0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yağ değişiminde bir şey yok ki. Kendi yağınızı ve orijinal yağ filtresi alın gidin bir servise. Yağ filtresini sökecek ve yağın akması beklenecek. Ardından yeni filtre takılacak, ardından yağ konulacak. Yağın seviyesi kontrol edilecek, gerekirse eklenecek ya da alınacak. O kadar.
Hemşerim araban dizel olduğundan 15 binde değişebilirsin. oğlum rav4 de mobil1 10w60 ile dalgaya düşmüş 32 binde değişti.
mesele orda zaten. Bende böyle düşündüm ve gittim bosh servise. Ellerinde yağ filtresini sokecek adam gibi ekipman yok. 10 dk sürermi filtre sökmek. Adam su anahtari ile çevirdi en sonunda. Mesaj Birleştirildi: Haziran 07, 2015, 15:14:47teşekkür ederim Atilla abi. Siz araç'ta mı yaşıyorsunuz?
Aracımda bu şekilde yağlanmalar var bu durum yağ eksiltmeye sebeb olurmuMesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 12:25:48bu yağlanma motor altlarına doğru ilerliyor ve motorum çevresini kaplamış durumda
Ekteki yağı 2011 tüplü corolla için kullanmayı düşüngözönüne Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Haziran 18, 2015, 13:18:23Ekteki yağı 2011 tüplü corolla için kullanmayı düşünüyoruz bi sıkıntı olur mu köşedeki yazı arkadası tereddüte düşürmüş deüyoruz bi sıkıntı olur mu köşedeki yazı arkadası tereddüte düşürmüş de
Ekteki yağı 2011 tüplü corolla için kullanmayı düşünüyoruz bi sıkıntı olur mu köşedeki yazı arkadası tereddüte düşürmüş de
Yağ eksiltme ne durumda benim de aynı yaşta aracım var. Benimki de eksiltiyor.
üyoruz bi sıkıntı olur mu köşedeki yazı arkadası tereddüte düşürmüş deBu yağ aracınız için uygun değilMesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 14:05:08http://www.castrol.com/tr_tr/turkey/products/car/engine-oils/castrol-edge/product-range.htmlcastrol kullanacaksanız bunu kullanınMesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 14:06:16Seçmiş olduğunuz yağın spesifikasyonları motorunuzuun onaylarını karşılamıyor Mesaj Birleştirildi: Haziran 18, 2015, 14:07:215w30 kullanacaksanız da bunu kullanın http://www.castrol.com/tr_tr/turkey/products/car/engine-oils/castrol-edge/product-range.html
Atilla Abi ben 91 model corollaya Mobil 10w60 yağ doldurdum. Ekleme yaparken yine 10w60 mı eklememem gerek yoksa 10w40 da olur mu?
Dün motor ustasına götürdüm segman atalım diye yanlız usta motor kapağı daha önce açılmış dedi gömleklerde sorun varsa gömleketirin tamiri gerekir. gömleklerde sorun olsa motor sesinden yada başka bir hatadan belli olmaz mı çelişkide kaldık riske girip motoru açtırsam mı açtırmasam mı ve diyelimki segman atıldı motorun ömrü ne kadar olur kısa süre tekrar sorun yaşarmıyım Maliyet Olarak Segman 1000TL - 1500 ArasıMotor Yapımı : 3000- 4000 Tl Arası