0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar ben motor yağından bahsediyorum
Tork konvertörlü otomatik şanzımanlarda da bir yerde var diye biliyorum Atilla amca. Manuellerde de şanzıman içinde var diye hatırlıyorum, hafızam yanıltıyor da olabilir.
Benim aracım 2004 avensis 1.6 Vvt-i benzin+lpg li. 197000 km de şuan. 190000 km bakımında 10w40 yag koyuldu. Yag değişeli yaklaşık 11 Ay oldu. Bugün yağını kontrol ettıgımde ıkı cızgı ortasından az asagıda olduğunu gördüm. Motorda azda olsa subap sesi var. Ayrıca rölantide de titreme var. 600d/d ile 800 d/dk arası gıdıp geliyor. Yag değişiminde hangi yağı koymalıyım? Teşekkürler ıyı Bayram'lar.
Motor yağı zaten amacı oluşan metal parçalarını bünyesine alıp yağ filtresinden geçerken de bu parçaların süzülüp yağın bu parçalardan temizlenerek tekrardan motora gitme prensibiyle çalışıyor. Mıknatıslı yağ bilemeyeceğim, kandırmaca gibi geliyor.
[emoji4] [emoji4] [emoji4] hocam mıknatıslı yağ değil. Mıknatıslı karter tapasi[emoji4] [emoji4] [emoji4]
Yağ değişimiyle hallolacak şey değil bunlar. Subaplarınız gitmek üzere. Yağ eksiltme için de mobil1 5w-50 kullanabilirsiniz.
tabiki hocam yag değişimi ile yazdığım sorunlar giderilemez. Ben bu yasta bu km araca hangi yağ uygun olcagını öğrenmek istedim. Mobil 5w50 yag koyacağım. Teşekkürler. Rölantideki titreme için öneriniz varmıdır?
Hava filtresi, kelebek ve boğaz temizliği, maf sensörü temizliği gibi havalandırma sistemi ile alakalı kısımları kontrol edebilirsiniz. Bu arada Avensisler için 580 rpm rölantide normal
Murat abi selamlar, hayırlı bayramlar. Ziya hocam rölantide titreme zaten toyotalarda klasik fakat rölantide dalgalanma Murat abinin dedikleriyle gitmezse subaplarda sıkıntı vardır. Gittiği yere kadar gidersiniz.
o kısımları kontrol ettik fakat bir düzelme olmadı. Devir saati 800-900 d/d ile 600d/d arasında sürekli oynuyor. Motor ısındığında özellikle. Subaplardanda ince bir ses geliyor. Motoru açtırıp kontrol ettireceğim artık. Yada gittiği yere kadar gidecek. Avensislerde bu olay kronik bir sorun galiba. Genelinde varmı bu sıkıntı?
Hayırlı Bayramlar Mutlu Hem lpg de hem de benzinde mi oluyor bu rölanti dalgalanması?
Bugün tatil olduğu için abamın yağını kendim değiştireyim dedim. Aracı düz bir yere çektim ve karter tıpasını açtım. Yağın iyice boşalmasını bekleyip tıpayı kapattım ve 4 lt 10 40 mobil 1 yağ koydum. Fakat daha sonra ölçüm çubuğundan kontrol edince seviyenin yüksek olduğunu gördüm. Acaba yağ tam olarak boşalmadı mı? Çubuktaki yağın rengi de biraz siyahtı. Çıkan yağı tekrar 4lt lik bidona koyunca 1 - 1,5 lt lik boşluk kaldı. Genellikle LPG de kullandığım için yağ eksiltiyor ama bu kadar olur mu bilemiyorum. Son yağ değişiminden beri ara ara 1 lt yağ ekledim. Yağın fazla olması bir sorun çıkarır mı acaba?[/quoteGereğinden fazla yağ bir yerden mutlaka sızacaktır. Bu da araca zarar anlamına gelebilir.
Bugün tatil olduğu için abamın yağını kendim değiştireyim dedim. Aracı düz bir yere çektim ve karter tıpasını açtım. Yağın iyice boşalmasını bekleyip tıpayı kapattım ve 4 lt 10 40 mobil 1 yağ koydum. Fakat daha sonra ölçüm çubuğundan kontrol edince seviyenin yüksek olduğunu gördüm. Acaba yağ tam olarak boşalmadı mı? Çubuktaki yağın rengi de biraz siyahtı. Çıkan yağı tekrar 4lt lik bidona koyunca 1 - 1,5 lt lik boşluk kaldı. Genellikle LPG de kullandığım için yağ eksiltiyor ama bu kadar olur mu bilemiyorum. Son yağ değişiminden beri ara ara 1 lt yağ ekledim. Yağın fazla olması bir sorun çıkarır mı acaba?
Dpfli olmayan araca dpfli yağ konursa ne olur?Motora zararı olur mu?Piyasa da her ikisine de konur yazan yağlar var.Partikül filtreliye de olur dpliye de olur yazıyor.MOTUL 8100 X-CLEAN 5W-40 5 LİTRE. Bu yağla ilgileniyorum.(2008 d4d)Belki cevaplanmıştır.Atilla abi uğrarsa bakar herhalde.
ae101 filtreli 3.1 litre filtresiz 3 litre yağ alır 1 litre fazla yağ koymuşsun, temiz bir kaba tapayı açarak tahmini bir litre veya daha fazla boşalt, çıkan yağı bir litrelik kaba doldur artanını tekrar motora koy.Mesaj Birleştirildi: Ekim 03, 2015, 17:52:41senin avatardaki resimden ae101 gibi gördüm özür dilerim sanıyorum senin motor 3s fe 2.0 olacak o zaman 4 litre alır.Mesaj Birleştirildi: Ekim 03, 2015, 18:03:52Hakancığım dpf li yağlarda ek özellik var, dpf siz arabaya koymakta mahzur olmaz diye biliyorum.