0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben sadece gördüklerimi yazayım. Corollanın kullanım kılavuzunda 0w20 öneriyor. Eğerki temin edilemezse 5w30 kullanın ama sonraki bakımda kesinlikle 0w20 kullanın diyor. Aracımızda 0-10.000 de ilk yağı (bildiğim kadarıyla) 0w20 vardı. Aracın gidişi ilk zamanlar diye iyi geliyordu. 10.000-20.000 arası 5w30 kullanıldı. Yakıtı fazlaydı. Ortalama tüketim değerleri yüksekti. Sesi fazlaydı, hızlanması etkili değildi. Homojen değildi yani, şöyle ki araç bağırıyor ama ilk yağındaki gibi gidişi hissettirmiyor daha ağır hızlanıyor hissi vardı. 20.000 bakımında 0w20 ye geçtik. Aracın gidişi biraz daha sessizleşmiş geldi. Hızlanması daha etkin, güç kaybı ortadan kalkmıştı resmen. Ben ilk etkenlerdir diye hemen ümitlenmedim. Ama 1000 km geçtikten sonra bu etkiler devam ettiğini görünce iyiymiş dedim. Ortalama tüketim düştü yakıt düştü daha az yakmaya başladı resmenTabiki ben illa bu yağ olmalı diyemem o kadar tecrübem yok sadece gözlemim bu yönde. Acaba her araç için, her motor için yağ çok farklı olabilir mi? Kullanım kılavuzundaki bilgi kesin doğrudur diyebilir miyiz bu duruma göre?
bir motor yazın yağ eksiltmeye başlarsa ilk numara yükseltilmeli. bu değişiklik ikinci numara aynı bile olsa yağın kalınlaşmasını sağlar.yeni veya 10 yaşına kadar araçlar için yağ sıkıntısı yok. bahsi geçen araçlar gerçekten çok eski araçlar.
Benim auris 110000 km'de..Bakıma az kaldı..Mobil 1 New Life™ 0W-40,Mobil veya Castrol Edge 5/30 ESP Neyi tavsiye edersiniz Atilla amca..
Bülentciğim dpf varsa mobil1 esp formula 0w40, yoksa mobil1 0w40 gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
https://www.facebook.com/YokBoyleBirSeyFan/videos/801960889851969/bu yağı anlatan çok kişi var soruyorum sizce mobil esp 5/30 mu yoksa castrolun bu patentli ürünümü. adam en yakın rakiplerimizden motor ömrü olarak %30 öndeyiz demiş.
Mobil esp 5.30 14 bin km oldu daha değiştirmedim 1000 km daha rahat yaparım şubata kadar ancak o zaman değiştiririm bir seferlik sorun olmaz insallah
Abi aslında yağın dışında diğerleride dayanıyor demekki
Abi çoğu araç yağ bakımı 15 bin km. Benim opel ve işte kullandığımız seat öyle daha doğrusu. Hatta opelin kitapçığında avrupada 30.000 uluslar ararı bakı aralığı 15.000 k diyor. Demekki bu yağlar 30.000 km de gidebiliyor. Düz mantık[emoji23] [emoji23] [emoji23]