0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yağ temizleyicinin çok katkısı oluyor. 70bin bakımında yağ temizleyici koymuştum. 10 dk rölantide çalıştıktan sonra, yağ süzüldü kapkaraydı, ardından 1 lt yağ ile daha durulandı. o da kahverengi olarak çıktı. Sonra yeni yağı koyduktan sonra yağ çubuğundaki yağ belli olmuyordu. 7bin km sonra yeni yeni sararmaya başlamıştı. 80 bin bakımında ise yağ temizleyici kullanmadım, 2-3bin km olmadan kararmaya başladı yağ.
motoru temizlemek için 20 numara yağ doldurup rölantide yarım saat çalıştırmak lazım sonra o yağı boşaltıp yeni filtre ve normal yağınızı doldurursunuz. yeni yağın renginin koyulaşması içindeki deterjanlar yüzündendir ve yağın motoru temizlediğine işaret eder.
20w numara yağ yeni nesil bir motorda özellikle yataklar, iticiler ve supap gibi parçalarda ciddi aşınmalara sebebiyet verebilir.Yağ pompasını da zorlar. Tunap katkısı etkili, daha sağlıklı olur.
20 numara yağ ne abi? 0w/20 mi demek? Telefondan yazıyorumda Google dan bakamadım
Murat tek viskozite 0/20 nin 20 si. biliyorsun 10 numarayı mazot yerine kullanıyorlar bu daha kalını.
Yalnız sistem çok garip, bu kitapçıktaki değerler eksiden beri vardı değil mi? 2010 çıkışlı 2011 model Avensiste bile bu şekilde yazıyor ve Türkiyede Yetkili servisler garantili tüm araçlara 10W40 yağ koymuşlar ( Gerçi ben 10W40 yağ zamanını görmedim ama benden önceki sahibi görmüştür) gelelim soruya, dışardan daha ince bir yağı bile garanti dışı olur diyen yetkili servisler şimdi bu kitapçığa uymayıp yıllarca 10W40 koyarak ne yapmak istemişler? Gerçi hala daha uymuyorlar ama en azından 5W/30 koyuyorlar. Şimdi motorda bir sıkıntı olsa hukuksal bir dayanak olur mu bu durum? Kardeşim sen benim arabama nasıl 10W/40 yağ koydun denilebilir mi?
@Kaan Kara (29002) Kaan, yukarıda bahsedilen 20w farklı bir yağ. Senin kullanım kitapçığında ise evet 0/20 kullan diyor ama aşırı yük ve hızda da viskositeyi arttır diyor. O yüzden ilk değişimde 5/30 daha mantıklı gibi zaten servislerde buna geçti.