0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracın aradığı yağı bulmuş görünüyor Bülent
Valla öyle gözüküyor kardeşim sağol. Benim birader'de 207 peugeot Hdi için aynı yağı aldı,onun arabada da bariz bir şekilde motor sesi azaldı ve araba çabuk ısınıyor diyor.O da bundan sonra ESP ile devam ederim diyor
motor neden çabuk ısınıyor? bunada seviniliyor, demekki yağ ince olduğundan maden madene direk sürtüyor arada yağ film vazifesini yapamıyor.
yok abi böyle bişey , etme
Anılcığım biliyorum mekanisyensin ama bilgi bankanı karştır, ısı sürtünmeden meydana gelir, bütün yüksek performanslı motorlar ve formüla arabaları 10w60 kullanıyor ben cumartesi günü rav4 e her zaman kullandığım 10w60 yağı koydum 96 bindeki 1975 bmw 2002 mede aynı yağı koydum emin ol şu anda Kastamonuda her yer bembeyaz ve arabanın içindeki içme suyu don muş vaziyette fakat bmw nin marşı 10w40 a göre daha rahat basıyor motorun sesi de duylmuyor. Benim inancım odur ki fabrikalar ince yağı müşteriler arabalarını daha çabuk değiştirsinler diye tavsiye ediyor. mesela mercedes kullanıcı kitabına bile 40 tan ince yağ koymayın diye yazıyordu şimdi bilmiyorum yine yazıyorlar mı?
Atilla abi senden sürekli 10w60'ı duyuyorum. benim araç da 208000 de Erzurumun kış şartlarında katılaşma olur mu? Çünkü -30'ları rahat görüyoruz. Geçen kış 10w40 vardı yağda katılaşma oldu -20'nin altında, Kış korkusu olmazsa mutlaka 10w60 kullanırdım. Ne dersin?Şu anda mobil 5w40 kullanıyorum. Şimdilik memnunum.
Atilla abim bu konuda sana katılmam imkansız. elbette sen dediğin için düşüneceğim bu konuyu. erzurumda 10 60 yağı ben tavsiye edemem. eğer yağın özelliklerine bakacak olursanız 20 50 yağ kadar kalın olduğunu görürsünüz. tabiki 20 50 gibi donma noktası yüksek değil. yani 10 60 yağ düşük sıcaklıklarda bile akışkan kalabilir. ama bu doğru yağ olduğu anlamına gelmez. düşük sıcaklıklarda herzaman klavuza göre hareket etmek lazım. ki zaten - 20 gibi değerler neredeyse 10 40 yağın sınırıdır.herşeyi geçtim kalın bir yağın daha fazla ısınması gerekir. çünkü o motor için yapılmış kanallardan daha kalın bir sıvıyı geçmeye zorluyorsunuz. böylece amortisörde olduğu gibi bir miktar basınçtan dolayı ısınabilir. hiç bir ısınma motor içindeki yanma kadar sıcaklık artışına neden olmaz. ayrıca motor içine bildiğiniz mazot ve benzini koyup çalıştıranı gördüm ama düşündüğümün aksine motorda en ufak takırdama olmadı. bende denemek istiyorum yani metalin metale sürtmemesi için kullandığımız yağın ince olduğunda işe yaramadığını söylemek garibime gitti. yatak gibi boşluklar hariç ben şuan eski yeni her arabada en ince dediğimiz 0 20 yağı bile kullanabileceğimi düşünüyorum. ama her durumda koruma olmayacağı için biraz kalın olanını seçiyorum. yoksa 0 20 bile kullansam asla segman gibi noktalarda metal metale değemez..
Malesef bu sefer aynı fikirde değilim Atilla amca. Arkadaşım 10w60 koydu geçen bakımında yağ ısınıp motor rahat hareket edene kadar canım çıkıyor diyor. Ve 10w60 vizkosite yağı 1.6 atmosferik motorda ısıtmak gerçekten uzunca bir süre alır 10w40 göre ve malesef araçları sıkıştırınca performansı törpülediği gözüküyor. Alt devirlerde birşey hissedilmez fakat üst devirlerde devir çevirme olayı gecikiyor. 10w40 yeterli olduğu kanısındayım. -15in altına inildiğinde yağın 5w40 veya 0w40a düşülmeyi kanısındayım.Ayrıca ince yağ kullanılması gereken motorlar var vwnin motorları 0w30 5w30 gibi yağların üstünü kabul edemiyor motor saçmalıyor diye bizzat usta ile konuştum. Çünkü onların motorlar yapıları biraz daha sıkış yapıda olduğundan hağın geçişi zorlanıyor dediler.
Çok çok önemli bi fark yok ben 5-30 kullanıyorum