0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar 2004 model 1.6 lpgli 159.000 km avensis aldım motor yağını değiştirecem hangi marka ve kaç numara yağ kullanmalıyım.
araban lpg li olduğundan ve 160 binde olduğundan dolayı mobil1 5w50 yağ kullanmanı tavsiye ederim.
10w40 yarı sentetik olduğu için kafamda biraz şüpheler var evet Samsun soğuk değil servise de götürmek istemiyorum onca parayı onlara kazandırmakta istemiyorum.
O zaman tam sentetik Atilla Abimin tavsiye ettiğini kullansan iyi olur hocam :tamamönceki yağ castrol 10w/40 şimdi koyacağım yağ mobil 5w50 yağ markası değişeceğinden harhangi problem yaratırmı.
Motor yağını değiştirdim. İçindeki yağ birçok kez ekleme yapılmış 5 40 yağ idi. Eklemeleri 10 40 mag. ile yapmıştım. İçinden yine kahverengi yağ çıktı.Renginin önemi yoktu ama çok ısınınca motorda ses oluyordu. Birde 2700 devir gibi çok uğultu yapıyordu. Sonra bu devir gitgide yükseldi. Dün 5 50 koydum. Üstüne birde bor eklettim. 50 km yol yaptım sessizliğe inanamadım vuruntu gitti. Uğultu azaldı. Olan biteni yazarım.
CASTROL kafayı yemiş, benim araç için yılların yağı GTX 20W-50'yi tavsiye ediyor. Kapasite 4.2 LT iken, 3.7 LT diyor. Düne kadar özel servislere gönderdikleri "Doğru yağ çizelgesi"nde benim araç için 0W-30'u tavsiye ediyordu. Yağ üreticilerinin bu tarz önerilerine tamamen güvenmemek gerek.
bor power i aldım ama üzerinde yazım hatası olduğunu gördüm. içimde kaldı kötü hissettim. üzerindeki yazıya bile özen göstermeyen bir firma merdivenaltında ne üretebilir merak ediyorum. kutu üstünde onaylar var. eskisinden farklı olarak yağ ve filtreyi değiştirmeden kullanılabileceği yazılmış.yağı aldığım adam piyasada çok sahtesinin olduğunu söyledi. bu koyduğumuz süt renginde.diğer katkıları tavsiye etmedi. onlar filtreyi tıkar dedi. nasılsa bu bor tıkamıyormuş.bor zaten sanayide kullanılan bir katkı. metal kesmek için kullanıyorlar. motor içinde sürtünmeyi azaltıyor olabilir.yağ renginde beyazlık yok. renk farkı yok. koku hissettim ama bordan olduğundan emin değilim.
Anılcığım bor kullanmayın daha doğrusu hiçbir katkı maddesi koymayın, zaten kullandığımız yeni teknoloji yağların içinde her türlü katkı var. Cennet mah. bir tamirci corollasına katkı koyunca motoru gitmişti.
benim kafam karıştı. ben şimdi 80000 bakımında hangi yağı kullanacağım? arabam benzinli 1.6 tam otomatik corolla. dizeller için 5w-30 önerilmiş. benimki benzinli olduğu için 0w-20 mi kullanacağım?