Gönderen Konu: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları  (Okunma sayısı 1799423 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor Yağı İle İlgili Bütün Sorular ve Cevapları
« Yanıtla #1460 : Aralık 27, 2014, 06:15:47 »
farklı farklı konular açılmış motor yağı seçimi ile alakalı.
castrol kendi sitesinde forumda yazılanlara göre galiba yeni çıkan bir yağını önermiş.
mobil ise bir kaç yıldır piyasada olan yağını öneriyor T27-Avensis ile ilgili olarak.
servislerde anladığım kadarıyla castrol 5w-30 koyup geçiyor.
sizlerin düşüncesi nedir acaba yağ seçimi ile alakalı?

http://www.hepsiburada.com/liste/castrol-gtx-20w-50-lpg-4-lt-motor-yagi-benzinli-ve-lpg-/productDetails.aspx?productId=otyaggtx2050&categoryId=26005

ciddi bir indirimide var şu anda castrolün...

http://www.hepsiburada.com/liste/mobil-1-esp-formula-5w-30-4lt-benzinli-dizel-motor-yagi/productDetails.aspx?productId=otyagmbl0003&categoryId=26005

buda mobilin fiyatı...aralarında uçurum var gerçekten...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1460 : Aralık 27, 2014, 06:15:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1461 : Aralık 27, 2014, 07:48:34 »
Ikisi aynı değerde yağ degil. Mobil 1 tam sentetik ince yağ bu yüzden pahali. Castrolun da aynı yağı tam sentetik indirime girmiş aynı ilanda 100 tl.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1462 : Aralık 27, 2014, 10:23:23 »
Arabayı 15.500km de 2. el aldım ve 2. yılı dolması sebebiyle kasım ayında 16.500 kmde 20.000 bakımına soktum. (Garanti dışı mevzusu ile karşılaşmak istemedim) Yağ konusunu baya araştırdım ve ilk yağ olarak kendim almak istedim. Birde Ülkemizde satılan yağları araştırınca 4 Litre olarak satılması, ekstra 1 Litre daha almam gerektiğini (Araç 4.2 Litre yağ istiyor) fark edince yurt dışınada bir bakayım dedim ve macera başladı. :D

http://www.amazon.com/Castrol-03087-Extended-Performance-Synthetic/dp/B00IPS3GMI/ref=pd_sim_auto_1?ie=UTF8&refRID=1D8CNWT8CXSAHQ72GV8M

amazondan sipariş verdim, ilk yağ 9-16 gün sevkiyatla geldi ama Gümrük el koydu.(4.7 Litre yağı bardak bardak satacağımı düşündüler herhalde :D) İkinci kez amazonla görüşerek sipariş verdim (herhangi bir fark yada ücret ödemeden) ve bu sefer 2-4 gün hızlı gönderi ile gönderdiler. (UPS, DHL gibi firmalar devreye giriyor hızlı gönderilerde ve ürün Ülkemize ulaştığında gümrükten çekebilmek için bir form doldurmanızı ve bu formu onlara geri göndermenizi istiyor, ve gümrükten sizin adınıza çekiyorlar. Yağ konusunda adıma olan arıcın ruhsatınında fotokopisini istediler bu arada ve bu sayede gümrükten yağ geçti.)

Açıkçası 100 TL ye maliyetle iyi bir yağ aldım ama baya bir uğraştım.Tekrar yurt dışından motor yağı getirirmiyim önümüzdeki yıllarda bilmiyorum ama imkanı olan varsa bu yağı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1463 : Aralık 27, 2014, 10:31:24 »
Son 2 bakımdır Mobil 1 esp 5w30 kullanıyorum 2011dizel aracımda, çok memnunum. Karşılaştırdığınız castrol 20w50, fiyatı o yüzden uygun, castrol 5w30 aynı sitede 99 TL, fiyat farkı fazla değil aslında.
Ayrıca
http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/894/Mobil-1-ESP-5W-30-4-Lt
ya da
http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&ref=&syf=MOTOR-YAGI-Mobil1ESPFormula5W304Lt-MOBIL-89
daha uygun fiyata bulunabiliyor. İki site de daha önce yağ alışverişi yapıp memnun kaldığım sitelerdir.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1464 : Aralık 27, 2014, 10:33:16 »
castrol kendi sitesinde forumda yazılanlara göre galiba yeni çıkan bir yağını önermiş.
mobil ise bir kaç yıldır piyasada olan yağını öneriyor T27-Avensis ile ilgili olarak.

http://www.hepsiburada.com/liste/castrol-gtx-20w-50-lpg-4-lt-motor-yagi-benzinli-ve-lpg-/productDetails.aspx?productId=otyaggtx2050&categoryId=26005

ciddi bir indirimide var şu anda castrolün...

http://www.hepsiburada.com/liste/mobil-1-esp-formula-5w-30-4lt-benzinli-dizel-motor-yagi/productDetails.aspx?productId=otyagmbl0003&categoryId=26005

buda mobilin fiyatı...aralarında uçurum var gerçekten...

ankara dörtnal serviste mobilin esp serisini koydurdum.5w-30 eski esp olmayan mobil yağa göre motorun sesi bayağı azaldı. normal yaş 80 tl idi galiba esp yi 120 liraya almıştım bence esp yağ koymaya değer
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1465 : Aralık 27, 2014, 10:35:17 »
Kendi yağınızı götürmeye değmez.  Garanti kapsamında sonra sıkıntı çıkartırlar.  Ama illa kullanacağım diyorsanız 0w-20 yağ kullanın.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1466 : Aralık 27, 2014, 10:49:00 »
Kendi yağınızı götürmeye değmez.  Garanti kapsamında sonra sıkıntı çıkartırlar.  Ama illa kullanacağım diyorsanız 0w-20 yağ kullanın.

Murat Bey aslında bende Türkiye'de ''Kalitelisinin'' bulunmasının zor olduğu 0-20 yağa bakmaya başlamıştım ama sonra kış için ideal olan bu yağın yazın sıcakta az da olsa sıkıntı çıkarması muhtemel olması sebebiyle vazgeçtim. Hazirana kadar bu yağ tüm beklentilere mükemmel cevap verebilir ama yazın 40' sıcaklıkları gören illerde bulunacak arkadaşlara ben bu yağı tavsiye edemeyeceğim. Tekrardan bir yağ değişimi yapmakta ekstra maliyet ve külfet olacağından 5-30 yağ ,motoru sorunsuz araçlar için kullanılması gereken yağdır bence(ortalama kış sıcaklıklarının bulunduğu illerde).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1467 : Aralık 27, 2014, 11:15:36 »
Artı 60 derece bile olsa farketmez hocam. Hiç bir Toyota yada yağ grafiklerinde yaz sıcaklığı sınırlaması görmedim.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1468 : Aralık 27, 2014, 11:22:15 »
Artı 60 derece bile olsa farketmez hocam. Hiç bir Toyota yada yağ grafiklerinde yaz sıcaklığı sınırlaması görmedim.

http://www.shell.com.tr/products-services/on-the-road/consumer-lubricants-tpkg/cars/how-oil-works/quick-tips/myths.html
Özellikle Madde 5 in ilk satırlarını dikkate alın. 0-20 yağ sıcak hava şartlarında daha hızlı deforme olacağına dair bir anlam çıkartılabilir.

http://www.arabam.com/otomobil-haberleri/madeni-yaglar/motor-yagi-nasil-secilir-/292723

Murat Bey Avensis kitapçığında 0-20 ile 5-30 yağ önerildiğini mutlaka görmüşsünüzdür zira sizin Avensis konusunda yaptığınız paylaşım ve bilgilendirmeleri yakından takip eden biriyim ve bu konuda size teşekkür ediyorum. :saygi:
Yukarıda verdiğim linkleri incelemenizi tavsiye ederim.Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1469 : Aralık 27, 2014, 11:49:24 »
Valla Ahmet hocam iyi diyorsun hoş diyorsun da , Yüksek sıcaklık deyince bu motordaki yanmadan olan sıcaklığın yanında dış ortamdaki 40 derece 50 derece hele hele hareket halindeki bir motorda bence devede kulak gelecek gibi bir şey. Ben motor pompasına yardımcı olacak kadar akışkan ve kılcallarına girecek kadar bir yağ olmasından yanayım. Hele hele yeni motorlarda 0W-20 yağ önerildi ise vardır bir bildikleri. Toyotanın kullanım kılavuzunda da bir ara göstermiştim, sağa doğru yani artı hava sıcaklığında sınır yok yağ seçimlerinde. Tüm sıkıntı soğuk hava olayında, zaten motor durmuş olduğundan ilk çalıştırma sırasında oda
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1470 : Aralık 27, 2014, 12:27:30 »
Valla Ahmet hocam iyi diyorsun hoş diyorsun da , Yüksek sıcaklık deyince bu motordaki yanmadan olan sıcaklığın yanında dış ortamdaki 40 derece 50 derece hele hele hareket halindeki bir motorda bence devede kulak gelecek gibi bir şey. Ben motor pompasına yardımcı olacak kadar akışkan ve kılcallarına girecek kadar bir yağ olmasından yanayım. Hele hele yeni motorlarda 0W-20 yağ önerildi ise vardır bir bildikleri. Toyotanın kullanım kılavuzunda da bir ara göstermiştim, sağa doğru yani artı hava sıcaklığında sınır yok yağ seçimlerinde. Tüm sıkıntı soğuk hava olayında, zaten motor durmuş olduğundan ilk çalıştırma sırasında oda

Murat Abi diyorum artık kusruma bakmaz isen :D
Abi ben yaptığım araştırmaları aktarıyorum sadece, 0-20 derken 0 yağın akışkanlığı gibi düşünelim en basit tabirle. 0 değeri çok akışkan ve arttıkça 5-10-15-20 yağ kalınlaşıyor.Kışın 0 değeri aracın hem rahat çalışmasını hemde motorun daha hızlı yağlanmasını sağlıyor. Bu değer soğuk havalarda ne kadar düşük olursa o kadar avantajlı.(sadece motorun kolay çalışması değil yakıt tüketimi içinde)

İkinci değer ise 20-30-40-50-60 diye gidiyor ve yağın basit tabirle sıcaklığa karşı direnci diyebiliriz.
Ben 0-20 yağ kullanılmaz demiyorum zaten. Kars'ta yaşayan bir adamla, Antalyada yaşayan bir adam aynı değerdeki yağları kullanmamalı. Örnek olarak Antalya'da 10-40 idealken Karsta 0-20 daha verimli olacaktır. İşte bu yüzden 5-30 yağ şuan Türkiye şartlarında motoru problemsiz araçlara tavsiye edilen ortalama değerdeki yağ olarak geçiyor.
Bu arada Toyota Servisleri 1 yıl kadar öncesine kadar 10-40 yağ koyuyormuş(o zaman aracım yoktu servis söyledi, onların yalancısıyım), şimdi 5-30 kullanıyorlar 

Mesaj Birleştirildi: Aralık 27, 2014, 12:36:56

Bekir Bey öncelikle güzel bir konu olmuş ve forumda yeni sayıldığımdan mutlaka konuyla ilgili bilgi sahibi insanlar da katılıp bilgilerini daha önce paylaşmışlardır ve paylaşacaklardır.

linkteki yağın karşılığı

http://www.hepsiburada.com/liste/castrol-edge-5w30-4-litre-85c057-motor-yagi/productDetails.aspx?productId=otm85c057&categoryId=26005&SKU=OTM85C057.

Sizin linkte paylaştığınız  20-50 değerlere sahip motor yağının tam sentetik olduğundan şüpheliyim.satılan ürünün hiçbir yerinde bu ifadeyide göremedim.Bana eski teknoloji ile üretilmiş bir yağ gibi geldi ve ürün açıklamasında 'Göreceli olarak daha kuru olan LPG yakıtın kullanımından kaynaklanan yetersiz yağlamaya çözüm getirir' diyor ve ürün LPG-Benzin ile kullanılan araçlar için üretilmiş ama göreceli üretilmiş :D

Ben Toyota Sonkar Avcılar servisinde Motor Formenine LPG taktırmak istediğimi ve motor yağı konusunda 5-30 dan farklı değerleri düşünmem gerekip gerekmediğini sorduğumda (10-40 vb) bana hiçbir fonksiyonu olmadığını 5-30 tam sentetik motor yağının yeterli olacağını söyledi. 20-50 gibi yüksek değerlerdeki yağın uzun km yapmış, motoru yıpranmış LPG li Taksilerde kullanılabileceğini, motoru yıpranmamış ve LPG kullanılan araçlarda yüksek değerli yağların kullanılmamasının daha doğru olacağını uzun uzun anlattı. Yağınızı bence Tam Sentetik, daha yeni teknoloji ve daha dayanıklı olmaları ile alakalı kriterleri de göz önüne alıp seçmelisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1471 : Aralık 27, 2014, 12:50:47 »
CASTROL kafayı mı yemiş ? 20W-50 nedir öyle. Bir yanlışlık var o işte.
Fabrika çıkışlı 0W-20 motor yağı olan arabaya 20W-50 önermek cahilliktir.

Bekir doktorum, 5W-30 ve daha düşük viskoliteyi tavsiye ederim.
Forumdan aracına 0W-30 koyup da memnun olanlar var.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1472 : Aralık 27, 2014, 14:10:57 »
Murat Abi diyorum artık kusruma bakmaz isen :D
Abi ben yaptığım araştırmaları aktarıyorum sadece, 0-20 derken 0 yağın akışkanlığı gibi düşünelim en basit tabirle. 0 değeri çok akışkan ve arttıkça 5-10-15-20 yağ kalınlaşıyor.Kışın 0 değeri aracın hem rahat çalışmasını hemde motorun daha hızlı yağlanmasını sağlıyor. Bu değer soğuk havalarda ne kadar düşük olursa o kadar avantajlı.(sadece motorun kolay çalışması değil yakıt tüketimi içinde)

İkinci değer ise 20-30-40-50-60 diye gidiyor ve yağın basit tabirle sıcaklığa karşı direnci diyebiliriz.
Ben 0-20 yağ kullanılmaz demiyorum zaten. Kars'ta yaşayan bir adamla, Antalyada yaşayan bir adam aynı değerdeki yağları kullanmamalı. Örnek olarak Antalya'da 10-40 idealken Karsta 0-20 daha verimli olacaktır. İşte bu yüzden 5-30 yağ şuan Türkiye şartlarında motoru problemsiz araçlara tavsiye edilen ortalama değerdeki yağ olarak geçiyor.
Bu arada Toyota Servisleri 1 yıl kadar öncesine kadar 10-40 yağ koyuyormuş(o zaman aracım yoktu servis söyledi, onların yalancısıyım), şimdi 5-30 kullanıyorlar 

Estağfirullah Abim ne kusuru, Amca bile diyebilirsin :) Reklam filmi gibi olmaz bende, ama sen yinede deme :) Diyeceksen alıştıra alıştıra de :)

Yağ konusu karmaşık bir iş, Viscosity İndex i ve diğer yanma sıcaklıklarındaki viscosity değerlerine bakarsak zaten pekte hatırı sayılır bir fark yok bu 0W-20 ve 5W-30 gibi yağlar arasında. Ama ben neden Toyota'nın kendi arabaları için önerdiği yağı kullanmıyayım ki... Ben şuna kanaat getirdim ki, olayın sadece kışla alakası var, 20-30-40-50 olmuş sıcaklıkla alakalı durumları yok. Arabada ilk çalıştırma önemli, start stoplu bir arabam olsa zaten direk en incesini alırdım mesela,
Mobilin sitesinde adamlar her hava sıcaklığı için yaz ayları için diyorum 0W-20 yağı öneriyorlar ama sadece aracınızda çekici gibi işlem yapacaksanız 30 lu değerleri kullanın diyorlar. Ha ben ne kullanıyorum aracımı zaten 2. el aldım daha önceki sahibi ne kullandı bilmiyorum, ama ben aldım alalı 5W-30 yağ kullandım, en son 0W-20 kullanacaktım hatta Ufuk Bey den ENEOS alacaktım ama yetkili servis dışardan yağ kabul etmiyoruz dediler bende mecburen Toyota yağını 5W-30 u kullandım. Toyotanın orjinal 0W-20 yağının fiyatı çok ama çok yüksek geldi 2-3 kat daha pahalı kendi 5W-30 yağlarına göre. Yetkili servisler dediğin gibi eskiden 10W-40 kullanıyorlarmış, şimdi 5W-30 a geçmişler, 0W-20 yi sorunca biz onları sadece Priuslara öneriyoruz dediler. Ha sanki 10W-40 ı kendileri koymadılar zamanında 0W-20 bulamazsan 5W-30 önerilen arabalara ama işte duruma göre hareket ediyorlar.

Öncelik 0W olmalı, aracı zorlu şartlarda kullanıyorsak (sıcak iklim soğuk iklim fark etmez) vede motora aşırı yükleniyorsak 30 lu değerlerde başlayan bir yağı ben tercih ederim. Ha bu konuda otorite falanda değilim, bu tipte yazanlarıda pek sevmem aslında  :islik: , ama hani insanın öğrendiklerinden tatmin olduğu bir şey vardır ya o noktada ben 0W-20 ve değerleri güzel bir yağı tercih ederim :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1473 : Aralık 27, 2014, 15:04:32 »
Estağfirullah Abim ne kusuru, Amca bile diyebilirsin :) Reklam filmi gibi olmaz bende, ama sen yinede deme :) Diyeceksen alıştıra alıştıra de :)

Yağ konusu karmaşık bir iş, Viscosity İndex i ve diğer yanma sıcaklıklarındaki viscosity değerlerine bakarsak zaten pekte hatırı sayılır bir fark yok bu 0W-20 ve 5W-30 gibi yağlar arasında. Ama ben neden Toyota'nın kendi arabaları için önerdiği yağı kullanmıyayım ki... Ben şuna kanaat getirdim ki, olayın sadece kışla alakası var, 20-30-40-50 olmuş sıcaklıkla alakalı durumları yok. Arabada ilk çalıştırma önemli, start stoplu bir arabam olsa zaten direk en incesini alırdım mesela,
Mobilin sitesinde adamlar her hava sıcaklığı için yaz ayları için diyorum 0W-20 yağı öneriyorlar ama sadece aracınızda çekici gibi işlem yapacaksanız 30 lu değerleri kullanın diyorlar. Ha ben ne kullanıyorum aracımı zaten 2. el aldım daha önceki sahibi ne kullandı bilmiyorum, ama ben aldım alalı 5W-30 yağ kullandım, en son 0W-20 kullanacaktım hatta Ufuk Bey den ENEOS alacaktım ama yetkili servis dışardan yağ kabul etmiyoruz dediler bende mecburen Toyota yağını 5W-30 u kullandım. Toyotanın orjinal 0W-20 yağının fiyatı çok ama çok yüksek geldi 2-3 kat daha pahalı kendi 5W-30 yağlarına göre. Yetkili servisler dediğin gibi eskiden 10W-40 kullanıyorlarmış, şimdi 5W-30 a geçmişler, 0W-20 yi sorunca biz onları sadece Priuslara öneriyoruz dediler. Ha sanki 10W-40 ı kendileri koymadılar zamanında 0W-20 bulamazsan 5W-30 önerilen arabalara ama işte duruma göre hareket ediyorlar.

Öncelik 0W olmalı, aracı zorlu şartlarda kullanıyorsak (sıcak iklim soğuk iklim fark etmez) vede motora aşırı yükleniyorsak 30 lu değerlerde başlayan bir yağı ben tercih ederim. Ha bu konuda otorite falanda değilim, bu tipte yazanlarıda pek sevmem aslında  :islik: , ama hani insanın öğrendiklerinden tatmin olduğu bir şey vardır ya o noktada ben 0W-20 ve değerleri güzel bir yağı tercih ederim :saygi:

Doğrudur abi. Ancak ben yağı kendim getireceğim dediğimde servise garanti ile ilgili sorun olmayacağını belirttiler.Müşterilerin kendi motor yağlarını getirme özgürlüğü var diye biliyorum.Belli sertifikalar var yağlarda ki standart sonuçta bunlar ve malesef servislerin  büyük çoğunluğu ve belkide Türkiye'deki servislerin tamamı orjinal Toyota Motor yağı kullanmıyor olabilirler.(İstanbul'daki 3 büyük Toyota Bayisi servisleri kullanmadıklarını teyit etti telefonla yaptığımız görüşmede) Bizzat telefonla aradık ve hangi yağı kullandıklarını sorduk.mobil,shell,castrol dediler.Mutlaka servise gittiğinizde hangi motor yağı markasını kullanacaklarını sorun.
Tahminimce orjinal toyota motor yağının yarı maliyetine geldiği için kar amaçlı bu uygulamayı yapıyor olabilirler.

Eneos yağları ile ilgilide çok olumlu yorumlar var,özellikle premium serisi olan Sustina. Hatta Türkiye distiribütörü ile bile görüştük ama Sustina Serisi yağları Türkiye pazarındaki tüketiciler pahallı bulduğu için satılmadığını ve bu sebeple artık getirmediklerini belirttiler.Stoklarda yok malesef yoksa değerlendirilmesi gereken Japonyanın en önemli firmalarından biri.
http://www.eneosturkey.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1474 : Aralık 27, 2014, 15:10:35 »
Sustina nın 0W-20 si yoktu herhalde ben baktığımda. Ultra Premium falanla başlayan bir adı vardı. Ufuk beyler satıyor, birde internette satanlarda var, fiyatlarıda uygundu. Siz iyi araştırma yapmışsınız maşallah. Ben sadece internetten ve evrensel sitelerinden bakmıştım.

Benim arabada garanti bile yok :) Eski sahibi sağolsun hiç servise uğramamış, zengin adamdan araba almayacaksın onuda öğrenmiş bulundum, adamlar 2 yılda bir araba yendilediklerinden arabalarını sağa sola yaptırtıyorlar :)

İşin açıkcası ben ne yağı koydular bilmiyorum, hortum gibi birşeyden yağ koyuyorlar herhalde, varildenmi ne geliyor artık. İçeriye de girdirmiyorlar ki zaten, artık yağı değiştiriyorlarmı değiştirmiyorlarmı orası bile meçhul... Allah iyilere çatttırsın cümlemizi, haram kazanç yapacak olduktan sonra her türlü öperler zaten
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1475 : Aralık 27, 2014, 15:27:30 »
Aynen abi katılıyorum söylediklerine.Değiştirip değiştirmediklerini bile bilemiyoruz ama Yetkili Servisinede güvenmekten başka çare yok.
Birde Orjinal Toyota motor yağlarını sadece garanti kapsamında motorda yapılan tamiratlar sonrası koyduklarını; Toyota'nın bunu zorunlu koştuğunu söylediler.

Motor Yağını bu kadar araştırmamın ve taa Amerika'dan daha Türkiye piyasasına getirmedikleri yağı sipariş edip 20 gün uğraşmamın sebebi motorun can damarı olması.Eski yağda 5-30 castroldü(aracın benden önceki sahibi serviste değiştirmiş) ve şehir içi yakıt tüketimi ortalamam havalar sıcakken 8.5 civarı iken şimdi havalar soğumasına rağmen 7.5-8 arasında yakıt tüketmesi.Daha ne kadar faydasını görürüm bilemiyorum.
Mutlaka yakıt tüketimini etkileyen birçok faktör var ama motor yağı bu işin temeli bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1476 : Aralık 27, 2014, 15:41:42 »
Yakında bende bakıma gideceğim burada okuduklarımdan sonra kendi yağımı kendim götürmeyi düşünüyorum.Tavsiyeniz mobil1 esp.mi birde kaç litre almamız lazım.Önereceğiniz satıcı varmı.Birde aracımda lpg var yeni takıldı lpg.ye yag seçmek dahamı mantıklı.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1477 : Aralık 27, 2014, 15:47:12 »
Cavit Bey Mobil1 Esp de olur Castrol Edge de olur. Avensis aracınız 4.2 Litre yağ istiyor ve piyasada 4 litre satılıyor.Ekstra 1 litre daha almanız gerekebilir yada servisle konuşursunuz 0.2 Litreyi onlar tamamlar ama gideceğiniz servise hangi yağı kullandıklarını sorun mutlaka uyum olsun en azından ama içim rahat etmez diyorsanız 4+1 toplam 5 Litre almanız gerekecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1478 : Aralık 27, 2014, 15:56:50 »
Teşekkür ederim beş litre almak lazım farklı yağları karıştırmak iyi olmayacaktır.Castrol edge kullanmıştım iyi bir yağ bu sefer mobil1esp düşünüyorum.Uygun fiyatlı yag arayışlarına başlamak lazım bakıma ikibin km kaldı.:)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1479 : Aralık 27, 2014, 16:20:23 »
Teşekkür ederim beş litre almak lazım farklı yağları karıştırmak iyi olmayacaktır.Castrol edge kullanmıştım iyi bir yağ bu sefer mobil1esp düşünüyorum.Uygun fiyatlı yag arayışlarına başlamak lazım bakıma ikibin km kaldı.:)

Cavit Abi, Ufuk Beyle görüşürsen sor bakalım ENEOS 0W-20 yağları, ben kullanamadım sen kullan bari abi :) İçimde kaldı dilbarım yağ :) 2 farklı yağıda karıştırma abi, birbirlerini etkilemesinler, hoş yağı boşaltınca arabayıda sallamıyorlarki içerde ne var ne yok dökülsün gitsin eski yağla birlikte  :argh:
THE END