0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracımın yağını bugün değiştirdim, mobil esp 0-40 ,filtreler dahil değişti,motor sesinde bir tizleşme oldu diyebilirim daha önce biraz homurtuluydu, fakat yağ değişiminden sonra 50 km yol yaptım ve aracı rölantide dinlediğimde şıkırtı gibi bir ses var, daha önce hafiften vardı ama bugun daha belirgindi.aklıma yatak vurması gibi şeyler geliyor ama inşallah değildir, aracın çekişi çok çok iyi, arkada dumanda yok, yağ eksiltme ise çok az, bu ses ne olabilir acaba
kusura bakmayın kafanızı şişriyorum amaevet e12 zincirliymiş zincirinde ses yaptığını duymuştum. sizin araçlarda durum nasıl ? ses konusunda ?yatak vurması olsa başka ne gibi belirtisi olur ?
eksantrik zinciri rölantide belirgin ses çıkarır şırıltı gibi olur yatak vurması gaza basarken derinden vuruntu sesi gelir. motor yağsız kalmadıysa kolay kolay toyota yatak vurmaz.
Atilla abi benim arabanın motorunda biliyorsun 5 40 yağ var. motor ısındıktan sonra ses geliyor. benide tedirgin ediyor. bunun videosunu çekeyim üzerine tartışalım mı ?
ben rolantide araç içinde motor sesi duymuyorum.arabanın dışında şehir trafiğinde motorun çalıştığını duymuyorum.motorunu 20 bin km önce yaptırdım. yataklar ve pistonlarını değiştirmiştik.sadece arabanın kaputu açıkken ve motora gaz verdiğimde tıkırtı var. ama soğukken yok. 10 60 yağı kesinlikle kullanacağım ama kışın geçmesi lazım.
motorun yeniyse 5w50 mobil1 kullan yaz kış fark etmez, motorun çok uzun ömürlü olur.
Arkadaşlar bir tavsiyede bana lazım .Bu yıl aldığımız 2013 model tourneo connect aracımıza ne tavsiye edersiniz araç 90 lık muhtemelen dpf li mobil bu araca süper 3000 5w30 yağını tavsiye ediyor . Servis 10w30 kullanıyor . Ben corolla da castrol edge 5w30 dan memnunum ama bu yağ Ford WSS-M2C913-C spesifikasyonunu desteklemiyor mobil 3000 ise bunu destekliyor ve benim bu spesifikasyonu destekleyen yağı kullanmam tavsiye ediliyor . Birde mobil 3000 nin fiyatı çok uygun .Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz aracı servise emanet mi edim yoksa mobil 3000 mi kullanayım ?
Arkadaşlar meraba Corola 1.6 Gli manuel vites 97 model aracımın yağ değişiminde aşağıdaki ürünlerden hangisini kullanmalıyım?
abiler kardeşler...aracım servis bakımlı alalı 1 yıl oldu. servisten alırken bakımınıda yaptırmıştım.imzamdaki aracımın bu ay sonu yağı değişeli 1 yıl olacak, 5.000 km yol yaptım.10.000 dolmasını beklemelimiyim yoksa senesi doldu diye yağınımı değiştirmeliyim.değişim şart derseniz hangi yağı önerirsiniz?