0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamün aleyküm. Arkadaşlar arabamı yeni aldım ilk defa dizel araç kullanıyorum. corolla aracım 2011 1.4 d-4d comfort extra. hangi motor yağını kullanmam gerekiyor, kaç litre ve benim araç partiküllü müdür değil midir ona göre mi yağı koyacağım?
Sevgili toyota dostları, Castrol Edge reklamı seyrettim sanki mobil 1 den çok çok üstün gibi geldi. Aracımı aldığımda da Castrol vardı ve yağ gibi kayıyordu. Acaba Castrol'e mi geçmek lazım ?
@Said Mirza (32184) Hangi ilde ikamet ediyorsunuz? Aracınızda yağ eksiltme var mı? şu an en çok kullanılan yağ olan Mobil ESP formula 5/30'u tavsiye edebilirim.
Araç marka model nedir ? lpg benzin dizel ?
merhaba arkadaşlar 120 bin km olmak üzere aracım. 2007 corolla E 140 kasa. 1.6 benzin ve lpg li. düz vites. on bin bakımı yaklaştı. yağ konusu kafama takıldı.dörtnal toyotada sadık ustalar uygun gördükleri yağı koyuyorlar pek karışmıyorum ama merak etmeye başladım en uygun yağ marka ve numara olarak. sizler ne tavsiye edersiniz.
mobil1 0w40 veya castrol edge 5w40 ikisinden birini kullan.
Aracım benzinli corolla 2013 Mehmet bey
aracın devır dustugu zaman yag lambasının yanması normal mıdır. atılla bey ama normal seyır halınde ıken bırsey yok ama devır gostergesı 1 ın altına dusmeye basladıgı zaman veya 1 ın uzerınde oldugu zaman yag gostergesının yanması sızce sorun nedır ?Mesaj Birleştirildi: Aralık 12, 2014, 13:34:23arac 96 model 1,3 xl gaz da calısırken yapıyor
@Tolga Denkel (16961) Servislere yazı gitti yarı sentetik 10/40 artık kullanılmıyor. Servisteki 5/30 tam sentetikten koydurabilirsiniz.
Hazır da 10/40 mobil vardı aldığım boşa gitmesin dedim evde salataya dökecek halimiz de yoktu böylece değerlendirdik bundan sonra ki bakımlar da dediğiniz gibi 5/30 kullanacağız servisin dediği gibi Aytaç bey teşekkür ederim.