendi yağımı kendim alıyorum o yüzden yanlış anlamayın ama bir şeyi merak ettim. Toyota'nın motor yağını neden begenmiyorsunuz?
Arkadaşlar aracım artık 105.000 kmde yarın ustama bakıma bırakcam bugüne kadar mobil 1esp formula 5/30 yağ kullandım valvoline adında bir marka var yüzbin km üzerindeki motorlar için yağ çeşitleri bulunmakta kullanan deneyen varsa tecrübelerinizi aktarmanızı rica ederim
Adını sanını bilmediğiniz yağı motorunuz koydurmayın. Mobil 1 zaten fiyatları uygun. Sanayide ustalar olmasa o yağları kimse almaz. Yağınızı yağ filtrenizi siz temin edin.
Herkese selamlarBekir bey ne yaptınız bilmiyorum ama ben Leon, A4, Corolla, Yaris ve Crafter'da hep Mobil 1 ESP kullandım. Yağı servise kendim götürüyordum. Üstüne basa basa iş emrine götürdüğüm yağın isim ve modelini yazdırıyordum. Sonra getirdiğiniz yağ şöyle böyle demesinler diye.Sadece Partner'a Mobil 10/40 kullandım.