0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sedat bey bende Erzurum Oltuda ikamet ediyorum. Bende 10w-40 kullanıyordum forumdan Ufuk beyin tavsiyesi üzerine 5 40a geçtim. Aracım 140binde şimdilik bir sorunla karşılaşmadım. Aracınızın bakımını nerde yaptırıyorsunuz bilmiyorum ama Seat bayisinin karşısında AD Garaj(atabarı otomotiv) var orayı tavsiye ederim.
0-40 tam sentetik nokta olur bence biraz pahali ama deger.
Beni tereddütte bırakan aracımın km'sidir. Zira 207,000 i geçti...
@SEDAT KAYA (23326) Aracınızda yağ yakma problemi yoksa Erzurum şartlarında tam sentetik 0/30 önerebilirim.
Selamlar. İnternettte genel bir inceleme yaptigimda genellikle castrol edge 5w30 , castrol edge turbo dizel 5w40 ve mobil 1 0w40 yağlar tavsiye edilmektedir. Bu konuda sizlerin düşüncesi nedir? Yorumlara bakilirsa 5w40 önde. Anladigim kadariyla mevsim kosullari ve km ye gore degisiyor.Arac 90000 de Ankara da.
Arkadaşlar bir sıkıntım varMotor yağım kullandıkça artıyor ? Suyunda eksilme yok. Yağ rengi kahve ve su karışmış gibi değil. Yağda hava balonu olmasa bile full çizgisinden yarım santim yüksekte. Motor soğukken , çalışmamışken bile yağ miktarı fazla. Yaklaşık 500km önce fullün biraz altındaydı. Benden başkası yağ ekleyemez. Neden sürekli artıyor ki ? Bu ne terslik ? Yorumları alayım.