0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşların dediği gibi tam sentetik 5w-30 kullanmanızda yarar var, koruyuculuğu daha fazladır. Fiyatının düşmüş olması ve km'si fazla olanlar genelde 10w-40 yarı sentetik ile devam ediyorlar. Spesifikasyonları uyduğu takdirde servis sizin istediğiniz yağı koyacaktır.
Aytaç aynen dediğin gibi , parçacıya kuzenin nissan almera benzinli için gittik, filtre grubunu aldık dedim yağ ne var elinde 10/40 var abi en iyisi dedi Dedim kardeşim 10/40 kaldı mı, var abi neden gülüyorsun dedi, Mobil FE 5/30 aldım o da zorla..Adam zorla 10/40 satmaya çalışıyor, hey allahım dedim..
Elinden çıkarmaya çalışıyordur uyanık, yoksa fiyatı daha düşük zaten.
Aytaç bey LPG'li aracım için sizin özellikle önereceğiniz bir yağ var mı acaba?
Aracım LPG'li olduğu için 5-30w, 0-30w veya 0-40w yağlarda yağ eksiltir mi diye endişe ediyorum. Sonuçta aracın kendi kitabında 10-40w yağ kullanımı tavsiye ediliyor.Mesaj Birleştirildi: Ağustos 27, 2015, 22:42:06bir önceki mesajı mı aşağıdaki şekilde düzeltiyorum:)Aracım LPG'li olduğu için 5-30w, 0-40w veya 5-40w yağlarda yağ eksiltir mi diye endişe ediyorum. Sonuçta aracın kendi kitabında 10-40w yağ kullanımı tavsiye ediliyor.
2006 model 1.6 lpgli avensisim için castrol edge tam sentetik 5w/40 kullanıyordum fakat şimdi mobil 1 alıp denemek istiyorum aracıma uygun olan yağ hakkında yardımcı olur musunuz? yaşadığım yer sivas bu arada
Yaşadığın yer itibari ile 0 öneririm, şu yağ olabilir.http://www.mobiloil.com.tr/Turkey-Turkish-LCW/carengineoils_products_mobil-1-fuel-economy-0w30.aspx
@Aytaç Hut (27127) bey bu yağ eksiltme yapar mı birde bu yağ eski teknoloji mi? 0w40 5w40 10w40 5w30 0w30 bunları yaşadığım yere göre nasıl yorumlamam lazım? kafam karıştı