0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
farklı farklı konular açılmış motor yağı seçimi ile alakalı.castrol kendi sitesinde forumda yazılanlara göre galiba yeni çıkan bir yağını önermiş.mobil ise bir kaç yıldır piyasada olan yağını öneriyor T27-Avensis ile ilgili olarak.servislerde anladığım kadarıyla castrol 5w-30 koyup geçiyor.sizlerin düşüncesi nedir acaba yağ seçimi ile alakalı?http://www.hepsiburada.com/liste/castrol-gtx-20w-50-lpg-4-lt-motor-yagi-benzinli-ve-lpg-/productDetails.aspx?productId=otyaggtx2050&categoryId=26005ciddi bir indirimide var şu anda castrolün...http://www.hepsiburada.com/liste/mobil-1-esp-formula-5w-30-4lt-benzinli-dizel-motor-yagi/productDetails.aspx?productId=otyagmbl0003&categoryId=26005buda mobilin fiyatı...aralarında uçurum var gerçekten...
Kendi yağınızı götürmeye değmez. Garanti kapsamında sonra sıkıntı çıkartırlar. Ama illa kullanacağım diyorsanız 0w-20 yağ kullanın.
Artı 60 derece bile olsa farketmez hocam. Hiç bir Toyota yada yağ grafiklerinde yaz sıcaklığı sınırlaması görmedim.
Valla Ahmet hocam iyi diyorsun hoş diyorsun da , Yüksek sıcaklık deyince bu motordaki yanmadan olan sıcaklığın yanında dış ortamdaki 40 derece 50 derece hele hele hareket halindeki bir motorda bence devede kulak gelecek gibi bir şey. Ben motor pompasına yardımcı olacak kadar akışkan ve kılcallarına girecek kadar bir yağ olmasından yanayım. Hele hele yeni motorlarda 0W-20 yağ önerildi ise vardır bir bildikleri. Toyotanın kullanım kılavuzunda da bir ara göstermiştim, sağa doğru yani artı hava sıcaklığında sınır yok yağ seçimlerinde. Tüm sıkıntı soğuk hava olayında, zaten motor durmuş olduğundan ilk çalıştırma sırasında oda
farklı farklı konular açılmış motor yağı seçimi ile alakalı.castrol kendi sitesinde forumda yazılanlara göre galiba yeni çıkan bir yağını önermiş.mobil ise bir kaç yıldır piyasada olan yağını öneriyor T27-Avensis ile ilgili olarak.servislerde anladığım kadarıyla castrol 5w-30 koyup geçiyor.sizlerin düşüncesi nedir acaba yağ seçimi ile alakalı?Bekir Bey öncelikle güzel bir konu olmuş ve forumda yeni sayıldığımdan mutlaka konuyla ilgili bilgi sahibi insanlar da katılıp bilgilerini daha önce paylaşmışlardır ve paylaşacaklardır.http://www.hepsiburada.com/liste/mobil-1-esp-formula-5w-30-4lt-benzinli-dizel-motor-yagi/productDetails.aspx?productId=otyagmbl0003&categoryId=26005linkteki yağın karşılığıhttp://www.hepsiburada.com/liste/castrol-edge-5w30-4-litre-85c057-motor-yagi/productDetails.aspx?productId=otm85c057&categoryId=26005&SKU=OTM85C057.Sizin linkte paylaştığınız 20-50 değerlere sahip motor yağının tam sentetik olduğundan şüpheliyim.satılan ürünün hiçbir yerinde bu ifadeyide göremedim.Bana eski teknoloji ile üretilmiş bir yağ gibi geldi ve ürün açıklamasında 'Göreceli olarak daha kuru olan LPG yakıtın kullanımından kaynaklanan yetersiz yağlamaya çözüm getirir' diyor ve ürün LPG-Benzin ile kullanılan araçlar için üretilmiş ama göreceli üretilmiş Ben Toyota Sonkar Avcılar servisinde Motor Formenine LPG taktırmak istediğimi ve motor yağı konusunda 5-30 dan farklı değerleri düşünmem gerekip gerekmediğini sorduğumda (10-40 vb) bana hiçbir fonksiyonu olmadığını 5-30 tam sentetik motor yağının yeterli olacağını söyledi. 20-50 gibi yüksek değerlerdeki yağın uzun km yapmış, motoru yıpranmış LPG li Taksilerde kullanılabileceğini, motoru yıpranmamış ve LPG kullanılan araçlarda yüksek değerli yağların kullanılmamasının daha doğru olacağını uzun uzun anlattı. Yağınızı bence Tam Sentetik, daha yeni teknoloji ve daha dayanıklı olmaları ile alakalı kriterleri de göz önüne alıp seçmelisiniz.
Murat Abi diyorum artık kusruma bakmaz isen Abi ben yaptığım araştırmaları aktarıyorum sadece, 0-20 derken 0 yağın akışkanlığı gibi düşünelim en basit tabirle. 0 değeri çok akışkan ve arttıkça 5-10-15-20 yağ kalınlaşıyor.Kışın 0 değeri aracın hem rahat çalışmasını hemde motorun daha hızlı yağlanmasını sağlıyor. Bu değer soğuk havalarda ne kadar düşük olursa o kadar avantajlı.(sadece motorun kolay çalışması değil yakıt tüketimi içinde)İkinci değer ise 20-30-40-50-60 diye gidiyor ve yağın basit tabirle sıcaklığa karşı direnci diyebiliriz.Ben 0-20 yağ kullanılmaz demiyorum zaten. Kars'ta yaşayan bir adamla, Antalyada yaşayan bir adam aynı değerdeki yağları kullanmamalı. Örnek olarak Antalya'da 10-40 idealken Karsta 0-20 daha verimli olacaktır. İşte bu yüzden 5-30 yağ şuan Türkiye şartlarında motoru problemsiz araçlara tavsiye edilen ortalama değerdeki yağ olarak geçiyor. Bu arada Toyota Servisleri 1 yıl kadar öncesine kadar 10-40 yağ koyuyormuş(o zaman aracım yoktu servis söyledi, onların yalancısıyım), şimdi 5-30 kullanıyorlar
Estağfirullah Abim ne kusuru, Amca bile diyebilirsin Reklam filmi gibi olmaz bende, ama sen yinede deme Diyeceksen alıştıra alıştıra de Yağ konusu karmaşık bir iş, Viscosity İndex i ve diğer yanma sıcaklıklarındaki viscosity değerlerine bakarsak zaten pekte hatırı sayılır bir fark yok bu 0W-20 ve 5W-30 gibi yağlar arasında. Ama ben neden Toyota'nın kendi arabaları için önerdiği yağı kullanmıyayım ki... Ben şuna kanaat getirdim ki, olayın sadece kışla alakası var, 20-30-40-50 olmuş sıcaklıkla alakalı durumları yok. Arabada ilk çalıştırma önemli, start stoplu bir arabam olsa zaten direk en incesini alırdım mesela, Mobilin sitesinde adamlar her hava sıcaklığı için yaz ayları için diyorum 0W-20 yağı öneriyorlar ama sadece aracınızda çekici gibi işlem yapacaksanız 30 lu değerleri kullanın diyorlar. Ha ben ne kullanıyorum aracımı zaten 2. el aldım daha önceki sahibi ne kullandı bilmiyorum, ama ben aldım alalı 5W-30 yağ kullandım, en son 0W-20 kullanacaktım hatta Ufuk Bey den ENEOS alacaktım ama yetkili servis dışardan yağ kabul etmiyoruz dediler bende mecburen Toyota yağını 5W-30 u kullandım. Toyotanın orjinal 0W-20 yağının fiyatı çok ama çok yüksek geldi 2-3 kat daha pahalı kendi 5W-30 yağlarına göre. Yetkili servisler dediğin gibi eskiden 10W-40 kullanıyorlarmış, şimdi 5W-30 a geçmişler, 0W-20 yi sorunca biz onları sadece Priuslara öneriyoruz dediler. Ha sanki 10W-40 ı kendileri koymadılar zamanında 0W-20 bulamazsan 5W-30 önerilen arabalara ama işte duruma göre hareket ediyorlar.Öncelik 0W olmalı, aracı zorlu şartlarda kullanıyorsak (sıcak iklim soğuk iklim fark etmez) vede motora aşırı yükleniyorsak 30 lu değerlerde başlayan bir yağı ben tercih ederim. Ha bu konuda otorite falanda değilim, bu tipte yazanlarıda pek sevmem aslında , ama hani insanın öğrendiklerinden tatmin olduğu bir şey vardır ya o noktada ben 0W-20 ve değerleri güzel bir yağı tercih ederim
Teşekkür ederim beş litre almak lazım farklı yağları karıştırmak iyi olmayacaktır.Castrol edge kullanmıştım iyi bir yağ bu sefer mobil1esp düşünüyorum.Uygun fiyatlı yag arayışlarına başlamak lazım bakıma ikibin km kaldı.