0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Önemli! Kışın gazda rolantide tekleme sorununa bir nebze çözüm olacak bir öneri! Dün sabah sabahın köründe - 5 derecede lpg ayarlarını geri yüklemek için arabaya kablo bağladım ve yükleme yaptım. Sorun şu ki regülatör 35 derecede iken gaz 1 derecede idi. Bu halde gaza geçti araç dikkat etmekte fayda var teklemenin nedeni bu olabilir.
O zaman kışın gaza geçme sıcaklığını 45 derece gibi yukarılara mı çekmek lazım Talat? @MEHMET KÖKSAL (34259) abi bu senin sorunun olabilir mi?
Yani bilemiyorum. 1 derecede gaz nasıl yanar yanmasına etki eder mi onu ben anlamam. Lakin bana düşük bir sıcaklık geldi.ben olsam o sıcaklığı tekleme sorunu olanlarda 50ndereceye çeker bakardım. Tabi bunu yapınca araç lpg ye biraz uzun bir süre geçmeyecek daha çok benzin yakacaktir.
Motorun sağlığından önemli değil bence. Biraz geç geçsin ama lpg de düzgün çalışsın taraftarıyım.
8-)aracta lpg yok ve km az. Ayrica arac her zaman kullanilmiyor. Yag filtresi orjinal neredn bulabilirim?
Benim e12de 40 bin kmde.Forumdan ufuk abimin yerinde bakımı yapılıyor. Konulan yağ bu. Orjinal filtreyi servisten temin edebilirsiniz veya @Ufuk Sönmez (16363) den asakashi filtre temin edebilirsiniz. [attach=1]
Yetkili serviste aracımı bakıma bıraktığımda motor yağını 5w-30 diye belirtmediğim için 10w-40 koymuşlar gönlüm hiç rahat değil.Sizce motor yağını 5w-30 ile değiştirtmelimiyim yoksa bu şekilde bineceğim 15.000km'den pek bi zarar gelmez mi.
Aracım Opel.Servis ise Konya'daki yetkili bayii.Opelde bakım aralığı 15.000km veya 1 yıl olarak belirtiliyor.Yağ gm nin kendi yağı.