0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kullanılamıyor derken internetten filan getirtsek türkiye şartlarında sıkıntımı yaratıyor teknik olarak yoksa türkiyede olmadığı içinmi kullanılamıyor açıklarmısınız.
merhaba arkadaşlarAracımı seviyorum ve yağın ne kadar önemli olduğunu biliyorum.Zaten yağ değişimini bile 10.000 km yi beklemeden yapan biriyim.Aracıma en kral en iyi yağı koymak istiyorum ama hangi yağın kaç numarasını koyacağıma karar veremiyorumEn son MOBİL 1 ESP 5W-30 yeşil kapak yağ koydum.Doğrumu yoksa önereceğiniz daha kaliteli bir yapğ varmı.Teşekkürler
Ülkemizde -30C ve altında ısı olmadığından 0W yağın yanındaki yazlık viskozitesi yetersiz geliyor ve motor yazın aşınmaya başlıyor.O nedenle min 5W-30 kullanılıyor,Yeni motorlarda sekman-piston-gömlek micron bazlarda üretildiğinden,10W viskozitenin üstü kışın ilk çalıştırmalarda bu mikron ölçülere ulaşamaz.Ülkemizde 5W-40 optimum koruma sağlar.Umarım Toyota bütün modeller için bir güncelleme yapıp 5W-30 yerine 5W-40 kullanır.
0w için dediklerine katılıyorum Tekin Abi. Dediğin gibi 5w-40 ta ideal ancak bunu her yerde fikslemek yerine bölge iklim şartlarına uygun yağlar seçilmesi daha doğru bence.
Atilla abi ben bundan önceki 2006 benzinli versoya mobil1 0-40 New Life kullanıyordum eksiltme vb olmuyordu ve memnundum. Bu yılbaşında 2007 dizel M/M Auris aldım. Aracımın yağını değiştirdim ve yine Mobil1 0-40 New Life Full sentetik koydurdum. Sorun çıkarmı acaba Mobil1 in 5-30 Esp si yerini bunu kullanmak. Saygılar.
senin araba 2007 olduğundan dpf yok onun için bir problem olmaz eğer dpf olsaydı mobil1 esp 0w40 kullanırdın.[/quot Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ocak 30, 2015, 18:47:05senin araba 2007 olduğundan dpf yok onun için bir problem olmaz eğer dpf olsaydı mobil1 esp 0w40 kullanırdın.Atilla abi çok sağol.
senin araba 2007 olduğundan dpf yok onun için bir problem olmaz eğer dpf olsaydı mobil1 esp 0w40 kullanırdın.
Arabamın yağını bu gün değiştirdim. 8 bin km olmuştu yağ değişeli. Servisin koyduğu yağ orijinal Toyota yağı iyidir herhalde diye 10 bin olmasını bekliyordum. Sübap iticilerinin sesini duymaya başlayınca ve motorun canlılığını yitirdiğini hissetiğimden değiştirmeye karar verdim. Keşke beklemeyip arabayı alır almaz değiştirseydim. Castrol 5-3- A1 yağ koydum. Arabanın motoru nefes aldı resmen. Tork 2 katına çıktı desem abartırım belki ama ciddi fark var. Castrol dan hiç şaşmam. Daha önce mobil vs kullandığım oldu ama 6 bin km olmadan yağ özelliğini yitiriyor. Motorun keyfi kaçıyor. Castrol 10 bin den önce sıkmaz dı arabayı hiç bir zaman. Belki 15 bin de giderdi eski arabamda ama 10 40 dı yağım hem 10 binde değiştirirdim. Yağ hep aynı keyifte motoru canlı tutardı. Toyota ne yağı kullanıyor yada kime yaptırıp toyata etiketi ile satıyor bilen var mı ?Yağı kötüymüş.
Merabalar arkadaslar 11000 km mesafede 40000 bakim için yağ değişimi yaptirdim ayni zamanda yag miktarinida ölçütler 500 ml eksilmis arac 2012 d4d corolla comfort extra sizce 500 ml 11bin km için fazlami yoksa normal mi seviye çubuğu yariya yakin azalmisti
shell ile castrol aynı fabrikada üretim yapıyormuş diye okumuştum biyerde.
CASTROL ile BP ortak hareket ediyorlar, BP'nin tesislerinde dolum yapılıyor diye biliyorum.
5-30,5-40,10-40 önermiş ama yıl veya km den dolayı yıpranma yıpranmama konularınıda düşünerek hangisini kullanmak daha uygun olur karar veremedim. sanayi düz mantık 10-40 koyuyor ama hem tam sentetik olsun hem motoru korusun istiyorum.