0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Talat Hocam,70-80 TL lik bir şey için motorunu riske atma, ben eski aracımda hiç dikkat etmezdim. Motorun içi simsiyah olmuştu Ha motorda bir sıkıntı varmıydı yoktu çok şükür.
Mobil esp 5.30 14 bin km oldu daha değiştirmedim 1000 km daha rahat yaparım şubata kadar ancak o zaman değiştiririm bir seferlik sorun olmaz insallah
full sentetik yağlar en az 15 bin km yapar,20 bin kmde değişim yapan markalar bile var.
Tam sentetik yağlar 10 bin km bakım periyodunun üzerinde dayanıma sahip ancak dur-kalk yoğun trafikte kullanım veya tam tersi aracın uzun süre yatması bu süreyi biraz daha aşağı çekebilir Toyota biraz garantiye almış işi 10 bin de değişim demiş. 15 bine kadar sorun olacağını sanmıyorum.
Bor diğer soru şimdi yağ değişimi için yağ almayı planlıyorum Mobil esp 5w 30 muYoksa eneos 5w 30 muEneos dah ucuz ama eneos ürünlerinde tam sentetik yani esp ibaresi yok. Siz olsanız ne alırsınız bu seferlik eneos denemek istiyorum ben
niye bukadar marka takıntınısı yapıyorsunuz SHELL HELİX HX7 PROFESSIONAL AF 5W-30 kullandım hem hesaplı hemde 2km gitmeden motor ısınıyor. Önceki yag castrol kullanmıştım, işe vardığımda motorum daha yeni ısınmış oluyordu 4. km de. hatta arabayı 2 saat sonra çalıştırdığımda sıcaklık 2. çizgiden başlıyor.Not: SHELL HELİX HX7 PROFESSIONAL AF 5W-30 5 LİTRECastrol Magnatec A5 5W-30 Start Stop - 4 LitreCastrol MAGNATEC 5W-30 A1,ENEOS Premium Hyper 5W/30Mobil 1 ESP Formula 5W-30bu yağların hepsini arastırdım.
biraz alakasız oldu galiba, bana gerçekten kan lazım oldu o durumu yaşamayan bilmez, durum acilse kimin verecek olduğu pekte önemli değil yeterki biri versin, siz amca oğlunu bekleyin bende yağa 120-130 lira verecek butce yok.
Arabanın daha çabuk ısınması yağın iyi olması mı demek?
SHELL HELİX HX7 PROFESSIONAL AF 5W-30 5 LİTRECastrol Magnatec A5 5W-30 Start Stop - 4 LitreCastrol MAGNATEC 5W-30 A1,ENEOS Premium Hyper 5W/30Bu yağların içinden sadece alttaki yağları arabamda kullandım..Mobil'den çok memnunum fakat arkadaşın dediği gibi fiyatı yüksek..Mobil 1 ESP Formula 5W-30 , Castrol Edge 5/40..Aslında minimum olarak arabanın ve sizin ihtiyacınıza hitap ediyorsa,uygun ise üstteki yağlardan herhangi birini de kullanabilirim..Ben istanbul içinde dur kalk'ı fazla olan yerde araba kullanıyorum.. Mobil ESP 5/30'a geçtikten sonra kesinlikle arabam özellikle soğukta daha çabukısınmaya başladı..1 ay içinde bakım yaptıracağım yağ aldığım arkadaş özellikle şunu söyledi..Abi senin arabada DPF yok Castrol Magnatec 5/30 A1 işini fazlasıyla görecektir,fazla para vermene de gerek yok dedi.. 4 lt 65 TL..Üzerinde japon araçları için yazıyor..
yakıt tasarrufu olduğu kesin, iyi yada kötü olduğunu üstatlar bilirler,Mesaj Birleştirildi: Eylül 11, 2015, 14:55:34
yakıt tasarrufu olduğu kesin, iyi yada kötü olduğunu üstatlar bilirler,Mesaj Birleştirildi: Eylül 11, 2015, 14:55:34Bülent bey bende castrol a1 alacaktım fakat shell 5 litre 5000-6000 km gibi eksilme yaparsa takviye yaparım 25tl civarında para istiyorlar 1lt yağa
Dizel motor mu? Benzinli motor mu?
İyi yağ olayı değil, ben 5/40 yağ'dan biraz daha ince olan 5/30 yağ'a geçince arabanın daha çabuk ısındığını anladım ve arabamın daha az yakıt tükettiğini gördüm,yaklaşık 10000km'dir 5/30 kullanıyorum, çok memnunum..İhtiyacı karşıladığı sürece 5/30 arabam için uygunsa, castrol,mobil,eneos, shell kullanabilirim..