0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fiyat dersen iş karışırki motul da var petrol ofiside var
Valla öyle gözüküyor kardeşim sağol. Benim birader'de 207 peugeot Hdi için aynı yağı aldı,onun arabada da bariz bir şekilde motor sesi azaldı ve araba çabuk ısınıyor diyor.O da bundan sonra ESP ile devam ederim diyor
Performanslı kullanmıyorsan 10w-40 kullan derim.
En iyisini yapıyorsun selektörlere deli oluyorum malum nizim ki aile arabası :-)gec diyorum:-)))))
yazın 0 40 kullanmayın. ince geliyor eksiltiyor. yada kullanın bakalım ne olacak ben 20 50 koyacam 5000 de değişirim.
bu yağ konusunu pek anlamam, bu yüzden tekrar sormak istiyorum. Atilla amcanın tavsiyesiyle 1.6 xei 110.000 deki araca ,10/ 40 dan 0/ 40 a geçtim. 10.000 km kulllandım. hiçbir eksiltme yok. sıcaklarda değiştirmelimiyim tekrar.
kullanım klavuzunda ne yazıyor ? 0 20 koyun , bulamazsanız istediğinizi koyun ama bir sonraki sefer 0 20 koymalısınız diyor.altında not düşmüş. 0 20 nin ince gelebileceği durumlarda olabilir denilmiş.bizde o nota göre bir yorum yapıyoruz. ikinci rakamı biraz daha yüksek kullanın diyoruz. bu işin bir sonu olmadığı için fazla tartışmaya gerek yok. zira ben hurda aracıma 0 20 yağınıda koyarım yeni çıkan arabaya 20 50 gibi çok eski bir yağıda koyabilirim. siz yağa ve filtreye özen gösterdiğiniz sürece motora yağ yüzünden bir şey olmayacak. ha sizinlede yaşayacak değil.
Türkiyede 5W altı ve 10W üstü yağları kullanılamıyor.