0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mootrun içindeki castrol 10-40,eksiltme olduğu için yağ eklemem gerek,mobil 10-40 eklesem sıkıntı olur mu acaba?
değerli dostlar daha önce de sizinle paylaşmıştım :60bin km bakımında aracıma 5 30 mobil koydurmuş ve ilk zamanlar için memnun kalıdğımı dile getirmişitim.Ancak son 4000km boyunca arcımın biraz sesli çalıştığını ve yağ eksilttiğini yine bu konuda paylaşmış tekin ağabey ve yaşlı kurt atilla amcanın tavsiyesi ile 10-40 ilavesi yaparak 70binkm bakımında 5-40 yağ koydurdum...Şu an aracım oldukca sessiz çalışıyor ama önümüzdeki km ler de neler yapar bilemiyorum,gözlemlerim ve hatırladığım kadarı ile yetkili servisin koyduğu 10-40 var iken aracım bakım zamanı gelmesine rağmen sesi konusunda ciddi bir değişiklik yok iken 5-30 da hem yağ eksiltme hemde motor sesinde ciddi bir artış gözlemledim.Şayet aynı şekilde 5-40 tada gözlemlersem sanıyorum 10-40 a geri dönüş yaparım gibi geliyor.Bu sadece benim gözlemimmidir yoksa genelde de böylemidir sizlerin görüşlerinizi almak istiyorum.
Seydi abi babamın 1.4Tdı polosuna ve arkadaşın 1.4tdı fabiasına uzun yıllar 10-40 castrol magnetec kullandık. Hiç bir yağ eksiltme sorunu yaşamadık. Ama deneme amaçlı 100.000 km sonra her iki araçtada 5-40 tam sentetik castrol edge kullanalım dedik. Sonuç her iki aracında ilk etapta sesi azalsada ilerleyen kmlerde yağ eksiltiğini gözlemledik ve tekrardan 10-40 castrol magnetece döndük. Promlem yok şuan.
bizim ustada erinmedim yağları videoya aldım.aslında değişmesek olmaz mı diyenlere izletmeli //www.youtube.com/watch?v=xk5qzxZ2np0
Merhaba arkadaşlar, aracım 2003 corolla alalı 2 ay oldu, 10w40 yağ konulmuş 1000 km sonra değişmem gerek aracın kitapçığında 5w30 yağ tavsiye ediliyor aracım tüplü ve hiç yağ eksiltmiyor yine 10w40 mı yoksa tavsiye edilen 5w30 mu koyalım tavsiyeniz nedir, teşekkür ederim.
10 40 olur 5 50 olur ama 5 30 artık koymayın. 10 40 magmatec gayet güzel olur. diğerleride iyi ama magmatec bence bir tık daha iyi. her bin km de kontrol 8000 veya 10 binde filtre ile değişim.
Yapma etme ağabey, "5W-30 koymayın" deme. TOYOTA bizim araçlar için ilk etapta 5W-30 öneriyor.Ben 1 yıldan beri 5W-30 kullanıyorum, 1 yıldan beri 3 yağ değişimi yaptım ve CASTROL EDGE 5W-30'dan fiyatı hariç çok memnunum. Öncesinde 10W-40 kullanmıştım, 10W-40'tan sonra 5W-30 ilaç gibi geldi.Araç LPG'li olmasına rağmen herhangi bir eksiltme de yok.