0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Profildeki Toyota olunca öyle yazdık, servisin yağı olduğu için sorun olmaz, diğer bakımda tam sentetik istediğini söylersın.
Bende. Ama örneğin - 7 10 derecelerde bence gaz ısısı 0 dereceyi geçmez. Bu sıcaklıkta gaz verimli yanmıyor olabilir. Ama ben toros ta - 15 lerde çok çalıştırdım gaz donsa ya tekleme yapsa onda yapardı. Akıl akıldan üstün deneyip bakmak gerek
Sabit olan motor soğuk uyarısı derecesi ile gaza geçme sıcaklığı arasında fark olabilir diye düşündüm aradaki 1 km için. Biri sabit (kaç olduğunu bilemedim, OBD üzerinden öğrenilebilir söndüğünde) diğeri elle ayarlanabilen bir değer. Aynı sıcaklığa ayarlansa söndüğünde gaza geçer sanki.Kullandığım C3 şirket aracında o soğuk uyarısı söndüğü halde uzun süre aracın kaloriferi soğuk üflüyor, bence o uyarı motorun o anda zorlanması halinde zarar görebilecek kadar soğuk olduğunu anlatmak istiyor. Yani demem o ki sönmesi motorun ısındığını işaret etmiyor sadece artık hunharca basabilirsin diyor bence. @Mutlu Tekir (30216) @Murat Köse (28015)
Bizim arabada böyle motor soğuk uyarısı varmı Mehmet?
Hayır yok maalesef.
Abi benim mazdada o şekilde değil. normalde motor soğuk ışığı sönmeden gaza geçer. Arabayı hareket ettirdikten 30sn-1 dk sonra hafiften ılık üflemeye başlar. 1-2 dakikaya sıcak gelmeye başlar.
Merhaba, yaris 1.4 d 4d dizele hangi motor yağını kullanmalıyım? Heryere baktım bi şey anlamadım. Ayrıca kaç lt yağ alıyor 4lt mi 5 mi ?
Arabam 2008 dizel auris 135.000 de, yağ olarak son iki bakımdır 10w 40 konuldu yağ eksiltme sorunu yok ama Bayburtta olduğumdan ki geceleri -20 yi geçiyor ve de burda okuduklarımdan sonra yağı değiştirmek gerektiğini düşünür oldum. Castrol edge 5w 40 uygun mudur
Aşırı soğuklar için 0w-40 tam sentetik daha uygun olur.
10w 40 kullandıktan sonra 0w 40 da yağ yakma sorunu çıkarır mı acaba diye düşünmekteyim???
Km kaç? Çok yüksek değilse mobil veya castrol 5-30 veya 0-40
150 binde km,
Mobil 1 0-40 sizin için en iyisi
diğer markaları kullanmıştım, bi sakıncası olur mu, mesela castrol, onda da aynı özellikte olanı var mı, yada ben mi yanlış yağ kullandım?