0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki abi yağ degisim aralığı da 15 ay olacak o zaman sorun olur mu sizce
İyi yağ olayı değil, ben 5/40 yağ'dan biraz daha ince olan 5/30 yağ'a geçince arabanın daha çabuk ısındığını anladım ve arabamın daha az yakıt tükettiğini gördüm,yaklaşık 10000km'dir 5/30 kullanıyorum, çok memnunum..İhtiyacı karşıladığı sürece 5/30 arabam için uygunsa, castrol,mobil,eneos, shell kullanabilirim..
Son sorum benzinli lpg li avensise 0_20 mi 5_30 mu
dizelMesaj Birleştirildi: Eylül 11, 2015, 15:21:09yağ yakma yok ama önceki yag iki çizginin arasındaydı. kitapcıkta 4.3 litre yağ aldıgı yazıyor, şuan seviye üst çizgide ve elimde 0,5lt yağ var. diğer bakımda 4 lt alıp en kötü bunu ilave ederim üzerine.
Aslında önemli olan şu değil mi ??Benim usta hep der, motoru yağsız bırakma 10/40, 5/40 , 5/30 , 0/40 fark etmez.. Araba yağsız kalmasın yeter..Tabii ki bahsedilen yağlar arasında mutlaka fark var..Mesaj Birleştirildi: Eylül 11, 2015, 16:55:00Ben de yaz başında yağı kontrol ettiğimde yağ iki çizgi arasında idi. 5000 km geçti şu ana kadar,şimdi bakım yaptıracağım herhangi bir sorun yaşamadım. Benim bildiğim yağ iki çizgi arasında ise eğer sorun olmaz.Tabii ki arada kontrol etmekte fayda var. Benim arabam da Auris D4D
abi dogrudur 4lt koyunca iki cizgi arasında kalıyor, masallah sendede eksilme yok güle güle kullanırsın inşallah
GDO lu mısırdan yağ ürettim alırmısın kafana göre takıl Amcaoğlu markası numarası yok adı var Sayfa 444 e bak, orada yazıyor
444 te de aynı şey yazıyor. Karar verdim eneos alacağım. N11 sene sonu kampanyası yaparsa alırım inşallah 129 tl idi galiba 5 lt 0w 20
Castrol 10-40 kullanıyordum bu sefer Mobil 5-30 koydurdum. Çabuk ısınmanın yanı sıra birde çok fazla ısınıyor gibi geliyor bana. Hararet aynı ama.
mobil1 0w40 kullan 40 tan aşağı yağ kullanmamanı tavsiye ederim, kullandığın castrol edge 5w40 ta çok iyidir.
0w40 ile 5w40 arasındaki fark nedir. benimde 2003 lpg'li 5w40 edge koydum yağ değişimi gelmek üzere 0w40 mı koysam ne dersiniz. birde bu mobil 0w40 esp ve new life var bunların anlamı nedir, lpg'li için hangi 0w40 koymalıyız.
Cumartesi yağ değişimi için sanayideydim. Usta gulf 10/40 motor yağı koyalım dedi. Başka ürünü yoktu. Daha önceden mobil 10/40 kullanıyordum kabul etmedim başka yerden mobil 10/40 alıp getirdim ve koydurdum. Daha önce hiç duymadığım bir marka ve o sırada bir bilgim olmadığından kabul etmedim. Ancak şimdi internetten araştırınca Amerikan merkezli bir firma olduğunu gördüm. Sitede de gulf kelimesini araştırdım sonuç çıkmadı. Bilen, kullanan arkadaş var mı? Bundan sonraki yağ değişiminde değerlendirebilir miyim? Fikirleriniz nedir? Araç 2007 corolla 1.6 sol lpg li 130.000 km