0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mobil1 esp 5w-30 u kullanabilirsiniz. Ya da daha önce 10w-40 kullandıysanız veya lpg li ise mobil 5w-40 tam sentetik tercih edebilirsiniz.
daha önce ne kullanıldı bilmiyorum. Aracı alalı 1 ay olmadı daha. Lpg yok sadece benzinli. 0w20 mi 5w30 mu çelişkiye düştüm bu araçta istanbul şartlarında hangisi daha uygun olur bilemedim.Mesaj Birleştirildi: Mart 23, 2015, 12:09:07daha önce ne kullanıldı bilmiyorum. Aracı alalı 1 ay olmadı daha. Lpg yok sadece benzinli. 0w20 mi 5w30 mu çelişkiye düştüm bu araçta istanbul şartlarında hangisi daha uygun olur bilemedim.
@Kerem Kasın (34164) Benzinli ise İstanbul şartlarında mobil tam sentetik 5/30 öneririm. Ben de servisin kullandığı 5/30' u kullanıyorum.
Aytaç, mobil yağları siteyi yenilemiş herhalde..Auris 1.4 D4D (1ND-TV) benim araba için Mobil 1 0/30 Fuel Economy çıkıyor şimdide Tam 5/30 ESP'ye geçtik yağı bulduk dedik işe bak sen Teknolojiye yetişemiyoruz valla..
@Tekin Bozbey (21136) @atilla özdemir (11824) @Mehmet Akın (26801) Bor yağı hakkındaki görüşlerinize katılıyorum. bir katkı olduğunu kabul ediyorum. motor yağlarında belli oranda katıklar ile optimum yağlama , ömür sağlandığının farkındayım. yeni veya motoru güzel olan bir arabada kullanılmasını bende gerekli görmüyorum. Gelelim benim aracın motoruna . şuan km saati 253 bin gösteriyor. belki fazla bir km değil ama motordan gelen sesler beni düşündürüyor. üstelik ben bu motoru yaptırdım. aldığım zaman apaçilerin elinde kalmış , her yanı ayrı dağılmıştı. bu kullanıma göre motorun içinden zift , radyatöründen pas akması gayet normal. bütün eksiklerini elbette yıllar içinde tamamladım. güzel bakıyor ve bakımını yapıyorum. amane olursa olsun motor eski. ben motor yapılırken başında değildim. babam ilgilendi. segman ve yataklar değişti. tam rektefeye girmedi. ayrıca yatakların aşınan bir arabaya göre uygun takılmadığını düşünüyorum.veya yeni aldığımız 4 piston henüz 20 bin km de su koyuverdi..çünkü. motorda özellikle soğukken ve yağlama başlayıp biraz süre geçmesine rağmen 2500 3000 devir arasında bariz duyulan bir takırdama sesi var. bu ses kalın yağa geçince biraz geride kaldı. ve ısındığında hemen hiç sesi yok. her ne kadar ısındığında sesi kesse bile doğruca piston , yatak boşluğu var gibi kesin birşey söyleyemiyorum. 3 usta gördü, dinledi ama yapılacak bir şeyin olmadığını belirttiler. bende arabanın başında bulunamadığım için üzgünüm. askere gitmiştim.. şimdi yeniden motor yaptırmam gerekiyor. ama elbette idare edebildiği kadar edecek. motoru bazen fazlasıyla zorluyorum. kısa süreli 6000 devir kadar vitesde iken basarım. normalde ise 1500 ile 2500 arası kullanıyorum. çünkü 2500 3100 devir arasında çok vuruntulu gürültülü çalışıyor. vuruntuyu araç kasasında hissediyorum. bütün bunları topladığımızda eğer bor beni bir süre daha idare edecekse ve önceki katkılar gibi tıkama yapmayacaksa neden kullanmayım. biliyorum ki artık toleransların ötesinde bir yatak sorunum var. bir umut 5 50 mobil yağ ve bor katkısı işimi görür diye tahmin ettim. yağcının anlatımı ve kutu üzerindeki yağı değiştirmeye gerek yoktur ibaresi beni heycanlandırdı. sağlıklı çalışan bir motorunuz varsa katkıya ihtiyacınız yok demektir. benim var.
bence senin motorun yağ pompasında bir sıkıntı var, pompanın filtresi çok kirli olabilir, bazı motorların pompaları karter kapağını açınca dışarı çıkarılabilir ve kontrolu yapılabilir, motorunu yapan ustaya sor , hiçbir şey yapamazsan her ihtimale karşı bir dahaki değişimde 10w60 mobil1 kullanmanı öneririm.
Anıl, motorun tekrar ameliyata girmeli gibi görünüyor.Ya yetkilide yaptırmalısın yada Toyota motorlarında çok uzman bir serviste.
değerli forum üyeleri,2014 model 1.4 dizel corollam şuan 3500km'de.rodaj dönemi sona erdi.motoru açmak için yüksek devirlere ve hızlara da çıktım.acaba motor yağını değiştirmeli miyim?motorun sağlığı açısından iyi olur mu?
Herkese iyi forumlar...Corolla 2005 Terra 1.6 HB aracım var 113.000 binde aracım var bunun yağını değiştirecem ancak hangi yağı alacağıma karar veremedim..internette http://www.n11.com/japonyanin-1-numarasi-eneos-premium-hyper-multi-5w30-4-lt-P54584090 şöyle bir şey buldum.. Önerirmisiniz...?
@Hasan Hüseyin (33222) Eneos iyi yağdır, 5/30 tam sentetik öneririm. Ama bir kaç yerden daha fiyat araştır.
Aytaç abi bu linkteki yağ tam sentetik değil mi?Fiyat olarak sanırım en uygun bu yada ben bulamadım.