0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim 5-30 mobil siparisi vericem aklımda bi soru işareti kalmasın 40lık yaglara sonra geçeriz teknik özelliklerinde 5-30 la 0-40 arasında cok fazla bir fark yok ama yinede içim rahat olsun istiyorum
Mesaj Birleştirildi: Mart 05, 2015, 01:29:24hocam sana zahmet benim soruma bi cevap verebilirsen birde atilla abimiz var galiba o da destek olabilirse çok sevinicegim @Hakan Levent (34102) Hakan kardeşim arabana mobil1 esp 5w30 koymanı öneririm, 0w20 ince kalır ve motor ömrü azalır, mobil de senin arabaya bu yağı öneriyor. 100 bin km ye gelincede mobil1 esp 0w40 kullanırsın. araban hayırlı uğurlu olsun.
Benim aracım 2007 model makyajlı kasa Corolla terra 1.4 D-4D Yaklaşık 10 gün önce Mobil Super 3000 Full Sentetik 5w40 kullandım sanki yakıtım düştü gibi acaba Havaların etkisi de olabilir mi? Motor sesi de arttı biraz.
Yağın yakıta etkisi olmaz, psikoljik bir etki olabilir sizinki. Motor sesi arttı derken daha önce hangi yağı kullanmıştınız?
Daha önce yetkili servis bütün bakımlarda mobil yarı sentetik 10w40 kullanmış.
Ocak 2015 de AURIS 1.4 M/M Dizel arac'a 140000 km bakımı yapıldığında 4 ltr mobi1 yağ karşılığı Ödediğim 198.TL Fatura edildi.Şubat sonu Mart başı Üretici nin isteği gereği (11 gün) Araç serviste kaldı yağ göstergesi hatası giderilmesi için yarım motor bakımı yapıldıbu işlemde 1,9 litre şanzıman yağı 26,13 TL ve 4,5 Litre Toyota Motor yağı Prem 5 w 30 Yağ 70,11 TL İş emrinde belirlenmiş.Uzman ve Yağ konusunda deneyimli arkadaşlar Aynı Araç ta eminim ki Aynı yağ kullanılmış olmasına rağmen Araç Kullanıcı sına 200 TL ye satılan yağ Araç ı üreten Firmaya 70 TL ye satılıyor. %150 fark Yani biz araç kullanıcılarına ister ye ister gargara yap diyorlar: Yardımlarınız için tskr. ediyorum
merhaba arkadaşlar 2004 model 1.6 lpgli 159.000 km avensis aldım motor yağını değiştirecem hangi marka ve kaç numara yağ kullanmalıyım.
10w40 yarı sentetik olduğu için kafamda biraz şüpheler var evet Samsun soğuk değil servise de götürmek istemiyorum onca parayı onlara kazandırmakta istemiyorum.