0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Atilla Abi Eneos 0W-20 yağ nasıl bir yağ biliyor musun, önerir misin?Bir de Mobil 1 0W-40 Serisi ESP ve New Life arasında ne fark var?Bu iki yağdan hangisi kullanılmalı? Bu arada araç 2009 model 1.6 Corolla Şimdiden teşekkürler
@Erdem KESKİN (13274) Kullanan arkadaşlarım var memnunlar şimdilik. Eğer Kırşehir yazın çok sıcak olmuyorsa olabilir. Sıcaklık fazla ise 20 az gelebilir.
ENEOS Ultra Premium 0W-20 yağ dehşet birşey bana göre. Bende alacaktım bu yağdan haftasonu serviste değiştirecektim ama servis olmaz dışardan yağ kabul etmiyoruz dedi. Ne yapacağımı bilemedim, kararsız kaldım. Yetkili servisten arayan bayan 0W-20 leri çok soğuk bölgelerde öneriyoruz, burası için 5W-30 kullanıyoruz dedi. Farklı birşey olsun istiyordum ama farklı birşey yapamayacağım herhalde.
Murat abi bende Kayseri servisle görüştüm.5W-30 yağ koyduklarını ve kampanya düzenlediklerini söylediler.Ben yağımı dışardan getircem dedim, onlarda tamam bizim için sıkıntı yok dedi.Servisle bir daha görüşün bence
Hımm.Aytaç abi kışın nem olmuyor ama iç anadolu malum 35-40 derece arası kuru bi sıcak oluyo O zaman 0W-40 En iyisi sanırsam.Ama anlamadığım şu New Life ve ESP arasında ne fark var.İkiside 0W-40 halbuki...Mesaj Birleştirildi: Kasım 11, 2014, 12:49:25Murat abi bende Kayseri servisle görüştüm.5W-30 yağ koyduklarını ve kampanya düzenlediklerini söylediler.Ben yağımı dışardan getircem dedim, onlarda tamam bizim için sıkıntı yok dedi.Servisle bir daha görüşün bence
New life daha çok yeni motorlar için, ESP ise dpf olan dizeller için ancak benzinlilerde de kullanılabilir.
Bir yağ tavsiyesi de benim için bulunursanız sevinirim. 2007 model 1.6 sol corolla aracım var. Araç lpgli. 122.000 km de yağ değişim zamanı geldi. Öteden beri mobil süper 2000 10W 40 motor yağı kullanıyorum. Ancak yağ çeşitleri artınca kafam karışıyor. Mobil 1 new life shell helix opetin lpg için özel yağları var. 5W 30 du 0W 40 tı bir çok seçenek var. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Kayseride yaşıyorum. Seçim de zorlanmamın bir sebebi de tam sentetik mi yoksa yarı sentetik mi olsun. Sentetik olursa ince olursa vuruntu yapar mı gibi.
Mobil, shell ve opetin kendi internet sitelerinde yer alan uygulamalardaMobil, Mobil 1 ESP Formula 5W-30 (a) yağınıShell, Helix Ultra AB 5W-30 (a) yağınıOpet, OPET FULLLIFE 15W-40 yağını önermektedir. Opetin biraz uçuk geldi. Ama 10w 40 kullanmaktan vazgeçmek üzereyim. Ancak sanayide ustalar genelde ince yağ önermiyorlar.
Araç LPG li ve 122000 km de en iyisimi 0W-50 yağ