0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
atilla abi bir gün arayla derken tam olarak anlamadım neyi değişicem birgün araya
40 tan aşağı yağ kullama, castrol edge 5w40 veya mobil1 0w40 kullan. full sentetikler motoru daha iyi koruyor.
Mustafa şanzıman yağını dökünce yaklaşık üçte biri dışarı çıkar diğer kısmı içerde kalır yağ değişince üçte biri yen üçte ikisi eski yağ olur, birgün veya bir saat devamlı çalışınca yağ karışır ikinci değişimde bu karışımın üçte biri tekrar yenilenir netice çok daha iyi olur.
Merhaba 2010 Makyajlı kasa 1600 motor 132 beygir 6 vites Auris sahibiyim 70000 bakımı geldi servis 5-30 motor yağı kullanıyor internet araştırmam sonucunda birçok ürünle karşılaştım Sizlerin tavsiyeleriniz benim için önemli motor yağı tavsiyelerinizi bekliyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
mobil1 0w40 kullanmanı öneririm.
Atilla amca selamlar,benim araç da 100bini devirmek üzere, lpg daha yeni takılmış mobil 1 esp 5w-30 kullanılmış hep şu ana kadar. artık mobil 1 5w-40 ya da 0w-40 a geçme vakti gelmiş değil mi?
Atilla amca kullanım kılavuzu kesinlikle 0w20 diyor, peki bu durumda ne yapılmalı? Motor yapısı mı yoksa yaşanılan yerin sıcaklığı mı?
Merhaba aracım 2002 model corolla hb. Motor Yağı değişeli 4200 km oldu. yağ çubuğunda düşük seviyeden 2-3 mm daha aşağıda. düşük seviye ile dolu seviye arasındaki yağ mikrarı 1.5 lt olduğuna göre aracımda muhtemelen 1.7 lt civarı yağ eksiltmesi var. bir daha ki yağ değişiminde hangi yağı koymalıyım.
Bugün 1 lt yağ ilavesi yaptım. Herkese sorsam normal diyorlar. Moturu kimseye elletmeye niyetim yok.
Daha önce de forumda bu konu ile ilgili paylaşımlarım oldu şu anda kesin sonuç 2002 model e12 kasa corolla aracım yağ eksiltiyor. Şu anki km 128bin herhengi bir tekleme titreme vuruntu duman atma yok. Yani vvti motorun kronik sorunu kaynaklı olması muhtemel içindeki yağ 10w 40 helix. Konuyu açma amacım yağın numarası. Arabanın kullanma kılavuzunda 10w 40 yağ hiç geçmiyor. Önerilen yağlar. 20w 50 - 15w 40 - 10w 30 - 5w 30 . 1-Bu belirtilen yağlardan kullanan arkadaşlar var mı.2-Kullanan varsa sonucundaki deneyimleriniz neler oldu.3-Bu araçlara 10w 40 yağ kullanmak bir alışkanlık mı yoksa gerçekten firma bu klavuzu yanlış mı bastı ya da ben mi yanlış okuyorum.Şimdiden teşekkürler
mobil1 10 w 60 yağ koyun eksilme minimuma iner, motorda üfleme ve kompresyon düşüklüğü yoksa elletmeyin.
Atilla amca üfleme ve kompresyon eksikliği olmadan nasıl yağ eksiltebiliyor?