0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla abi teşekkürler.Dpf li yağı geçen sene zaten koymuşum.Demin farkettim.Bir zararını görmedim.Mesaj Birleştirildi: Ekim 03, 2015, 18:12:21Abi geçen sene 5w30 koymuşum.Haftaya 5w40 düşünüyorum.Ne dersin abicim.Mesaj Birleştirildi: Ekim 03, 2015, 18:13:51Abi karter temizleyicilere ne dersin?
Artık 185.000 km olduk hatta biraz geçtik. Şu zamana kadar genelde 10w40 kullandık 20.000 km civarında edge 5w40 geçişi yaptık sonra km ilerlediği için tekrar 10w40a geçtik ve motul kullanıyoruz. 175.000de yağ değişimi yapmıştım içine motor temizleyici atıp eski kalıntıları vs söküp attık ardından yeni yağımızı koymuştuk. 190.000den önce yaptırıcam muhtemelen bakımı ve motul veya mobil 5w50ye geçiş yapıcam gibi duruyor ilk tercih motul tabiki.
bulursun 5 50 motul u bence sen 20 60 motula geç
2003 Vw 1.6 alz motorlu manuel passat 158 binde abilerim. Araç benzinli 500km önce yağ değişimi ve bakımları yapıldı. Fakat her 100 km de 100 ml yağ eksiltiyor. Yani 1000 km de 1litre yağ gidiyor.Nereye gidiyor bu yağ onuda bilmiyorum gerçi. Yağ mı yakıyor uçuyor mu Radyatör suyuna karışmıyor. Radyatörde suda eksilmiyor bilginize. Araca shellin 10 40 yağı koyulmuştu. Araç sıcakken yağ çubuğunu çektiğimde çubuğun deliğinden az duman çıkıyor. Ama gaza bastığımda vs ordan ne duman atıyor nede üfleme yapıyor. Kıbrıs gibi sıcak bir yerde yaşıyor bu araç. Bu araç şimdi yağ mı yakıyor yoksa yağ buharlaşıyormu ne oluyor? Tavsiye edeceğiniz yağ nedir? Ben castrol magnatec 15-40 düşünüyorum.
İlke önce iyi bir tamirciye sibop lastiklerini kontrol ettir gerekirse değiştirt. eğer sibop lastikleri sağlamsa mobil1 10w60 yağ kullan. km düşük silindirlerde ve segmanlarda aşınma olmaması lazım.büyük ihtimalle suçlu sibop lastikleri.
İlke Kıbrıs gibi bir yerde alman mali araba alarak kumar oynamıssin. Doğru düzgün sanayi bile olmayan bir yer orası. Neyse inşallah düzelir aracın. Cemberlerden dönerken dikkat et [emoji3] [emoji3]
kıbrıs için selenia 20 60 kullan orada yaşasam kesinlikle denerdim
İlke, babamın VW Bora 1.6 Benzinli'yi, 265000 km'de sattık.. 10/40 yağ kullanıldı uzun süre, o halde bile yağ eksiltiyordu mübarek Seninki de 1.6lt 102hp'mi ?? Hitler motor dedikleri
Kardeşim, bizim o araba uzun süre yağ eksiltti emin ol,shell yağını toyota'mda hiç kullanmadım ama kötü de diyemem..Bunların 1.6'ları yağ eksiltir, yenisini yaptılar 1.4 TSI, onlarda da aynı sorun var,belki hepsinde değil..Maslak sanayii'de VW servisi arkadaşım var,gel tanıştırayım seni içkiyi arttırırsın
İlke ben zaten sat demiştim.Kemal AKSÜYEK abi aklıma geldi.
Ekonomik durumum sıkıntıda abi. Ondan dolayı satmayı düşünmüyorum. Satınca alacağım araba daha kötü durumda olacak. Bundan daha fazla başımı ağrıtacak.