0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Magnatec 10-30 içinmi dediniz
Pardon evet 5-30 ,forumdaki sürekli yazılmış 5-30 ince gelir 5-40 koyun denmiş hep o yüzden kafam karıştı partikül yok bunlarda
arkadaşlar yağı değiştim bizim usta 4 lt yağın hepsini doldurmuş nerdeyse yağ çubuğunda taralı bölgenin üzerinde görünüyo aracım 1993 corolla 1.6 sizce zararı olurmu normalde 3 lt konuluyo diye biliyorum yağ filtresi de değişmedi buarada
Abi bu yağ fazlamidir önce bir de nasıl alabiliriz fazlalığı
Atilla amca selamlar, vitaramda eski sahibi 10-40 texaco kullanmış. Yetkili servise sorduğumda ise biz artık 5-30 kullanıyoruz dediler. Ben de eski aurisimde kullandığım 0-40 la devam etmek istiyorum ne dersin. Bir de 2.0 motorlar kaç litre yağ alıyor? Araç 65000 km de ve lpgli. Saygılar.
Demirhancığım 0w40 rahatça kullanabilirsin, ortalama 4-4,5 litre kullanırlar ama sen kitapçığına bak veya servisine sor garanti olsun.
Atilla amca teşekkür ederim. Rabbim seni başımızdan eksik etmesin büyük nimetsin forum için. Bir de yüzyüze tanışsak çok güzel olacak.
Merhabalar ; 2009 Corolla d4d 1.4 Dizel aracım var. Castrol Magnatec 5-30 yağ koydurmak istiyorum.Ankarada yaşıyorum. Malum kış koşulları. Kış için yağ değişikliğe uğrar mı ? İkincisi ise Mobil 1 5-30 kullanıyorum. 2000 km sonra ses yapıyor, bunun haricinde ilk çalıştırmada motor hırıltılı çalışıyor. Yağ ısınınca normale dönüyor. Aracım şu an 171.000 km oldu. hiçbir sıkıntım yok. aldığımda castrol vardı ve çok sessiz çalışıyordu. Fikriniz ve bilginiz benim için önemli. Şu ana kadar brçok soruna forumumuzda çözüm ürüretildi.Şimdiden herkese teşekkür ederim.
merhaba arkadaşlar aracım 2004 model 2.0 otomatik accord. aracım şuan 246.000 kmde. En son 240.000de bakım yaptırdım. 10w40 elf motor yağı koydu ustalar. Ancak son 2 haftadır aracım sabahları çalışırken biraz naz ediyor gibi. Özellikle vitesi P veya N konumundan R veya D konumuna aldığımda sanki stop edecekmiş gibi devri düşüyor. Bunda soğuk havaların etkisi olabilir mi yağ numarasını değiştirmemi önerirmisiniz. Konum olarak Erzurum Oltudayım sabahları 4-5 derece sıcaklık oluyor.
ben efsaneye 5w30koydum. 10w40kalın yağ erzurum şartları için.Havada tam soğumadı. Kış başlamadı Erzurum'da. 5w-40koydurun derim
yağla alakası yok, bakımda takılan parçalar yan sanayi olabilir, hava filtresi buji gibi.