0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba, 2015 dizel otomatik corollamın 2000 bakımını serviste yaptırdım. şu anda 24000 km de geçen gün baktığımda yağın rengi bildiğiniz siyahtı.bu normal mi? yaksa bir anormallik mi var? bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim.
Normaldir. Motor iç temizleyici kullanırsanız ya da durulama amaçlı ucuz yağ ile durularsanız yağın siyahlaşması gecikecektir.
sanırım bu dediklerinizi yeni yağı motora dökmeden yapmak lazım. Yağı servis değiştirdiği için pek müdahale şansım yok. Normal dediğinize göre endişelenecek ya da müdahale edilecek bir durum yok sanırım. Peki dizel motora has bir durum mu bu? Benzinli araçlarımda yağın böylesine siyahlaştığını hatırlamıyorum.
Israrcı olsanız aslında bir şey diyemezler. endişelenecek durum yok. gerekirse ek olarak 3-4 lt ucuzundan bir yağ olan. eski yağ boşaldıktan sonra ucuz yağı doldurur 1 dk rölantide çalıştırtır, ondan sonra onu da boşalttırıp temiz asıl yağı koydurursunuz.
Ama dikkat edilmesi gereken nokta var. Araç 20.000 de daha. Ve mazotlu. Mazotlu araçta apak bir yağ beklemeyin. Daha yeni bir motorda bu işlemi yapmayın sakın!! Garanti kapsamı dışına çıkar
Atilla Amca 1000 km de 0,5 lt yağ eksilten bir motor içinde bu yağları tavsiye eder misiniz?
Herkeze iyi aksamlar, 93 model lpgli 1.6 xl corolla sahibiyim aracimi alali 2 ay oldu, aracimi aldigim gun yag su vs degisimlerini yaptirmistim sanayide, ancak motora ne yagi koyduklarini sormak tecrubemin olmamasiylada alakali olarak aklima gelmedi, acikta satilan yaglardan koydular, suan 3000 km oldu, yaklasik 1 litreye yakin eksilme var. Yag eklemek istiyorum ama onceden konulan yagin namarasini bilmedigim icin kararsiz kaldim, sonradan farkli numarada yag koysam yogunluk farkindan dolayi motora bi zarari olur mu?
5000 de yağı ve filtreyi değiştir mobil1 10w60 koy
Degerli forum uyeleri, 2015 Haziran ayinda 2014 model Corolla 1.4 dizel aracimi 10 bin km bakimi icin Esay yetkili servisine götürdüm. Yapilan bakim sonucunda Toyota 5w 30 orjinal motor yağı konulup, yağ filtresi değiştirildi. Aracimi teslim aldiktan sonra yaklasık yaklasik 10 km kadar yol yaptiktan sonra durup, motor yağını kontrol ettim. Yağ siyah renkliydi." Acaba yağı değiştirmediler mi?" diye kendime kendime sordum. Şuan aracim 18 bin km'de. Motorun titreşimi eskiye oranla hissedilir derecede artti. Ayrica eskiye göre rölantide cikardigi motor sesi fazlalasti ve yakit tüketimi oldukça artmiş durumda.( Eskiden 5.5 litre iken şuan 7.3 litre) Bakim periyodu yaklaşti diye mi böyle oldu acaba? Yoksa servis gercekten yaği degistirmedi mi? Tam sentetik bir yağin 8000km'de yani bu kadar kisa bir sürede özelliğini kaybetmiş olmasi bana garip geldi! O yüzden bir dahaki bakima kendi yagimi kendim götürmek istiyorum. Ya Castrol Edge 5w30 ya da Mobil Super 3000 Fe 5w30 kullanmayi düsünüyorum. Sizlerinde konu hakkindaki yorumlarini bekliyorum.Mesaj Birleştirildi: Ocak 27, 2016, 22:13:51Az önce Mobil'in internet sitesine girdim. Marka ve model bilgilerini girip, aracim icin en uygun seçenegi gösterdi: Mobil1 ESP Formula 5w30
2004 1.0 manuel vites. 238.000 km de. Castrol 05w-30 kullanıyorum. Yağ eksiltme yok, biraz motor altında terleme var. Acaba daha kalın yağ mı kullanmalıyım.
Merhaba arkadaşlar aracım 2012 auris 1.6 benzinli 14000 kilometrede .14 ay önce 10000 bakımı yapıldı.Yağ değişimi için mobil süper fe 5w30 kullansam olurmu.Siz ne tavsiye edesiniz.