Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1799454 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #1620 : Şubat 17, 2015, 16:56:25 »
Bu arada toyota.com.tr sitesinde toyota orjinal yağlar diye bir bölüm var. Orda yazdığına göre dizel motorlara 0w-30 c2 yağ doldurulması gerekiyor. (C2 sertifikası bu yağda var) ama servis dizel motorlara c2 sertifikası olmayan 5w 30 yağ dolduruyor. Elinde servis bakim faturası olan bir bakabilirmi?
http://www.toyota.com.t...al/orijinal-yaglar.json
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1620 : Şubat 17, 2015, 16:56:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1621 : Şubat 22, 2015, 23:07:32 »
Aracımız 171.500 kmde 169.000de yağ daha 6000 km olduğunda değişim yaptım ve o sırada koyu kahveydi rengi yağ kapağından sıvıyı döktük 10 dakika çalıştırdık motoru kapatmadan önce 3500 4500e kadar çıarttım özellikle yağ pompasına süzücüye biraz basınç sağlayıp herşeyin sökülmesi için biraz daha rölantide bekletip kapattık ve karteri açtık temiz bir kutu istediğim özellikle ustamdan çıkan  yağ resmen kapkaraydı iyi yapmışım dedim filtreyi vsde söktük yarım saat 45 dakika daha bekledik o arada arabayı kontrol ettik neyse iyice süzüldüğünden emin olduktan sonra yeni filtremizi takıp yeni yağımızı koyduk ve aracın sesinde 1 önceki değişime göre daha az bir ses vardı yağ ışığı 1 önceki bakıma göre daha çabuk sönüyordu ve işin ilginç tarafı motorun içi temizlenince ufak çaptada olsa muhtemelen sadece benim hissedebileceğim şekilde devirlenmesi daha iyi oldu. Benim özellikle yapmak istediğim bir uygulamaydı içinde 170.000 kmnin pisliği var malum ülkemizde halaaa çok iyi derecede bir yakıt olmadığı ve şehiriçindeki yollarımızın bile toz içinde olduğu için bariz bir kirlenme olacağı aşikâr. Ve biraz gazlayan bir yapımız ve topluluğumuz olduğu için motoru daha da yormadan temizlik yapmak gerektiğini düşünüp yaptım. Yağı koyup o gün 150 km yol yaptık arkadaşla genelde normal gittik bazen 6500 devirler çevirdik yavaş gittik dur kalk yaptık yağın rengi hala belli olmuyordur resmen 1 hafta sonra yaklaşık 380 yada 400 km falan olmuştu yağı tekrar çektim baktım hala daha renk seçilemiyordu. Daha önceden kirlenmeler belli olurdu yanlış bir uygulama yaptığımı düşünmüyorum ama çok sık yapılacak bir şey değil motorun içinde ne var ne yoksa söküp alıyor zaten 50-60.000de 1 yapılabilinir. Sırada enjektör temizleyici var onunla birlikte baya baya rahatlayacağız diye düşünüyorum. @Kaan Kara (29002)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1622 : Şubat 22, 2015, 23:37:43 »
Wurth motor temizleyicimi attin ercument?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1623 : Şubat 23, 2015, 00:19:59 »
Wurth motor temizleyicimi attin ercument?

Onu bulamadım bulsaydım onu alıcaktımda olmadı işte ama şu anda markasını cidden hatırlamıyorum foto varsa duruyorsa atarım buraya
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1624 : Şubat 23, 2015, 00:40:17 »
@Ercüment Enes KOLUMAN (12542) çok teşekkür ederim Ercüment , aydınlatıcı bir cevaptı benim için :)

peki motul önerebileceğin bir yağ mı? motul ise, neden motul?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1625 : Şubat 23, 2015, 00:49:35 »
Onu bulamadım bulsaydım onu alıcaktımda olmadı işte ama şu anda markasını cidden hatırlamıyorum foto varsa duruyorsa atarım buraya
Bulabilirsen bekliyoruz.Kaporta ile ilgili sorunlarini halledebildin umarim.
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1626 : Şubat 23, 2015, 01:30:35 »
Bulabilirsen bekliyoruz.Kaporta ile ilgili sorunlarini halledebildin umarim.

Tabiki koyarım fotoyu buraya :) Hallettim en ufak sıkıntı yok Alllaha şükür iyi ustaya denk geldik :)

@Ercüment Enes KOLUMAN (12542) çok teşekkür ederim Ercüment , aydınlatıcı bir cevaptı benim için :)

peki motul önerebileceğin bir yağ mı? motul ise, neden motul?

Ben motulu öneririm ama sürekli gazlıyorsan onun dışında yakıtı arttırıyor malesef ilk 2000kmye kadar yakıt normal seyretti uzun yolda falan sonradan tamamen saçmaladı ciddi 1-1.5 litre artış gördüm biraz da o yüzden yağ değişimi yaptım yine castrole döndüm şu anda herşey  normal durumda :) Neden motul dersen kesinlikle yağ sıcaklığı diğerlerine göre daha az seyrediyor gazlandığında arkadaşın aracında denemiştik ama birde biraz pahalı yağ bide ordan sıkıntı bana :)

@Kaan Kara (29002)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1627 : Şubat 23, 2015, 18:16:29 »

Tabiki koyarım fotoyu buraya :) Hallettim en ufak sıkıntı yok Alllaha şükür iyi ustaya denk geldik :)

@Kaan Kara (29002)
Senin açindan sevindim.[emoji1]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1628 : Şubat 23, 2015, 23:48:13 »
Senin açindan sevindim.[emoji1]

Eyvallah sağolasın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1629 : Şubat 24, 2015, 01:09:18 »
Birazcık yağ ekledim. yeni yağ eski yağı dağıttı. Sanki eski yağın içinde siyah metal parçaları var :) çok sinir bozucu bir görüntü.
Siyahlaştı ama henüz 8000 km oldu. kısa mesafe kullandığım için çabuk bozuldu heralde... :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9000
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1630 : Mart 02, 2015, 08:32:03 »
arkadaşlar yeni corolla sahibiyim ilk bakım için 0-40 mobil 1 new life aldım henüz bakıma girmedim ama bu yağı güvenle kullanabilirmiyim aracım 1.6 132 ps manuel corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BaşTezgahtar
  • Kilometre: 157000
  • Model Yılı: '97
  • 44 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1631 : Mart 02, 2015, 08:33:43 »
Kullanılırsınız benimde araç bakımda aynı yağı kullanıcam castroldu bi önce ki..
Toyata Corolla 1.6GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1632 : Mart 02, 2015, 08:54:20 »
arkadaşlar yeni corolla sahibiyim ilk bakım için 0-40 mobil 1 new life aldım henüz bakıma girmedim ama bu yağı güvenle kullanabilirmiyim aracım 1.6 132 ps manuel corolla

@Hakan Levent (34102) Kullanabilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1633 : Mart 02, 2015, 09:46:35 »
@Hakan Levent (34102) Kullanabilirsiniz.

teşekkür ederim 40 viskolatize olması sıkıntı yaşatmaz umuyorum ben ara ara yüksek rpm severim , daha koruyucu olucagı olusuyor kafamda birde ısındıkça vs km yaptıkçada yağlar bir miktar incelicektir diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #1634 : Mart 02, 2015, 09:52:44 »

teşekkür ederim 40 viskolatize olması sıkıntı yaşatmaz umuyorum ben ara ara yüksek rpm severim , daha koruyucu olucagı olusuyor kafamda birde ısındıkça vs km yaptıkçada yağlar bir miktar incelicektir diye düşünüyorum

@Hakan Levent (34102) Doğru, yüksek devirli kullanacaksanız özellikle yazın sıcak havalarda 40 daha koruyucu olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1635 : Mart 02, 2015, 10:05:00 »

Garanti kapsamında ise aracınız vede böyle yüksek devirli kullanıyorsanız motorunuzda yağdan kaynaklanmasa bile oluşabilecek bir sıkıntıda Yetkili Servis ve TOYOTA firması haklı olarak çamura yatabileceklerini aklınızdan çıkarmayın. Servisin koyacağı yağı kullansanız bence sizin yararınıza olur  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1636 : Mart 05, 2015, 01:28:10 »
toyotanın önerdiği yag 0-20 fabrika dolum yagıda 0-20 servis kitapçıgındada 0-20 yazıyor kafam allak bullak bunu açıklayabilicek biri varmıdır 0-20 yag bulamıyorum 0-30 full sentetik yag sadece castrolde var iade edebilme şansım var henüz açmadım , bana bu konuda açıklama yapabilicek arkadaşlar varmıdır, cünkü aracımı seviyorum ve mümkün oldukça en iyi yağ ile beslemek istiyorum

Mesaj Birleştirildi: Mart 05, 2015, 01:29:24
@Hakan Levent (34102) Doğru, yüksek devirli kullanacaksanız özellikle yazın sıcak havalarda 40 daha koruyucu olacaktır.

hocam sana zahmet benim soruma bi cevap verebilirsen birde atilla abimiz var galiba o da destek olabilirse çok sevinicegim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1637 : Mart 05, 2015, 02:35:56 »
0w20 her zaman kullanılan bir yağ değildir sıcakta 20 bölümü motorun kolay aşınmasını sağlar. 0w30 işinizi görür gayette iyidir 0w20 arabanın plazaya getirilmeden önce motora konan yağdır bir nevi motor için alıştırma yağı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #1638 : Mart 05, 2015, 09:07:09 »
toyotanın önerdiği yag 0-20 fabrika dolum yagıda 0-20 servis kitapçıgındada 0-20 yazıyor kafam allak bullak bunu açıklayabilicek biri varmıdır 0-20 yag bulamıyorum 0-30 full sentetik yag sadece castrolde var iade edebilme şansım var henüz açmadım , bana bu konuda açıklama yapabilicek arkadaşlar varmıdır, cünkü aracımı seviyorum ve mümkün oldukça en iyi yağ ile beslemek istiyorum

hocam sana zahmet benim soruma bi cevap verebilirsen birde atilla abimiz var galiba o da destek olabilirse çok sevinicegim

@Hakan Levent (34102) 0/20 fabrikada konulan koruyucu yağ. 0/20 tam sentetik zaten piyasada bulmanız zor. Yaz aylarınca ince gelebilir. 0/30 veya 5/30 kullanabilirsiniz. Yetkili servisler artık tam sentetik 5/30 kullanmaya başladı servisteki yağı da kullanabilirsiniz. Ben, 10 bin bakımda servisteki 5/30 yağı kullandım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1639 : Mart 05, 2015, 10:25:29 »

Hocam hiç yağ falan alma, dediğim gibi ileride şarlama yaparlar falan gerek yok bence riske girmeye, ama ben bu arabayı satacağım garanti ile işim olmaz falan derseniz o zaman kendi yağınızı alıp götürün. Şahsen ben olsam garanti içindeki arabama servisten yağ dolumu yaptırtırdım. Malum her birşeyde sıkıntı yapıyorlar, yok kullanıcı hatası yok bilmem ne. Ayrıca yetkili servislerle aranın iyi tutulması ileride olabilecek başka sıkıntılarda daha bir hoşgörülü olup sorunu garantiden çözdürüyorlar.
THE END