0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Daha önce de forumda bu konu ile ilgili paylaşımlarım oldu şu anda kesin sonuç 2002 model e12 kasa corolla aracım yağ eksiltiyor. Şu anki km 128bin herhengi bir tekleme titreme vuruntu duman atma yok. Yani vvti motorun kronik sorunu kaynaklı olması muhtemel içindeki yağ 10w 40 helix. Konuyu açma amacım yağın numarası. Arabanın kullanma kılavuzunda 10w 40 yağ hiç geçmiyor. Önerilen yağlar. 20w 50 - 15w 40 - 10w 30 - 5w 30 . 1-Bu belirtilen yağlardan kullanan arkadaşlar var mı.2-Kullanan varsa sonucundaki deneyimleriniz neler oldu.3-Bu araçlara 10w 40 yağ kullanmak bir alışkanlık mı yoksa gerçekten firma bu klavuzu yanlış mı bastı ya da ben mi yanlış okuyorum.Şimdiden teşekkürler
aşağıdaki iki yağ arasında fark var mı daha önce ilk linkteki fst 5w40 castrol yağ kullanıyordum bu iki yağ arasında farkı ben anlamadım fiyatları da farklıhttp://www.hepsiburada.com/liste/castrol-edge-5w40-4-litre-85c061/productDetails.aspx?productId=otm85c061&categoryId=26005&wt_gl=cpc.tum.genel.dinamik&gclid=CIH0nrK6r8UCFQiWtAodaU4AHAhttp://www.opieoils.co.uk/p-60457-castrol-edge-titanium-5w-40-fst-advanced-fully-synthetic-engine-oil.aspx
benim soruma cevap vermeniz için vvti motor araç kullanıp bu problemi yaşamış yazdığım konuda deneyim sahibi olmanız gerekiyor kullandığım motor yağının ne olduğunu biliyorum yağ değişimi devir konusunda da bilgi sahibiyim ilk arabam da değil. yazdığım şeylere cevap verecek arkadaş varsa gerçekten çok makbule geçecek.
Arkadaşlar 2011 otomatik 1.6 corolla aracıma hangi motor yağından koymalıyım Tam sentetik olması iyi olur mu?Karabük - safranboluda ikamet ediyorum kışın en fazla gece -15 ler yazın gündüz en fazla +40 lar görülür ne dersiniz.benden önce servis 30 binde 10w40 koymuş 40 bin bakımında da 5w30 koymuş. Aşağıdaki yagı önerir misiniz? bir sıkıntı çıkarır mı?http://www.hepsiburada.com/liste/mobil-1-esp-formula-5w-30-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi/productDetails.aspx?productId=otyagmbl0003&categoryId=26005
Bülent bey sizde mi aynı yağı kullanıyorsunuz ?
Merhabalar 2002-2007 kasa otomatik toyotam var aracım yağ mı yakıyor yoksa eksiltiyormu anlayamadım. aracımda herhangi bir duman yok ancak 1000-1500 km arası 1Lt yağ eksiltiyor 5-30 yağ kullanılmıştı yağ değişiminde benden önceki sahibi yağ yakmadığını ifade etmiştir ne kadar doğruysa artık bu sorunu nasıl çöze bilirim yağ eklememin bir sıkıntısı olurmu ayrıca
birde o şekilde deneyim arabada herhangi bir duman yok gösterdiğim usta bu arabalar gizli yakıyor diyor nasıl oluyorsa Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2015, 14:06:55peki şanzıman yağı hakkında bir kaç birşey sorayım yağ çubuğunu çektim üzerindeki yağı kontrol etmek istedim yağı parmağımla kayganlığını kontrol ettiğim sanki deniz kumu karışmış gibi yani çok kaygan olmadını fark ettim bu bir sorunmudur yok yağın özelliğindenmidir.Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2015, 14:08:21bu arada bende kastamonu-tosyalıyım ustam
Atilla abi benim araca serviste 10 w 40 koymuşlar.Ufuk Sönmezde 5W 30 tavsiye etti ,senin fikrin nedir ?
atilla abi bir gün arayla derken tam olarak anlamadım neyi değişicem birgün araya